Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Να ξέρεις πολλά για το τίποτα

Πραγματοποιείται στις 18 Ιουνίου στις 7:37 πμ στις 26ο 43΄των Διδύμων

Θανάσης Ματσώτας
Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Να ξέρεις πολλά για το τίποτα

Στην πρώτη γραμμή επιρροής της Νέας Σελήνης στους Διδύμους είναι τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες, ειδικά όσοι έχουν γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο αυτών των ζωδίων ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα πολύ κοντά στη μοίρα του Μεταβλητού σταυρού που πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη. Ακόμη περισσότερο σημαντική θα είναι για όσους από τους παραπάνω έχουν γεννηθεί τις χρονιές 1942, 1945, 1950, 1964, 1969 και 1983.

Στις «κρυφές» Αστρικές της εκδοχές, θα επηρεάσει και αυτούς που έχουν γεννηθεί στις 4 πρώτες μέρες των Μεταβλητών ζωδίων αλλά και γύρω από την 22η μοίρα των ζωδίων του Παρορμητικού σταυρού.

Αυτή η Νέα Σελήνη είναι η επιτομή της επικοινωνίας, της μάθησης, της πληροφορίας, σε όλες τους τις μορφές! Ξυπνά την περιέργεια και το ενδιαφέρον σου για αναζήτηση, είτε με διάθεση για ταξίδι και περιπέτεια είτε πνευματική. Γνωριμίες, σούρτα φέρτα, κουτσομπολιό, ατέλειωτο σερφάρισμα στο διαδίκτυο, όλα βέβαια σε επιφανειακό επίπεδο, μην κάψεις και καμιά φλάντζα… Θα έχεις, λοιπόν, τη λαμπρή ευκαιρία να γίνεις φωτεινός παντογνώστης, να διακτινίζεσαι καλύτερα και από τον Σποκ, ενώ διαπρέπεις με τη νέα σου ιδιότητα του... βλαχοδήμαρχου!
Εδώ είναι η απόλυτη θεοποίηση της πληροφορίας που εκφράζεται με τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: την απόλυτη εξειδίκευση ή την απόλυτη γενίκευση. Αυτό σε κάνει να γνωρίζεις τα πάντα για το τίποτα, οπότε, είσαι «ειδικός» ή τίποτα για τα πάντα, οπότε, είσαι ξερόλας!

Ο Scott Fitzgerald στο «Τρυφερή είναι η νύχτα» το θέτει πολύ παραστατικά: «…Γνώρισα έναν άντρα που δούλευε δύο χρόνια στον εγκέφαλο ενός αρμαντίλλο, με την ιδέα ότι αργά ή γρήγορα θα ήξερε περισσότερα για τον εγκέφαλο ενός αρμαντίλλο από οποιονδήποτε άλλον. Συνέχισα να μαλώνω μαζί του πως, στην πραγματικότητα, αυτό δεν έδινε ώθηση στο εύρος της ανθρώπινης αντίληψης- ήταν πολύ αυθαίρετο. Και σίγουρα, όταν έστειλε την εργασία του στο ιατρικό περιοδικό, το αρνήθηκαν - μόλις είχαν αποδεχτεί μια διατριβή άλλου άνδρα για το ίδιο θέμα»!
Έλα όμως που μπαίνει στο παιχνίδι ο Ποσειδώνας που μαζί με τη Δήμητρα σχηματίζουν ένα Ταυ-τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Βάζει έντονα το συναισθηματικό στοιχείο και αυτό δημιουργεί ένα αγεφύρωτο χάσμα που δεν μπορείς να το διαχειριστείς εύκολα. Το ψυχρό, αντικειμενικό και αναλυτικό πνεύμα των Διδύμων πάει περίπατο. Τα fake news δίνουν και παίρνουν, αλλά και η δική σου ευθυκρισία δεν διάγει την καλύτερη φάση της. Συνειδητά ή ασυνείδητα, τους μπερδεύεις και σε μπερδεύουν.
Η κατάσταση αντιστρέφεται λοιπόν και γίνεται χαοτική. Ωστόσο, εκεί κρύβεται και μια δυνατότητα που δεν υπήρχε εξαρχής.
Είναι η κρυφή τάξη που αναδύεται μέσα από το χάος. Ή αλλιώς, υπαρκτός σουρεαλισμός!
Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να την αφήσεις να ακολουθήσει την πορεία της. Να μην έχεις άποψη, να μην παρεμβαίνεις, να μην προσπαθείς -σώνει και καλά- να τα καταλάβεις όλα με το μυαλό, αλλά και να μην παρασύρεσαι από συναισθηματικές εξάρσεις, ιδιαίτερα σε σχέσεις κάθε είδους.
Το να παρασύρεσαι ίσως δεν πειράζει, αρκεί να μην σε παίρνεις στα σοβαρά!
Αρκεί να συνειδητοποιήσεις πως δεν ξέρεις τίποτα για τίποτα! Αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή, για να μπει το ερώτημα του αγαπημένου Scott: τελικά τι είναι αυτό που διευρύνει την ανθρώπινη αντίληψη;

Ωστόσο, δεν είναι ανέμελη και ειρηνική αυτή η Νέα Σελήνη όπως αρχικά φαίνεται. Ο Άρης από τον Λέοντα σε τετράγωνο με τον Ουρανό μιλάει για τεταμένο κλίμα, νεύρα, βία (σεξουαλική και μη) και δυστυχήματα. Ήδη μόλις έπιασε την 14η μοίρα και έκανε την αντίθεση με τον Ήλιο της Ελλάδας (όπως είχα προειδοποιήσει στο άρθρο μου για τον Άρη στον Λέοντα) είχαμε το δυστύχημα με τους μετανάστες και θα έχουμε και συνέχεια με παρόμοια περιστατικά. Λέτε οι καλοκαιρινές φωτιές να ξεκινήσουν νωρίτερα του «συνηθισμένου», φέτος;
Οι αστροχαρτογραφικές γραμμές της Δήμητρας και του Ποσειδώνα που συμμετέχουν στο ταυ-τετράγωνο με τα Φώτα, περνούν πάνω από Ελλάδα και Τουρκία, συνεχίζοντας βόρεια προς τα πεδία των μαχών, δηλαδή Κοσσυφοπέδιο και Ουκρανία. Από αυτήν τη Νέα Σελήνη φαίνεται να ενεργοποιείται ο χάρτης της Μολδαβίας και πιθανόν να γίνει το πρώτο βήμα για κάποια έστω και έμμεση σταδιακή εμπλοκή της στο Ουκρανικό.
Κάθε δήλωση ή διαπραγμάτευση ακυρώνεται επί τη εμφανίσει, καθώς στο σκληρό πόκερ που παίζεται, ανεβαίνει συνεχώς το ποντάρισμα, χωρίς όμως κανείς να θέλει να ανοίξει ακόμα πραγματικά τα χαρτιά του. Αλλοίμονο σε αυτούς που δεν έχουν «καβάτζες» και θα παίξουν τα ρέστα τους!
Για τη χώρα μας, στον τουρισμό έρχονται απογοητεύσεις, ενώ στη ναυτιλία ξεφυτρώνουν προβλήματα από κάθε αναμενόμενη και μη αναμενόμενη πλευρά.
Στο επίκεντρο της επιρροής αυτής της Νέας Σελήνης, είναι επίσης η Ισπανία όπου αναμένουμε δυνατές πολιτικές αλλαγές, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Hong Kong, η Sri Lanka και η Κύπρος.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved