Ανάδρομος Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η τελική έφοδος!

Ποια είναι τα δύο «κρυφά» σημεία που μας αφορούν σε ατομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Θανάσης Ματσώτας
Ανάδρομος Πλούτωνας στον Αιγόκερω: Η τελική έφοδος!

Ο Πλούτωνας καθώς κινείται ανάδρομα, επανέρχεται στον Αιγόκερω στις 11 Ιουνίου.
Θα συνεχίσει έτσι έως τις 11 Οκτωβρίου που γυρίζει πάλι σε ορθή τροχιά και συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο, μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2024 που ξαναμπαίνει στον Υδροχόο. Όχι όμως οριστικά αφού θα κάνει το τελευταίο του πέρασμα από τις 2 Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 19 Νοεμβρίου 2024, στην 30ή μοίρα του Αιγόκερω.
Πολύς ντόρος έχει γίνει για το πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο. Ωστόσο όπως διαπιστώνουμε από τα παραπάνω, δεν έχει κλείσει ακόμα τους λογαριασμούς του στον Αιγόκερω και έχει μέλλον ακόμα. Όχι πως έχει κάνει λίγα όσο έμεινε εκεί, αλλά τα «καλά» τα φυλάει για το τέλος!
Ουσιαστικά έρχεται να ολοκληρώσει το έργο του στο ζώδιο. Αυτό το έχουμε αναλύσει αρκετά σε πολλά άρθρα, οπότε θα σταθώ στα κυριότερα σημεία του.
Καταρχάς οι εκ θεμελίων αλλαγές στις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές δομές αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, μέσα από επίπονες διαδικασίες, που πρακτικά μεταφράζονται πως αν πρώτα δεν «πιάσουμε πάτο», δεν βλέπουμε φως στο τούνελ. Αυτό το φως είναι η αναγέννηση, δηλαδή ο σημαντικότερος συμβολισμός αυτού του πλανήτη. Το υπόσχεται αυτό!
Ας θυμόμαστε πως ο Πλούτωνας είναι πάντα με το μέρος των ισχυρών αυτού του κόσμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης, προς το αυταρχικότερο φυσικά, είναι μια τέτοια έκφραση προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο έλεγχος είναι άλλη μια λέξη κλειδί αυτού του πλανήτη.
Μια άλλη έκφραση είναι η δημιουργία νέων πόλων εξουσίας με οικονομική ισχύ. Οι BRICS είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ας μην ξεχνάμε πως ο Πλούτωνας εκφράζει τα μεγάλα κεφάλαια.

Δύο είναι τα σημαντικά θέματα της εναπομείνασας πορείας του στον Αιγόκερω. Το ένα αφορά περισσότερο σε ατομικό επίπεδο ενώ το δεύτερο σε συλλογικό.
Ας ξεκινήσω από το πρώτο: Καταρχάς δεν θα επηρεαστούν όλοι. Θα επηρεαστούν όσοι έχουν γεννηθεί τις τρεις τελευταίες μέρες του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερω ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα στις τρεις τελευταίες μοίρες αυτών των ζωδίων.
Ιδιαίτερα όμως, όσοι έχουν γενέθλια στις 22 Ιουλίου ή και τις τρεις προηγούμενες μέρες θα βιώσουν την επιρροή του για έναν ολόκληρο χρόνο μετά τα γενέθλιά τους και όχι μόνο στις προαναφερόμενες περιόδους.
Αντίστοιχα και αυτοί που είναι γεννημένοι από 16 έως 20 Ιανουαρίου.
Ακόμη περισσότερο όμως θα τον έχουν από πάνω τους όσοι είναι γεννημένοι από 19 έως 23 Οκτωβρίου. Θα έχουν το ίδιο θέμα αλλά για δύο χρονιές από τα γενέθλιά τους και όχι μόνο για μία όπως οι προηγούμενοι.
Το δεύτερο και άγνωστο θέμα είναι η βασικότερη όψη που θα ξεκινήσει να κάνει ο Πλούτωνας από τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω. Από το καλοκαίρι λοιπόν, θα αρχίσει να δημιουργεί «κρυφά» τετράγωνα με τον Αστρικό Ουρανό από τις τελευταίες μοίρες του Κριού. Αυτά τα τετράγωνα θα επαναληφθούν αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια από τις πρώτες μοίρες Υδροχόου- Ταύρου.
Το σκηνικό μοιάζει πολύ με αυτό του 2ου παγκοσμίου πολέμου καθώς στις αρχές του, ο Ουρανός ήταν περίπου στις ίδιες μοίρες του Ταύρου που είναι τώρα και ο Πλούτωνας ακριβώς απέναντι από την τωρινή του θέση, δηλαδή στο τέλος του Καρκίνου, έτοιμος να μπει στον Λέοντα και σταδιακά έκαναν αυτό το «κρυφό» τετράγωνο!
Βέβαια για να μην βγουν βιαστικά συμπεράσματα, θα σπεύσω να πω πως τότε είχαμε και πολλούς άλλους δύσκολους πλανητικούς σχηματισμούς που τώρα δεν υπάρχουν αντίστοιχοι, οπότε δεν μιλάμε για την ίδια φρίκη. Ωστόσο έχουμε μια δύσκολη αστρολογική συνθήκη που θα φέρει πιο κοντά ακόμη την πυρηνική απειλή, την συνέχιση των πολεμικών μετώπων, ιδίως αυτού της Ουκρανίας, αλλά και την επέκτασή τους σε νέα που θα ανοίξουν. Θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στην οικονομία, στα νομίσματα, στο real estate και στη λειτουργία του τραπεζικού τομέα, όπως επίσης και στα τρόφιμα. Και είμαστε στην αρχή ακόμα γιατί το έργο αυτό θα συνεχιστεί σε άλλο επίπεδο, μόλις προχωρήσει λίγο ο Πλούτωνας στον Υδροχόο.

Ακόμη ο Πλούτωνας από την Αστρική του θέση, θα κινείται στις πρώτες μοίρες του Αιγόκερω που είναι κρίσιμες για την Ελλάδα. Κάθε φορά που ενεργοποιούνται, έχουμε ιστορικής σημασίας γεγονότα σε όλα τα επίπεδα αλλά με πρώτο από όλα την οικονομία!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved