Νέα Σελήνη Μαΐου στον Ταύρο: Δύναμη που μπορεί να γίνει ήρεμη!

Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 19 Μαΐου και ώρα 18:53, στις 28ο 25΄του Ταύρου

Θανάσης Ματσώτας
Νέα Σελήνη Μαΐου στον Ταύρο: Δύναμη που μπορεί να γίνει ήρεμη!

Η Νέα Σελήνη θα επηρεάσει κυρίως τα Σταθερά ζώδια, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν γεννηθεί στις τέσσερεις τελευταίες μέρες αυτών των ζωδίων. Ακόμη περισσότερο σημαντική είναι για όσους από τους παραπάνω είναι ταυτόχρονα γεννημένοι τις χρονιές 1947, 1966, 1985 και 1988.

Θα δυσκολέψει όσους είναι γεννημένοι τελευταία μέρα των Παρορμητικών ή πρώτη μέρα των Σταθερών ζωδίων.

Να μια Νέα Σελήνη που θα μπορούσε να είναι η καλύτερη της χρονιάς! Σε όλα όμως υπάρχει ένα «αλλά». Και το ερώτημα αυτής της Νέας Σελήνης είναι: Αυτό το «αλλά», το θέλεις απέναντί σου ή με το μέρος σου;

Και για να το πιάσω από την αρχή, έχουμε έναν εύκολο και πολύ ενδιαφέροντα σχηματισμό Χαρταετού που συμμετέχουν τα Φώτα, σε όψεις με Πλούτωνα, Ποσειδώνα και Δήμητρα. Αυτός μάλιστα ο σχηματισμός ενισχύεται και από το εξάγωνο του Άρη με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Σημαντικότατη είναι και η αμοιβαία υποδοχή της Σελήνης με την Αφροδίτη από τον Καρκίνο.

Εξαιρετικό σκηνικό! Ανάγκες και επιθυμίες, υλικές ή ψυχολογικές, προσωπικές ή κοινωνικές, όλες εναρμονισμένες κι εσύ μπορείς να απολαύσεις συναισθηματική ισορροπία, πληρότητα και ικανοποίηση. Και όλα αυτά δεν θα είναι άχρωμα, άγευστα και άοσμα, αλλά γεμάτα ενδιαφέρον, ζωή, δράση, εξέλιξη!

Το «αλλά» είναι το δύσκολο Ταυ-τετράγωνο του Άρη από την τελευταία μοίρα του Καρκίνου με τον Δία και τον Πλούτωνα. Αυτοί είναι οι ένοχοι για τα ορμητικά συναισθηματικά ρεύματα που νιώθεις να σε διαπερνούν. Ξεκινούν από το στομάχι και διαχέονται παντού στο σώμα, σε κάθε κύτταρο. Ασυγκράτητα. Γεμάτα οργή και βία! Μέχρι να σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι και να κάψει όλα τα εγκεφαλικά κύτταρα. Και έρχονται από τόσο μακριά, τόσο πίσω στον χρόνο, που άντε να τα ψάχνεις… Αρκεί μια σπίθα, μια αφορμή, ένα δευτερόλεπτο για να αναβιώσεις αστραπιαία όλα τα παιδικά σου τραύματα και να ξεσπάσεις «επί δικαίους και αδίκους». Για εκείνη την ημέρα που ο πατέρας σου σε έστειλε με το ζόρι στο σχολείο, ενώ εσύ δεν ήθελες με κανέναν τρόπο να πας.

Και τι θα κάνεις που δεν υπολογίζεις τίποτα; Θα τους καθαρίσεις όλους και μετά θα πεις την ατάκα «I don’t like Mondays»; Άσε που η Νέα Σελήνη πέφτει και Παρασκευή… δεν ταιριάζει. Θα σε πάνε μέσα σιδηροδέσμιο, θα χάσεις το δίκιο σου, θα αισθάνεσαι πιο άδειος από το κενό, σαν στυμμένη λεμονόκουπα και το χειρότερο απ’ όλα: Δεν θα σε κάνει τραγούδι και ο Bob Geldof!

Και τελικά ποιους θέλεις πραγματικά να τιμωρήσεις; Τους άλλους ή τον εαυτό σου;

Ε όχι, λοιπόν! Zamais!

Αυτοί οι τρεις, Άρης, Δίας και Πλούτωνας, είναι λοιπόν οι ένοχοι. Αλλά άμα ρίξεις την ευθύνη σ’ αυτούς, άκρη δεν θα βγάλεις και μην ξεχνάς πως στο τέλος, εσύ πληρώνεις τον λογαριασμό!

Πώς να το διαχειριστείς;

Να σου πω πως είναι εύκολο, θα σου πω ψέματα. Γιατί, καταρχάς, χρειάζεται να είσαι σε εγρήγορση και αυτό το χάνεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Να σταματήσεις αυτή την «ηφαιστειακή» δύναμη δεν παίζει! Όσο για την περίφημη και μοδάτη «θετική σκέψη», αν την χρησιμοποιήσεις, είναι σαν να θέλεις να αναχαιτίσεις F-16 με νεροπίστολο.

Αυτός όμως ο χαρταετός που λέγαμε πριν, μπορεί να σε βοηθήσει να μετασχηματίσεις αυτήν την ενέργεια του Ταυ-τετραγώνου, αν κάνεις μια γενναία προσπάθεια. Αλλιώς, όχι μόνο δεν θα βοηθήσει, αλλά θα την ενισχύσει επιπλέον! Άλλωστε, σ’ αυτόν συμμετέχει πάλι ο Πλούτωνας και βοηθάει και ο Άρης, όπως είπα στην αρχή.

Άρα με τους ίδιους οδηγούς μπορείς να καταδυθείς με ασφάλεια στο… βάθος των περιστάσεων, προκειμένου να κρατηθείς στο ύψος τους!

Να καταδυθείς σημαίνει να αποδεχτείς το «τέρας». Να το βιώσεις. Να του δώσεις τον χώρο που του αναλογεί, πριν «τα πάρει» και βάλει στο κορμί σου σπίρτο να πυρποληθείς. Όσο το καταστέλλεις ή το αποφεύγεις, τόσο γιγαντώνεται. Αξίζει άραγε να χάσεις μια τόσο πολύτιμη και δυνατή ενέργεια;

Άλλωστε το είπε και ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς: «Να μην χάσουμε τα πάθη»! Κάτι ήξερε…

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved