Εκλογές - Πλεονέκτημα στα σταθερά

Αυτοί που ανήκουν στα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) έχουν το πλεονέκτημα στην μάχη της κάλπης
Παπασταύρου Λίντα
Εκλογές - Πλεονέκτημα στα σταθερά

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

20100627_John Rizopoulos02JPEG

Μια πρώτη αστρολογική ανάγνωση των υπό προκήρυξη εκλογών του Μαΐου, θέλει τους πολιτικούς που ανήκουν στα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) να έχουν το πλεονέκτημα στην μάχη της κάλπης. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την θέση του Δία αλλά και της Δήμητρας στο ζώδιο του Ταύρου και όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, ο ούριος άνεμος φυσά για την κ Παπαρήγα (Σκορπιός), τον κ Τσίπρα και τον κ Καρατζαφέρη (Λέοντες), αλλά και τους ...ουκ ολίγους Ταύρους, την κ Μπακογιάννη, την κ Κατσέλη και τον κ Καμμένο. Σύσσωμη η αντιπολίτευση!

Όλοι τους έχουν σε πρώτη φάση την υποστήριξη των ουρανών, ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Φυσικά μια διέλευση Δία δεν αρκεί πάντα για να φέρει την άνοιξη -μερικές φορές μάλιστα δημιουργεί υπερβολικές προσδοκίες- αλλά όσο να ‘ναι ...βολεύει! Από εκεί και ύστερα θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά και οι υπόλοιπες ενδείξεις στις προόδους (Ηλιακό τόξο και Secondary) η τον ετήσιο χάρτη (Ηλιακή επιστροφή), ώστε να εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα. Και προσωπικά επιφυλάσσομαι, μέχρι να διερευνηθούν όλα τα δεδομένα.

Πάντως, η θέση του διελαύνοντα Ουρανού πάνω στον γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδος στον Κριό, υποδηλώνει ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο, συνδυασμένες με αποκαλύψεις ...πρώτης γραμμής! Και όπως είπα στο διαδικτυακό συνέδριο του astrology.gr με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με αρωγό τον Πλούτωνα έπονται τα ξεκαθαρίσματα και οι δίκες.

1922-Η Δίκη των Έξη, με τον Πλούτωνα στον Καρκίνο.

1975-Η Δίκη της Χούντας, με τον Πλούτωνα στο Ζυγό.

2012-13... Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω.

Όσο για τον κ Βενιζέλο και τον κ Σαμαρά, έχουν στο κεφάλι τους ο μεν πρώτος τον Πλούτωνα (έπεται και ο Ουρανός...), ενώ ο δεύτερος τον Ποσειδώνα και εξετάζοντας τα πράγματα με μια ψυχρή αστρολογική λογική, θα ήταν καλύτερα για όλους να μην κυβερνήσουν, τουλάχιστον σε αυτήν την φάση. Από την άλλη πλευρά, με δεδομένο το ότι η Ελληνική κρίση -και η επερχόμενη διεθνής- «είναι εδώ», το πιθανότερο είναι να υπάρξει μια άμεση «ανταπόκριση» των προβλημάτων που έρχονται με τον διαχειριστή τους. Αυτόν δηλαδή που κυβερνώντας «θα βάλει το κεφάλι του στον ντορβά»*. Και από αυτήν την άποψη ο κ Βενιζέλος έχει το προβάδισμα...

*Ο ντορβάς είναι το σακούλι μέσα στο οποίο οι χωρικοί έβαζαν διάφορα πράγματα. Στην Βυζαντινή εποχή όταν οι νησιώτες έπιαναν κάποιον ληστή, εγκληματία, πειρατή, του έκοβαν το κεφάλι, το έβαζαν μέσα σε έναν ντορβά, παστωμένο για να μην μυρίζει άσχημα, όταν αρχίσει να σαπίζει και το έστελναν στην Κωνσταντινούπολη.

Η έκφραση λέγεται συνήθως σήμερα για κάποιον που τα παίζει όλα για όλα...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved