Τι φέρνει η Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο, στην Ελλάδα και τον κόσμο

Έρχονται εξελίξεις σε εθνικά και οικονομικά θέματα, αλλά και ακραία φυσικά ή καιρικά φαινόμενα

Τι φέρνει η Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο, στην Ελλάδα και τον κόσμο

Κατ’ αρχάς, στην Ελληνική πραγματικότητα η Ηλιακή έκλειψη της 30ης Απριλίου παραπέμπει σε ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις, συνυφασμένες με την οικονομική κατάσταση της χώρας, όσο και με εξελίξεις σε εθνικά θέματα. Το «ανατρεπτικές» βέβαια μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις ή περιμένεις, αφού ο Ουρανός που συνοδεύει τη συγκεκριμένη έκλειψη, συνηθίζει να αναδεικνύει «ακραία» πολιτικά σχήματα, που σήμερα είναι… εντελώς εξωκοινοβουλευτικά!

Όσο για τα εθνικά θέματα, εξακολουθεί πάντα να υπάρχει ανοικτό (αστρολογικά) το ενδεχόμενο μιας εμπλοκής, με αιχμή την Κύπρο αλλά υπάρχουν κι… άλλα, που έχουν να κάνουν με τους γείτονες, όπως είναι για παράδειγμα η ΑΟΖ και το προσφυγικό ζήτημα. Κι αν άρχισαν να σε… ζώνουν τα φίδια, άδικο δεν έχεις, σε κάθε περίπτωση πάντως διαφαίνεται πολύ περισσότερο μια διπλωματική ή/και νομική διαδικασία κι αν γίνει και κάποιο «ντου», θα είναι «όσο πατάει η γάτα».

Στα οικονομικά πάλι μην περιμένεις να δεις χαΐρι, τα χειρότερα μάλιστα δεν έχουν έρθει ακόμη. Αλήθεια, δεν σου έλειψαν τα Μνημόνια, με εκείνους τους τύπους που πηγαινοέρχονταν και σου κούναγαν το δάχτυλο; Ε, δεν αργεί η ώρα που θα τους ξαναδείς, ως λύκους ενδεδυμένους με προβιά, μόνο που αυτή τη φορά το πράγμα είναι πολύ πιο μπερδεμένο, αφού δεν θα κάτσεις να «τις φας» αδιαμαρτύρητα, χώρια που θα υπάρχει και «αντίπαλον δέος». Εξ άλλου όλοι αυτοί οι διαπρύσιοι αντιπρόσωποι συμφερόντων θα έχουν να λύσουν και δικά τους προβλήματα, αφού το ευρώ δεν φαίνεται να στέκει και πολύ καλά στα πόδια του. Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι και για αυτό το great reset, που μεταξύ όλων των άλλων σε θέλει με ηλεκτρονικό χρήμα και διάφορα «τσιπάκια», πλήρως ελεγχόμενο δηλαδή, για το δικό σου καλό, βεβαίως, βεβαίως...
Αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί και για να εφαρμοστούν ως λύση «σωτηρίας», απαιτείται πρώτα να φτάσεις σε φάση σχετικής εξαθλίωσης και οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού δίνουν «πάσα» στους εμπνευστές αυτού του «θαυμαστού νέου κόσμου».

Εκεί που αναμένεται πάντως να γίνει μια μεγάλη αναπροσαρμογή με την τωρινή έκλειψη στον Ταύρο είναι στα εργασιακά και τις κοινωνικές υπηρεσίες -ιδιαίτερα σε σχέση με την Υγεία- κι εδώ βέβαια «μετράει» το ποιος θα κυβερνά αυτόν τον τόπο και μη λες πως όλοι είναι ίδιοι.

Γιατί υπάρχει κάπου κρυμμένη και μια άλλη πραγματικότητα που θα μπορούσε να σε αφορά και μακάρι να με διαψεύσεις με τις επιλογές σου, αλλά με βάση το ιστορικό σου οι πιθανότητες είναι εναντίον σου. Πάλι θα βλέπεις, δηλαδή, να γίνονται καλά πράγματα σε κάποια άλλη χώρα -όπως για παράδειγμα συμβαίνει τώρα με τις τιμές του ρεύματος- ενώ εσύ θα ξαναζείς την Ιστορία σου σαν τραγωδία.

Έχεις μάθει στην «καρπαζιά» και συνάμα στη διαφθορά και τη διαπλοκή κι αν λες πως «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις από το δικό σου το τσερβέλο, αφού οι εκπρόσωποί σου στην πολιτική σκηνή είναι «κατ’ εικόνα και ομοίωσή» σου.

Ο Ουρανός στον Ταύρο πάντως θα σου δώσει μια ευκαιρία, μέσα από αποκαλύψεις για το τι έχει διαμειφθεί στα παρασκήνια κι απομένει να δεις το φως το αληθινό, σαν τον Σαούλ που έγινε Παύλος.

Και σου το γράφω αυτό, γιατί η συγκεκριμένη έκλειψη έχει έντονο και το «οραματικό» στοιχείο, με τους αφελείς ιδεολόγους και τους «πονηρούς» να συγκροτούν ένα άρρηκτα συνδεδεμένο δίπολο, που ο ένας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον άλλον. Θα μου πεις γίνονται και θαύματα, που είναι όντως θαύματα και μακάρι να πέσεις στην περίπτωση, στον γήινο κόσμο σου όμως, που όλα μετριούνται με το πόσα έχεις και το πόσο «μεγάλος» είσαι, οι πιθανότητες είναι και πάλι εναντίον σου.
Κατά τα άλλα στο «κάδρο» είναι και μια νομική ρύθμιση για το κεραμίδι που έχεις πάνω από το κεφάλι σου, όπως επίσης και μια «μάχη» σε θέματα Παιδείας.

(Τα τεχνικά στοιχεία της έκλειψης, που μπορεί να σε ενδιαφέρουν αν είσαι… Astro-maniac αναφέρονται στο τέλος του άρθρου).

Όσον αφορά τώρα στα παγκόσμια, μια Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο μπορεί… άνετα να ενεργοποιήσει εξελίξεις στην διεθνή οικονομία και με τον Ουρανό «παραστάτη» η γενική κατεύθυνση που δίνεται είναι αλλαγή ή ανατροπή των ισορροπιών. Στο «στόχαστρο», ωστόσο, είναι και κυβερνήσεις ή καθεστώτα που για κάποιο λόγο είναι σημεία αναφοράς, ενώ ένα «πάγιο» χαρακτηριστικό κάθε έκλειψης είναι τα ακραία φυσικά ή καιρικά φαινόμενα κι έχει βέβαια ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιες είναι οι περιοχές του πλανήτη που εντοπίζονται αστροχαρτογραφικά.

Σου θυμίζω ότι στο σχετικό γράφημα, που δεν είναι παρά η προβολή των πλανητικών θέσεων επάνω στη γήινη επιφάνεια, κάθε ουράνιο σώμα έχει τέσσερις «γραμμές». Κατ’ αρχάς, δύο κάθετες, που πρακτικά είναι δύο μεσημβρινοί και επισημαίνουν τις περιοχές του πλανήτη, όπου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται στο Μεσουράνημα (MC) ή το Ναδίρ (IC). Όσο για τις δύο καμπύλες, που διασχίζουν τη γήινη επιφάνεια, αναφέρονται στις περιοχές του πλανήτη, που ένα ουράνιο σώμα ανατέλλει ή δύει, βρίσκεται δηλαδή στον Ascendant ή το Descendant, αντίστοιχα.

Στην Ηλιακή έκλειψη λοιπόν της 30ης Απριλίου, οι κάθετες «γραμμές» της έκλειψης «δείχνουν» τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ με σημείο αναφοράς το San Francisco, η πρώτη (MC) και την Τεχεράνη στο Ιράν και βορειότερα το Καζακστάν η δεύτερη (IC).
Επιπλέον, το Sydney στην Αυστραλία, η Hirosima στην Ιαπωνία και η πόλη Nanping στην Κίνα «ενώνονται» με την μια καμπύλη (Asc) ενώ το Rio de Janeiro στη Βραζιλία είναι ίσως το πιο γνωστό σημείο αναφοράς της άλλης (Dsc)

Υπάρχουν ωστόσο και οι τέσσερις «γραμμές» του Άρη, που πάντα παρουσιάζουν ενδιαφέρον, λόγω της έντασης που «βγάζει» ο «κόκκινος πλανήτης».
Η βία λοιπόν -από όπου κι αν προέρχεται- απειλεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στις περιοχές που βρίσκονται επάνω ή κοντά στον μεσημβρινό που περνά από το Bermigham και το Aberdeen στη Μ Βρετανία (IC) αλλά κι εκείνον που περνά από το Gisborne στη Νέα Ζηλανδία (MC).
Όσο για τις δύο καμπύλες του Άρη η μια περνά από τον κόλπο της Βεγγάλης, ανατολικά των Ινδιών και επεκτείνεται μέχρι την Κίνα και τη Μογγολία, η δε άλλη «πιάνει» το νότιο Μεξικό και συνεχίζει στο Waco του Τέξας κι ακόμη βορειότερα στην Oklahoma City.
Όσο για τον ελλαδικό χώρο, στο Αιγαίο πέλαγος διασταυρώνονται οι «γραμμές» της Δήμητρας (Dsc) και του Χείρωνα (Ic), με την πρώτη μάλιστα να περνά «καρφί» από την Άγκυρα, που σημαίνει ότι η Τουρκική διπλωματία θα πρωταγωνιστήσει στην κατεύθυνση μιας συμφωνίας που μπορεί να έχει να κάνει με τους πρόσφυγες-μετανάστες αλλά στο «κάδρο» είναι τόσο η ΑΟΖ, όσο και η περιβόητη «συνδιαχείριση» των θαλάσσιων πόρων.
Αρκετά όμως με τη γεωγραφία. Απλά να θυμάσαι ότι μια έκλειψη διατηρεί το «δικαίωμα» της για να κάνει «ζημιές», για τουλάχιστον έξη μήνες αφ’ ότου γίνει.

Τα δεδομένα της έκλειψης για την Ελλάδα:

Σύμφωνα με το ωροσκόπιο της ανεξαρτησίας της Ελλάδος (3/2/1830), η Ηλιακή έκλειψη γίνεται στον 12ο οίκο και σχεδόν επάνω στο γενέθλιο τ-τετράγωνο, που σχηματίζουν ο Ήλιος στον Υδροχόο, ο Κρόνος απέναντι στο Λέοντα και η Δήμητρα στο Σκορπιό.
Επιπλέον, το Μεσουράνημα του ωροσκοπίου της συγκεκριμένης έκλειψης βρίσκεται στις 10 και 17΄ του Ζυγού, σε αντίθεση με τον γενέθλιο Πλούτωνα στον 11ο οίκο, ενώ ο ωροσκόπος της στις 20 και 48΄ του Τοξότη, σε σύνοδο με την ακμή του 8ου οίκου.
Αν πάλι δεις μεμονωμένα το χάρτη της έκλειψης για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών, τα Φώτα βρίσκονται στον 5ο οίκο παρέα με τον Ουρανό, ενώ ξεχωρίζει η θέση της Δήμητρας και του Χείρωνα, που βρίσκονται σε γωνιακό οίκο (στον 7ο και τον 4ο αντίστοιχα)

Διάβασε επίσης:

Νέα Σελήνη - Ηλιακή Έκλειψη στον Ταύρο: Αυτά τα ζώδια πρέπει να είναι σε επιφυλακή

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved