Νέα Σελήνη Απριλίου στον Κριό: Ένα νέο ξεκίνημα με παλιές συνταγές

Η Νέα Σελήνη του Απριλίου γίνεται την 1η του μήνα, 9:24 πμ ώρα Ελλάδας

Νέα Σελήνη Απριλίου στον Κριό: Ένα νέο ξεκίνημα με παλιές συνταγές

Η Νέα Σελήνη στον Κριό γίνεται ανήμερα την Πρωταπριλιά και δεν είναι διόλου… ψέμα το ότι σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα, δεν έχεις λοιπόν κι εσύ παρά να συντονιστείς με τους ανοιξιάτικους ρυθμούς και να βάλεις μπρος τα σχέδιά σου. Ένας λόγος παραπάνω για να το πράξεις είναι το ότι υπάρχουν ουσιαστικές αναπτυξιακές προοπτικές, έχεις χρονικό περιθώριο όμως μέχρι τις 29 του μήνα, αφού από εκεί και ύστερα τα «κόζια» αλλάζουν, με την Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο να μην είναι και τόσο… φιλική στον χρήστη!

Για την ώρα πάντως, η δραστική συμμετοχή του Χείρωνα, που κάνει σύνοδο με τα Φώτα (Ήλιο και Σελήνη), βάζει στο «κάδρο» πολλά από τα «δικά του» θέματα, όπως τα οικιστικά, την πρωτογενή παραγωγή και οτιδήποτε αποτελεί αντικείμενο της τοπικής αυτοδιοίκησης ή/και της Παράδοσης.

  • Το γενικό «σύνθημα» είναι «επιστροφή στις ρίζες» και τελικά αυτό το νέο ξεκίνημα που ευαγγελίζεται η Νέα Σελήνη δεν μπορεί να γίνει χωρίς παλαιό υλικό και κάποιες «ξεχασμένες» αλλά δοκιμασμένες συνταγές. Εξ άλλου όταν το παρόν δείχνει σχετικά αδιέξοδο, η αναζήτηση λύσεων και εμπνεύσεων από το παρελθόν είναι μια «σωτήρια» δημιουργική διέξοδος κι αυτή περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από τις καθαρά πρακτικές μέχρι τις φιλοσοφικές και καλλιτεχνικές.
  • Επιπλέον, ενισχύεται η τάση να δημιουργηθούν «πυρήνες» και κοινότητες με βάση μια κοινή στόχευση και αντίληψη των πραγμάτων, κάτι όμως που θα έχει ενίοτε και τις… παρενέργειές του, υψώνοντας διαχωριστικά φράγματα ανάμεσα στους «μέσα» και τους «έξω».
  • Ίσως πάλι να «πολιορκηθείς» από θρύλους και δεισιδαιμονίες, που αντιβαίνουν κάθε λογική αλλά συνάμα εμπεριέχουν παραλλαγμένες αλήθειες. Θα σε ορίσουν ή θα τους/τις ορίσεις; Θα «υποκύψεις» σε παλιούς μύθους ή θα τους ανασκευάσεις και θα φτιάξεις τους δικούς σου; Να ένα ενδιαφέρον ερώτημα, που η απάντησή του θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια.
  • Όσο για τα αμιγώς δικά σου, μη σου φαίνεται παράδοξο το ότι «διορθώνοντας» ή διασαφηνίζοντας το παρελθόν, κτίζεις ταυτόχρονα κι ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Αυτή η προσωπική αρχαιολογία είναι ένα κλασικό «Χειρώνιο» μοντέλο, στρέψε λοιπόν το «βλέμμα» σου προς τα πίσω και… θυμήσου ή ανίχνευσε τι έκαναν οι προηγούμενοι και πολύ περισσότερο εκείνοι με τους οποίους σε συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί. Οι δικοί σου πρόγονοι. Σε αυτή τη διαδρομή σου, μπορεί να ανακαλύψεις την «πρώτη αιτία» μιας παθογένειας που σε κατατρέχει, αλλά και την πηγή ενός ταλέντου που κληρονόμησες.

Κλείνοντας, οφείλω να σου επισημάνω ότι μπορεί μεν η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη να βάζει θετικό πρόσημο σε δραστηριότητες που συνδέονται με το σπίτι ή/και την καριέρα σου, αλλά σε ερωτικά ζητήματα έχει όσο να ‘ναι τα «αγκάθια» της, άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο… μυτερά!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved