Άρης στον Υδροχόο: Όλα στο κόκκινο

Οι σχεδόν ταυτόχρονες όψεις του Άρη στον Υδροχόο με τον Χείρωνα στον Κριό (εξάγωνο) και τον Ουρανό στον Ταύρο (τετράγωνο) δεν παρέχουν καμία ασφάλεια

Άρης στον Υδροχόο: Όλα στο κόκκινο

Ο αρματωμένος Άρης πρέπει να αποφασίσει γρήγορα πού και πώς θα χτυπήσει. Στο χωριό ανακατεμένοι με τον άμαχο πληθυσμό κρύβονται αντάρτες σαν την αφεντιά του, έχει να λύσει μάλιστα κάποιους παλιούς λογαριασμούς με τον Αντάρη, που είναι ο αρχηγός τους. Κάποτε συνεργάζονταν, αλλά οι εγωισμοί και τα οφίτσια τους χώρισαν. Ακόμη έχει την ουλή από τη μαχαιριά του, μα σίγουρα κι ο άλλος κουβαλάει ανάλογα ενθύμια.

Η μια λύση είναι να μπουκάρει στα ίσα, η άλλη να στήσει τους όλμους κι όποιον πάρει ο χάρος.

Είναι όμως τελείως διαφορετική η αίσθηση να καταστρέφεις από μακριά, από το να πατάς στο κάστρο του εχθρού και να ζεις στο μεδούλι σου τη μάχη.

Τελικά θα τα κάνει και τα δύο. Πρώτα ο βομβαρδισμός κι ύστερα το γιουρούσι. Έτσι κι αλλιώς, θα την πληρώσουν άμαχοι, αυτό είναι το πεπρωμένο τους.

Το πολεμικό σκηνικό θα μπορούσε να σχετίζεται με μια ακόμη επιχείρηση στην Ουκρανία. Όμως τούτες τις μέρες υπάρχει και μέσα σου και τελικά ο πόλεμος δεν γίνεται μόνο μακριά σου. Οι σχεδόν ταυτόχρονες όψεις του Άρη στον Υδροχόο με τον Χείρωνα στον Κριό (εξάγωνο) και τον Ουρανό στον Ταύρο (τετράγωνο) δεν παρέχουν καμία ασφάλεια, είτε βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι σου -θαρρείς προστατευμένος- είτε έξω. Άγριος άνεμος σαρώνει τα πάντα και σε παρασύρει, όλα στο κόκκινο.

Εσύ, βέβαια, δίκαια θα αναρωτηθείς: Μόνο αυτή είναι η επιλογή σου; Τα όπλα και οι μάχες; Πού πήγε και κρύφτηκε ο ανθρώπινος πολιτισμός, που χάθηκαν τα επιτεύγματά του, οι φιλόσοφοι κι οι επιστήμονες που πασχίζουν για την πρόοδο κι όχι για την καταστροφή; Πού εξορίστηκαν ο Ανθρωπισμός κι η Δημοκρατία σου;

Καταπλακώθηκαν κάτω από συμφέροντα, θα σου απαντήσω, μα αυτός δεν είναι λόγος για να μην αναζητήσεις μέσα σου εκείνη τη δημιουργική σπίθα που μετατρέπει τον πόλεμο σε έργο ειρηνικό. Το μαχαίρι σου σε χρήσιμο εργαλείο, αντί να πετσοκόβει ψυχές. Αρκεί να μη συγχρωτίζεσαι με τη μάζα, αφού νομοτελειακά θα γίνεις ένα μέρος της αγέλης, που ακολουθεί φανατικά τον αρχηγό. Ξέρω, δεν είναι εύκολο, όταν σε πιέζουν, να πάρεις θέση. Ή με αυτούς ή με μας, σου λένε. Η τρέλα των μεν κόντρα στην τρέλα των δε κι εσύ στη μέση. Φοβάσαι κι είναι φυσιολογικό. Είναι κι η προπαγάνδα που σου τριβελίζει το μυαλό για να σε πείσει μέσα από σκέψεις υστερόβουλες και εικόνες φρίκης.

Αξίζει όμως να προσπαθήσεις να ακολουθήσεις το δικό σου δρόμο, διασώζοντας ό,τι μπορεί να σωθεί μέσα σου.

Ο Άρης σου δίνει το κίνητρο και την ενέργεια, το τι θα τα κάνεις ορίζεται από το αυτόβουλό σου, μα πρέπει πρώτα να το έχεις.

Διάβασε επίσης

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved