Η Ελλάδα το 2022: Το πρώτο μέρος για το τι μέλλει γενέσθαι σε οικονομία, κοινωνία και εθνικά θέματα

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αστρολογικές ενδείξεις για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με τον γενέθλιο χάρτη του κράτους (3 Φεβρουαρίου 1830).

Η Ελλάδα το 2022: Το πρώτο μέρος για το τι μέλλει γενέσθαι σε οικονομία, κοινωνία και εθνικά θέματα

Κατ’ αρχάς το τρέχον τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού συνηγορεί σε ακρότητες και «πραξικοπηματικές» ενέργειες στο πολιτικό σκηνικό, συνδυασμένες με μια σοβαρή οικονομική κρίση, πέρα από εκείνη των αξιών. Η πιθανότητα να μπούμε σε έναν νέο κύκλο Μνημονίων, του τύπου «σου δίνω, όμως σε δένω χειροπόδαρα», όχι μόνον υπάρχει, αλλά από ό,τι φαίνεται θα είναι και το ουσιαστικό διακύβευμα για την επόμενη ή τις επόμενες κυβερνήσεις. Γιατί εκλογές θα έχουμε και τα πράγματα θα αλλάξουν και θα ξαναλλάξουν! Το κεφάλαιο «εκλογές» θα είναι αντικείμενο του δεύτερου μέρους του άρθρου, μπορώ όμως να σου δώσω από τώρα ένα «hint».

Η διαφορά με την περίοδο 2010-2016 είναι ότι αυτή τη φορά ο Ουρανός θα δηλώσει εμφατικά «παρών», που σημαίνει ότι ο «αντί» πόλος θα είναι πολύ ενισχυμένος, με τις «αντισυστημικές» τάσεις και τους σχετικούς πολιτικούς φορείς να γνωρίζουν τη δική τους «άνοιξη». Αυτό θα συνεχιστεί και το 2023, σε βαθμό που μια πρόβλεψη για το ποιος θα… κυβερνά αυτόν τον τόπο να είναι άτοπη, τουλάχιστον μέχρι να δούμε τι νέο θα γεννηθεί από την επερχόμενη κρίση.

Ένα επιπλέον πρόβλημα όμως για φέτος είναι ο φανατισμός που θα επικρατήσει στις τάξεις των «μεν» και των «δε» και δεν θέλει και πολύ για να γίνουμε «από δυό χωριά χωριάτες». Η μόνη «ελπίδα» για να αποτραπεί κάτι τέτοιο είναι να προκύψει ένα εθνικό θέμα (με την Κύπρο και -εννοείται- την Τουρκία στο «κάδρο»), ενισχύοντας το «πατριωτικό» συναίσθημα και τα στοιχεία υπονοούν ότι μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να το δούμε κι αυτό. Αρχικά μάλιστα διαφαίνεται ένας ενθουσιασμός στον κόσμο, ύστερα από μια «νίκη», μένει ωστόσο να αποδειχθεί και στην πράξη ότι δεν θα είναι «τζούφιος» όπως και τόσοι άλλοι που προηγήθηκαν. Εδώ πάντως θα «κολλήσει» και μια συμφωνία για τους πρόσφυγες, κάτω από την πίεση των εξελίξεων.

Επιστρέφοντας στην οικονομία, φαίνεται πως θα δοθεί μια άγρια μάχη μεταξύ συμφερόντων που δρουν υπόγεια και συνδέονται άμεσα με τα πολλά πρόσωπα της διαπλοκής τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Το τι έχουν να δουν τα μάτια σου και να ακούσουν τα αφτιά σου, δεν περιγράφεται και σίγουρα θα βιώσεις την «αποκαθήλωση» κάποιων που σήμερα σου εμφανίζονται ως «αθώες περιστερές». Αλλά η ουσία είναι πως όταν η μια πλευρά αδίστακτων συμφερόντων επιχειρεί να δώσει ένα καίριο κτύπημα στην άλλη για να πάρει τη θέση της, όλα αρχίζουν να θυμίζουν το γνωστό γνωμικό «όταν παλεύουν τα βουβάλια στο βάλτο, την πληρώνουν τα βατράχια». Εσύ κι εγώ, δηλαδή…

Κάπως «άγριο» εμφανίζεται και το «τοπίο» σε σχέση με πλειστηριασμούς ακινήτων ή/και μιας βίαιης αναπροσαρμογής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, προς όφελος των ισχυρών.

Υπάρχουν ωστόσο και οι διεθνείς εξελίξεις που θα παίξουν κομβικό ρόλο, αφού κι εκεί η Οικονομία δεν στέκει καθόλου στα καλά της, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Τα «όργανα» θα αρχίσουν από τον Ιούλιο-Αύγουστο, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποια πρόωρα σημάδια την άνοιξη, με την Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο. Από εκεί και ύστερα, μένει να δεις το πώς ακριβώς θα δρομολογηθεί η περιβόητη «επανεκκίνηση», αλλά σε κάθε περίπτωση οι ισορροπίες θα διαταραχθούν βάναυσα κι όλα αυτά που σήμερα θεωρείς ως δεδομένα δεν θα υπάρχουν πια.

Ήδη πλανάται το «φάντασμα» της ακρίβειας ή/και της έλλειψης βασικών αγαθών κι επειδή τα πράγματα δεν θα πάνε καλύτερα αλλά χειρότερα, είναι σκόπιμο να αρχίσεις από τώρα να προσανατολίζεσαι στο πώς θα διασφαλίσεις τα αναγκαία. Κι αν έχεις τίποτα λεφτά κρυμμένα, αξιοποίησέ τα, πριν γίνουν άχρηστα χαρτιά.

Όσο για τις εκατόμβες των θυμάτων που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητά σου, τα καλά νέα είναι ότι αυτός ο επώδυνος κύκλος που σηματοδοτείται από την σύνοδο του «προχωρημένου» Άρη με την γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος στους Διδύμους πλησιάζει στο κλείσιμό του, ατυχώς όμως ανοίγει ένας άλλος, με τον Πλούτωνα να δίνει τον ρυθμό για έναν ακόμη χρόνο κι ίσως απλά να αλλάξει ο τρόπος, που χάνεται «μαζεμένα» κόσμος. Το σύμπαν είναι δυστυχώς ιδιαίτερα εφευρετικό και ως προς αυτό.

Η συνέχεια στο Β΄ μέρος

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved