Εφιάλτες από το παρελθόν

Αυτές τις μέρες οι παλιές υποθέσεις έχουν την τιμητική τους

Εφιάλτες από το παρελθόν

Όχι δεν σου γράφω για την ανάδρομη Αφροδίτη και την σύνοδό της με τον Πλούτωνα! Το τρίγωνο του Άρη με το Χείρωνα που κλείνει με ακρίβεια τα Χριστούγεννα παράγει εντάσεις, που η αφετηρία τους βρίσκεται στο παρελθόν, σαν εφιάλτης που ξυπνά, σαν μια βεντέτα που ο κύκλος της αρνείται να κλείσει. Κι όχι μόνον στο παρελθόν που γνωρίζεις αλλά και σε εκείνο που αγνοείς την ύπαρξή του.

Δεν σου γράφω μόνον για τα απωθημένα και τις φοβίες σου που όσο βαθιά κι αν είναι κρυμμένες θα βρουν την αφορμή για να ξεμυτίσουν. Είναι και οι πράξεις των προγόνων σου και τα φοβερά μυστικά τους, εκείνα τα ανομολόγητα, που όμως αν είσαι ένα Χειρώνιο άτομο δεν σβήνονται από τον χάρτη της ψυχής σου, μέχρι να υπάρξει η κάθαρση. Είσαι ο απόγονος, ο συνεχιστής της κατάρας τους κι ας μην το ξέρεις.

Οι παλιότεροι πίστευαν πολύ στην δύναμη της γενιάς. Σε ένα οικογενειακό παρελθόν που είναι ενσωματωμένο σε αυτό που είσαι σήμερα κι άδικο δεν είχαν.
Σου γράφω για καταστάσεις που δεν πέρασαν ποτέ στο συνειδητό σου, δεν έγιναν κτήμα σου, αλλά μπορεί να σε στοιχειώνουν να σε εγκλωβίζουν, να σε καταδιώκουν κι αν θες να δώσεις λύση, θα χρειαστεί να ανατρέξεις πολύ πίσω, στην πηγή των συμβάντων, ξαναγράφοντας την δική σου Ιστορία. Η κάθαρση θα έρθει, όταν βρεις την άκρη του νήματος και πετύχεις την συμφιλίωσή σου.

Ένα ακόμη κακό σενάριο είναι να κληθείς να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό που ζει κάτω από την ίδια στέγη, που είναι αίμα σου, αλλά θέλει να γίνει το δικό του και μόνον το δικό του και σε μια τέτοια περίπτωση η φυγή είναι ίσως η καλύτερη λύση.

Εξ άλλου μια όψη Άρη-Χείρωνα παραπέμπει στην βίαιη ή επείγουσα εκκένωση ενός χώρου, που μπορεί να είναι το σπίτι σου, τα πάτρια εδάφη αλλά και οποιοδήποτε περίκλειστο σύστημα, ακόμη κι ένα οικοδομικό τετράγωνο. Τα αίτια μπορεί να είναι ανθρωπογενή, μπορεί όμως και όχι, αφού συχνά τα στοιχεία της φύσης αναλαμβάνουν να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Ένας σεισμός, μια πλημμύρα ή ότι άλλο σκαρφιστεί ο κακός μας ο καιρός. Για αυτά βέβαια δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, αν σου τύχουν. Για τα άλλα όμως τα δικά σου και της οικογένειας-κοινωνίας σου υπάρχει τρόπος να τα προλάβεις, αναζητώντας αυτά που ενώνουν κι όχι εκείνα που χωρίζουν.

Διάβασε επίσης: Άρης στον Τοξότη: Σαράντα και κάτι ημέρες περιπέτειας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved