Τα κρυφά χαρτιά της Ηλιακής έκλειψης στον Τοξότη

Εκείνο που θα πρέπει να σε απασχολήσει είναι το αν το γενέθλιο ωροσκόπιό σου είναι τέτοιο που όντως μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος/η, αφήνοντας την τύχη σου και την ατυχία των άλλων να δουλεύει.

Τα κρυφά χαρτιά της Ηλιακής έκλειψης στον Τοξότη

Στις 4 Δεκεμβρίου γίνεται η -τελευταία για αυτά τα χρόνια- έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, που θα συνεχίσει να ασκεί την επιρροή της για τους επόμενους έξι μήνες, περίπου. Θα ακολουθήσουν εκείνες στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, που θα βάλουν την δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις για ενάμιση χρόνο περίπου, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Μάιο.
Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ελλάδα και τον κόσμο είναι το αντικείμενο του δεύτερου μέρους αυτής της αναφοράς.

Αρχικά, θα σου επισημάνω το τι κρύβει για σένα η συγκεκριμένη έκλειψη, η οποία από μόνη της δεν έχει κάτι το μεμπτό, με την έννοια ότι ο Ήλιος και η Σελήνη δεν σχηματίζουν κάποια κρίσιμη όψη με αργό πλανήτη. Άρα, θα πεις κι εσύ, το πολύ-πολύ να δώσει νέα δεδομένα σε σχέση με τα ταξίδια, την επιμόρφωσή σου, άντε και κάτι νομικού ενδιαφέροντος. Ίσως, μάλιστα, αν δεν είσαι Τοξότης ή δεν εκπροσωπείς κάποιο από τα υπόλοιπα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος και Ιχθύς), να αλλάξεις πλευρό λέγοντας «σιγά τα ωά»!
Ωστόσο, όλη σχεδόν η κακόφημη ουράνια κομπανία -ο Άρης, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας- έχει την πρόθεση και τον τρόπο να παρεισφρήσει στην ζωή σου, μέσω των όψεων που σχηματίζουν, είτε με προσωπικούς πλανήτες είτε μεταξύ τους.
Αυτά είναι και τα κρυφά συνοδευτικά χαρτιά της έκλειψης, που τελικά είναι multi, όπως εξ άλλου είναι και κάθε Τοξότης που σέβεται τον εαυτό του! Ο Άρης κι ο Κρόνος θα σε περιλάβουν, αν ανήκεις σε σταθερό ζώδιο, ενώ ο Πλούτωνας, αν ανήκεις σε παρορμητικό και πρακτικά εκείνο που θα πρέπει να σε απασχολήσει είναι το αν το γενέθλιο ωροσκόπιό σου είναι τέτοιο που όντως μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος/η, αφήνοντας την τύχη σου και την ατυχία των άλλων να δουλεύει.

Κατ’ αρχάς, ο Άρης από τον Σκορπιό σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, συνηγορώντας στην εκδήλωση τάσεων και προθέσεων που δεν είναι και οι πιο αγαθές του κόσμου, που σημαίνει ότι το να πορεύεσαι ανυποψίαστος/η μπορεί να είναι κι ένα ασυγχώρητο λάθος! Ένστικτα και πάθη συνωστίζονται για να καθορίσουν εξελίξεις κόντρα στην κοινώς εννοούμενη ασφάλεια, ενώ αυτά που γίνονται στα σκοτάδια, θα βγουν στο φως της μέρας, που δεν θα γελάσει καθόλου όπως λέει η γνωστή παροιμία, αντίθετα θα τραβάει τα μαλλιά της! Δημιουργείται μάλιστα ένα δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν ο Υδροχοϊκός Δίας με τις μεγεθυντικές τάσεις του (σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Άρη κι άντε να τον μαζέψεις) και η Αφροδίτη, που βρίσκεται κάτω από την απόλυτη εξουσία του Πλούτωνα (σε σύνοδο στον Αιγόκερω), βάζοντας το μαύρο χρώμα στην ζωή σου και μακάρι να επρόκειτο μόνο για μια στιλιστική επιλογή, αλλά εδώ σου γράφω για δυσάρεστα συμβάντα, που θα επηρεάσουν την ζωή σου, ίσως και να την καθορίσουν.

Το συμπαντικό αίτημα είναι να γκρεμίσεις, να μηδενίσεις δηλαδή και να κάνεις την επανεκκίνησή σου, απαλλαγμένος/η από τις παθογένειές σου ή/και ότι αποδείχθηκε αδιέξοδο για σένα, κρίνοντας, ωστόσο, από αυτά που συμβαίνουν συνήθως, όταν ο Πλούτωνας διευθύνει με την μπαγκέτα του, είναι η μοίρα που θα αναλάβει να σε περάσει, θέλοντας και μη, σε αυτήν την νέα φάση. Κι αν σε οικονομικά ζητήματα, ότι χάσεις πονάει αλλά ξαναγίνεται, σε συναισθηματικά ή σε σχέση με την υγεία σου, τα σημάδια που θα σου αφήσει ο Πλούτωνας μπορεί να είναι πολύ βαθιά, τόσο που να τα κουβαλάς μια ζωή.

Φυσικά υπάρχει και το σεξ που θα μπορούσε να γίνει μια υγιής διέξοδος, αλλά ξέρεις κι εσύ ότι στον βρώμικο κόσμο που ζεις, πέρα από εμπορεύσιμο, το σεξ γίνεται συχνά ξαδελφάκι άνομων ακόμη και εγκληματικών πρακτικών. Είναι κι όλη αυτή η τρέλα που επικρατεί, λόγω της πανδημίας, δε θέλει και πολύ λοιπόν να υπάρξουν ξεσπάσματα από όσους/ες δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν «λογικά» τις πιέσεις που δέχονται ή/και έχουν μια εγγενή τάση να θεωρούν τα προσωπικά τους μια υπόθεση ζωής και θανάτου. Ο φανατισμός μάλιστα μπορεί να εκδηλωθεί και στις αντιπαραθέσεις για διάφορα ζητήματα, με το «με εμάς ή με τους άλλους» να αποκτά σχεδόν εξολοθρευτικές διαστάσεις!

Παράλληλα, μπαίνει κι ο Υδροχοϊκός Κρόνος στον «χορό» μέσα από το τετράγωνο που σχηματίζει με την αστρική Δήμητρα στον Ταύρο. Κι αν κατέχεις λίγο από αστρολογία, είναι λογικό να σκεφτείς ότι έρχονται κι άλλοι περιορισμοί, κοινωνικοί, οικονομικοί, αλλά και επικοινωνιακοί, αφού η Δήμητρα δεν παύει να «κουβαλάει» μαζί της τις αρμοδιότητες της τροπικής θέσης της στους Διδύμους. «Κόψε κάτι» είναι η εντολή και μένει να δεις πόσο ακόμη αντέχεις τους περιορισμούς των ελευθεριών σου, με νομοθετική κάλυψη βεβαίως, βεβαίως

Τέλος, ο αστρικός Ποσειδώνας σχηματίζει μια σύνοδο με τον τροπικό Δία στον Υδροχόο κι εδώ θα πρέπει να διαλέξεις, αν θα είσαι με τους οραματιστές ή με τους απατεώνες, με την διάκριση ανάμεσά τους όμως να είναι ενίοτε δύσκολη, όσο και το να ξεχωρίζεις τα fake news και την προπαγάνδα, από την αλήθεια. Αν πάντως έχεις απογοητευθεί από τους ανθρώπους, το να εναποθέσεις τις ελπίδες σου στις Θείες δυνάμεις δεν είναι διόλου κακή ιδέα

Αύριο, το δεύτερο μέρος με τις εκτιμήσεις για την επιρροή της έκλειψης στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Διάβασε επίσης: Νέα Σελήνη - Ηλιακή Έκλειψη στον Τοξότη: Ένας καινούργιος κύκλος ανοίγει για αυτά τα ζώδια

Αυτά τα ζώδια θα έχουν έναν ζόρικο Δεκέμβριο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved