Αντίθεση Άρη - Χείρωνα: Η ώρα που ξεθάβεται το τσεκούρι του πολέμου

Η ειρήνη σου απειλείται είτε από εσωτερικούς είτε από εξωτερικούς εισβολείς

Αντίθεση Άρη - Χείρωνα: Η ώρα που ξεθάβεται το τσεκούρι του πολέμου

Ο Άρης έχει... κέφια και σειρά στο αστρολογικό καλεντάρι έχει η αντίθεση του με τον Χείρωνα, μια όψη που θα κλείσει με ακρίβεια την 1η Οκτωβρίου, αλλά σίγουρα θα κάνει αισθητή την επιρροή της και νωρίτερα.

Όπως έλεγαν οι Ινδιάνοι, είναι η ώρα που ξεθάβεται το τσεκούρι του πολέμου. Μπορεί να το βρεις κι εσύ, αν σκάψεις στην αυλή σου κι αυτό σου το γράφω μεταφορικά, αλλά ενίοτε γίνεται και κυριολεκτικά, με παλιό οπλισμό που βρίσκεται θαμμένος κάτω από τα πόδια σου.

Ο Άρης είναι συνυφασμένος με την ένταση κι όποια κι αν είναι η αφορμή της, τα αίτια ανάγονται στο παρελθόν, σαν εφιάλτης που ξυπνά, σαν μια βεντέτα που ο κύκλος της αρνείται να κλείσει. Κι όχι μόνον στο παρελθόν που γνωρίζεις, αλλά και σε εκείνο που αγνοείς την ύπαρξή του.

Είναι οι πράξεις των προγόνων σου και τα φοβερά μυστικά τους, εκείνα τα ανομολόγητα, που όμως, αν είσαι ένα Χειρώνιο άτομο, δεν σβήνονται από τον χάρτη της ψυχής σου, μέχρι να υπάρξει η κάθαρση. Είσαι ο απόγονος, ο συνεχιστής της κατάρας τους κι ας μην το ξέρεις.

Οι παλιότεροι πίστευαν πολύ στην δύναμη της γενιάς. Σε ένα οικογενειακό παρελθόν που είναι ενσωματωμένο σε αυτό που είσαι σήμερα κι άδικο δεν είχαν.

Σου γράφω για καταστάσεις που δεν πέρασαν ποτέ στο συνειδητό σου, δεν έγιναν κτήμα σου, αλλά μπορεί να σε στοιχειώνουν να σε εγκλωβίζουν, να σε καταδιώκουν. Ένα προγονικό φονικό, ένας βιασμός, μια αγριότητα μπορεί να ανασαλεύουν μέσα σου και να σε τυραννάνε, αν στο ωροσκόπιο σου ο Χείρωνας σου δέχεται την αρνητική επιρροή του Άρη κι αν θες να δώσεις λύση θα χρειαστεί να ανατρέξεις πολύ πίσω, στην πηγή των συμβάντων, γιατί εκεί κρύβονται τα αίτια της εμφύλιας διαμάχης σου. Η κάθαρση θα έρθει, όταν βρεις την άκρη του νήματος και πετύχεις την συμφιλίωσή σου. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η τεχνική της συστημικής αναπαράστασης.

Βέβαια, το οικογενειακό παρελθόν σου δεν κρύβει μόνον φαντάσματα και σκελετούς, τραύματα κι απωθημένα, αλλά και ανεκπλήρωτους ευγενείς πόθους, δημιουργικά ταλέντα που ένας πρόγονος σου άφησε στην μέση κι εσύ είσαι ο επόμενος κρίκος της αλυσίδας.

Ο Χείρωνας είναι ακόμη το λιμάνι σου, το σπίτι σου, η οικογένειά σου, το καταφύγιό σου. Ή σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, το χωριό σου, η πατρίδα σου.

Κι εδώ θα πρέπει να καταλάβεις ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είσαι και τόσο ασφαλής. Η ειρήνη σου απειλείται είτε από εσωτερικούς, είτε από εξωτερικούς εισβολείς. Απειλείται όμως κι από τον δικό σου φανατισμό που βρίσκει έδαφος και λιπαίνεται από τον φόβο σου μπροστά στο ξένο, το διαφορετικό.

«Έγιναν από δύο χωριά, χωριάτες», λέει η παροιμία, φωτογραφίζοντας το δίπολο Άρη-Χείρωνα.

Ένα από τα χειρότερα σενάρια είναι να έχεις να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό που ζει κάτω από την ίδια στέγη, που είναι αίμα σου αλλά φαίνεται να έχει χάσει τα λογικά του ή όπως έλεγαν οι παλιοί μπήκε ο δαίμονας μέσα του. Σε μια τέτοια περίπτωση η φυγή είναι ίσως η καλύτερη λύση.

Εξ άλλου, μια όψη Άρη-Χείρωνα παραπέμπει στην βίαιη ή επείγουσα εκκένωση ενός χώρου, που μπορεί να είναι το σπίτι σου, τα πάτρια εδάφη, αλλά και οποιοδήποτε περίκλειστο σύστημα, ακόμη κι ένα οικοδομικό τετράγωνο. Τα αίτια μπορεί να είναι ανθρωπογενή, μπορεί όμως και όχι, αφού συχνά τα στοιχεία της φύσης αναλαμβάνουν να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Ένας σεισμός, μια πλημμύρα ή ό,τι άλλο σκαρφιστεί ο κακός μας ο καιρός. Για αυτά βέβαια δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, αν σου τύχουν. Για τα άλλα όμως, τα δικά σου και της οικογένειας-κοινωνίας σου υπάρχει τρόπος να τα προλάβεις κι αυτός είναι ο κύριος στόχος σου αυτές τις μέρες.

Διάβασε επίσης: Τρίγωνο Άρη - Κρόνου: Ούτε νικητής, ούτε ηττημένος

Τι σηματοδοτεί για την Ελλάδα ο Άρης στο Ζυγό

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved