Ελλάδα 2011-Ο φοίνικας αναγεννιέται

«Χρωστάμε σ’ όσους πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν, κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί»

Κωστής Παλαμάς

Παπασταύρου Λίντα
Ελλάδα 2011-Ο φοίνικας αναγεννιέται

από την Χριστίνα Δημοπούλου

Xristina Foto


Η Ελλάδα, η χώρα του παραδόξου, του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» και του αθάνατου ελληνικού δημοσίου έφτασε στην πόρτα της χρεοκοπίας και του ΔΝΤ. Η χώρα τον αντιθέσεων, καταραμένη να τρώγεται με τα ρούχα της και συνάμα ευλογημένη, μιας και η βαριά μας βιομηχανία ήταν είναι και θα είναι ο Ήλιος και η θάλασσα.

Greek salad & mousaka, also rooms to let. Αγαθά που ο Πανάγαθος μας τα έδωσε άφθονα για να μπορέσουμε και εμείς ο Νεοέλληνες να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Ας μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα (χάρτης ίδρυσης 1830) έχει Δια-Πλούτωνα στον χάρτη της και μια Σελήνη-λαό στους Διδύμους ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Για αυτό και στην Ευρώπη, για να μην πω στην Υφήλιο, μόλις πεις είμαι Έλληνας σε πάνε με χίλια αλλά σφραγίζουν με βουλοκέρι τα πορτοφόλια τους.

Ο Ερμής (κυβερνήτης του ωροσκόπου μας) στον 10ο οίκο και ανάδρομος στον Υδροχόο είναι κάτι σαν τον MacGyver, μιας και η λέξη πατέντα και το «άσε θα σε φτιάξω» είναι μια φράση–κλειδί του Νεοέλληνα.

Η Ελλάδα είναι σε μια μεταβατική και την πιο κρίσιμη περίοδο της νεωτέρας ιστορίας της.

Ο μέγιστος Νίκος Καζαντζάκης είχε πει πως «Η Κρήτη δεν θέλει νοικοκυραίους, θέλει κουζουλούς. Αυτοί οι κουζουλοί την κάνουν αθάνατη.» Έτσι και η Ελλάδα τώρα θέλει κουζουλούς που θα την σηκώσουν από τα οικονομικά τάρταρα.

Κι εγώ εκτιμώ ότι το σύμπαν συνωμότησε ώστε να επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά η ιστορία του φοίνικα που αναγεννιέται από τις στάχτες του.

Αλλά ας δούμε μαζί τις πιο «καυτές» ενδείξεις που αναφέρονται στο άμεσο μέλλον.

greece_2011

Η Αφροδίτη (με σύστημα day/year) σχηματίζει ταυ-τετράγωνο με τον Δία (σε αντίθεση) και τον Πλούτωνα σε τετράγωνο. Η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης του 6ου και του 12ου οίκου ενώ βρίσκεται εντός του 2ου οίκου (οικονομικά) . Αυτό, σημειολογικά, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα υπάρξουν έντονες οικονομικές δυσκολίες στους εργαζόμενους και στον λαό γενικότερα. Τυπικά πρόκειται για έναν πλήρη μηδενισμό του «κοντέρ» που θα αρχίσει να μετράει πάλι από την αρχή.

Τα προβλήματα διογκώνονται από την στιγμή που ο Πλούτωνας είναι στον Αιγόκερω και ενεργοποιεί την γενέθλια όψη Δια-Πλούτωνα που έχει η Ελλάδα στον γενέθλιο χάρτη της.

Μια πρώτη δύσκολη περίοδο συναντάμε από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2011.

Εκεί έχουμε Πλούτωνα (διέλευση) τετράγωνο με τον Δια (γενέθλιο) αλλά και Δία (διέλευση) τετράγωνο με Πλούτωνα (γενέθλιο) ενώ ο Ποσειδώνας είναι σε στενή σύνοδο με τον Ερμή.

Χάος, ακυβερνησία και ραντεβού -στα τυφλά- με την Ιστορία και τους «καλούς» μας συμμάχους είναι κάποιες από τις κατευθύνσεις του Ποσειδώνα, ενώ «το γαρ πολύ του ...Πλούτωνος γεννά παραφροσύνη». Ταγές ή επιταγές είναι βέβαιο πως θα δυσαρεστήσουν τόσο την κυβέρνηση, όσο κι εμάς, φέρνοντας μας προ τετελεσμένων.

Παράλληλα, ο Δίας θα βρίσκεται στην 6η-7η μοίρα του Κριού και δεν πρέπει να αποκλεισθεί-συνδυαστεί ένα θερμό επεισόδιο με τη γνωστή-άγνωστη γειτόνισσα μας, μιας και στην κρίση των Ιμίων ο Δίας ήταν στην 6η μοίρα του Αιγόκερω, ενώ το 1987 όπου είχαμε την έξοδο του «Χόρα» στο Αιγαίο και τη γνωστή παρότρυνση του Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν ο Ποσειδώνας στην 7η μοίρα του Αιγόκερω και ο Δίας στην 6η του Κριού. Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Στο μεταξύ, την ίδια περίοδο ο Κρόνος οπισθοδρομεί και επανέρχεται στον 5ο οίκο (bye bye επενδύσεις), ενώ παράλληλα ο Ουρανός μπαίνει στο ζώδιο του Κριού και συναντά δια μέσω συνόδου τον προοδευμένο Άρη (στο σύστημα day/year).

Φωτιά και τσεκούρι επιτάσσουν οι πλανήτες, αντί της παραδοσιακής φραπεδιάς-σιέστας...

Λόγω του ότι οι πλανήτες όταν βρίσκονται στην μηδενική μοίρα βγάζουν στο ακέραιο τα υπέρ και τα κατά τους (ασφαλώς εννοείται ανάλογα και με τις όψεις αν είναι θετικές ή αρνητικές) έχω την αίσθηση πως μεταξύ Μαρτίου και τέλος καλοκαιριού ίσως να έχουμε δύσκολες καταστάσεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Παραίτηση και εκλογές, το νέο «βρώμικο 2011» κλπ.

Η θερινή έκλειψη (Ηλιακή) στις 9 μοίρες του Καρκίνου (1/7/2011) πυροδοτεί επικίνδυνα εκείνη την περιοχή των παρορμητικών αλλά και τον άξονα Δία/Πλούτωνα που ως προοδευμένοι (από σύστημα day/year) βρίσκονται στις 9 μοίρες του Κριού και Αιγόκερω αντίστοιχα. Η έκλειψη συμβαίνει μέσα στον άξονα 2ου-8ου ξυπνώντας το φοίνικα που κρύβουμε μέσα μας. Φυσικά πριν την αναγέννηση υπάρχουν οι στάχτες και είμαι πραγματικά περίεργη να δω ποια «ποντίκια» θα εγκαταλείψουν πρώτα το «σκάφος».

Από την άλλη πλευρά, ποντάρω πολύ στον Ωροσκόπο και στον Χείρωνα που όπως γράφουν αρκετοί μελετητές είναι σε μοίρες ισχύος κι αν αυτό αποδειχθεί ακριβές, τότε έχουμε προστασία. Ποντάρω επίσης και στον Ουρανό, αφού ιστορικά οι διελεύσεις του από τον Κριό είχαν πάντα θετικές συνέπειες για την πατρίδα μας, τουλάχιστον στο εσωτερικό μέτωπο (εκδημοκρατισμό-εκσυγχρονισμό).

Εξ άλλου κατά τον Καζαντζάκη «Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα!»

Εύκολα τα πράγματα δεν είναι, όμως πιστεύω πως τα όσα υφαίνονται στο αδράχτι της μοίρας οδηγούν σε μια ουσιώδη συνειδητοποίηση και στο άγαρμπο μεν, αναγκαίο δε, ξύπνημα μας.

Και το «σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ’ναι» μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, όχι απαραίτητα με τον τρόπο που πολλοί εννοούν αλλά ως ανάκτηση της περηφάνιας του να είσαι Έλληνας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved