Πανσέληνος-Έκλειψη Μαΐου: Να έχεις τον νου σου και να κρατήσεις ένα μέτρο

Μπορεί να γίνουν «ζημιές»

Πανσέληνος-Έκλειψη Μαΐου: Να έχεις τον νου σου και να κρατήσεις ένα μέτρο

Η Σεληνιακή Έκλειψη της 26ης Μαΐου συνηγορεί σε μια μεγάλη κινητικότητα κι εξωστρέφεια, ένα μάλλον τυπικό χαρακτηριστικό του άξονα Τοξότη-Διδύμων. Έξοδοι, επαφές και μετακινήσεις θα πάρουν την... πάνω βόλτα λοιπόν, το ίδιο και οι συζητήσεις περί παντός επιστητού. Αν τώρα γίνουν και κάποιες υπερβολές, απόρροια της συμμετοχής του Δία από τους Ιχθύς, δεν είναι δα και για να... κλαις! Ξέρεις εξ άλλου ότι οι πολλές υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια σπάνια ευοδώνονται κατά γράμμα.

Μόνον αν είσαι τυπικό δείγμα ενός από τα «σκληροπυρηνικά» ζώδια, που δεν σηκώνουν πολλές «ελαφρότητες» και χωρατά, όπως είναι για παράδειγμα ο Σκορπιός κι ο Αιγόκερως, μπορεί να ενοχληθείς από συμπεριφορές ή επιλογές εξαιρετικά φιλελεύθερες ή επιπόλαιες για το γούστο σου, ειδικά αν παίζονται δουλειές, λεφτά και προσωπικά θέματα..

Επειδή μάλιστα η έκλειψη γίνεται αστρικά στην 11 και 16΄του άξονα Σκορπιού-Ταύρου, επάνω δηλαδή στον Ουρανό, αν είσαι Σκορπιός γεννημένος/η στις αρχές Νοεμβρίου, το να «γυρίσει» μια γιορταστική ατμόσφαιρα σε δράμα είναι... ευκολάκι, αν βγει στην επιφάνεια η ζήλια σου.

Αν, πάλι, είσαι «τυπικός» Ταύρος ή Παρθένος, μην «δέσεις» τίποτα από αυτά που θα σου υποσχεθούν, απλά ζήσε το σήμερα και χαμογέλασε, ξέροντας ότι επάνω στην χαρά και τον ενθουσιασμό του, ο οποιοσδήποτε μπορεί να τάξει και κάτι παραπάνω! Αυτό φυσικά αναφέρεται και στα προσωπικά σου, πολύ περισσότερο που το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα που συνοδεύει την έκλειψη, θα σε αδειάσει αν πάρεις πολύ στα σοβαρά μια υπόθεσή σου. Μόνο από απόσταση και... πολύ τους πέφτει!

Αντίθετα, αν ανήκεις στις τάξεις των Διδύμων, Ιχθύων ή Τοξοτών, η έκλειψη συνεισφέρει σε γλέντια, χαρές και δρώμενα, που μπορεί να μην έχουν ένα σοβαρό χαρακτήρα αλλά σίγουρα θα σου ανεβάσουν την ψυχολογία. Από εκεί και ύστερα το πόσο χύμα θα είσαι ή το πόσες... πονηριές θα κάνεις εξαρτάται από τα δεδομένα του προσωπικού σου ωροσκοπίου. Η γενική τάση πάντως είναι να... εξοκείλεις λίγο!

Σε ανάλογο κλίμα μπορεί να κινηθείς αν είσαι Λέων ή Υδροχόος, με μόνο κίνδυνο να ξοδευτείς υλικά και συναισθηματικά για άτομα που δεν το αξίζουν στην πραγματικότητα, από την στιγμή όμως που εσύ «θα κάνεις το κομμάτι σου», χαλάλι τους!

Ωραία θα περάσεις κι αν είσαι Κριός ή Ζυγός, ανεξάρτητα με το ότι κάποιες στιγμές θα περιφέρεσαι χωρίς νόημα και ουσία ή με το ότι όλα αυτά που θα ειπωθούν είναι λόγια του αέρα. Εξ άλλου, όταν το ζητούμενο είναι η ψυχαγωγία σου, προέχει το να γελάσεις, να... ξεγελάσεις την όποια μοναξιά σου και να φορτίσεις τις «μπαταρίες» σου, έστω και με «χαζά» πράγματα.

Από τεχνική άποψη τώρα η Σεληνιακή έκλειψη ενεργοποιεί κάποιες μοίρες του ζωδιακού, που σε ενδιαφέρουν αν στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου έχεις εκεί «κάτι», από τον Ήλιο, την Σελήνη και τον Ωροσκόπο σου, μέχρι τον μακρινό Πλούτωνα. Φυσικά έχει σημασία τι ακριβώς είναι αυτό το «κάτι», αφού για παράδειγμα άλλο πράγμα είναι να σου ενεργοποιήσει η έκλειψη την Αφροδίτη με τα... ωραία της και τα τυχερά της κι άλλο να πάρει μπροστά ο Άρης με τις εντάσεις και τα ατυχήματα του.

Επιπλέον, εφ' όσον υπάρχει πλανήτης εκεί, σε ενδιαφέρουν και οι οίκοι που φιλοξενούν τις συγκεκριμένες μοίρες, αφού θα δώσουν και την περιοχή συμβάντων. Αν για παράδειγμα είναι ο 2ος, τότε κάτι τρέχει με τα οικονομικά σου, αν είναι ο 5ος με τα ερωτικά σου κοκ.

Στον τροπικό ζωδιακό, οι μοίρες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι κατ' αρχάς η 5η και 6η των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες). Στον Μεταβλητό σταυρό όμως είναι και οι γωνιακές ακμές του ωροσκοπίου της έκλειψης για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών και περίπου της υπόλοιπης Ελλάδος (άντε να είναι 1-2 μοίρες πιο κει). Ο Ωροσκόπος και η Δύση στις 18 και 57΄Παρθένου-Ιχθύων, το Μεσουράνημα και το Ναδίρ στις 17 και 30΄ Διδύμων-Τοξότη.

Στον δε αστρικό ζωδιακό οι αντίστοιχες τιμές είναι 24 και 48΄ Λέοντα-Υδροχόου και 23 και 21΄ Ταύρου-Σκορπιού. Σου θυμίζω επίσης ότι «παίζει» δυνατά και η 12η μοίρα των ζωδίων του Σταθερού σταυρού και το ότι βέβαια... κάπου εκεί κοντά είναι και το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού δίνει μια άλλη διάσταση για όλους, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό. Οι αστρικές θέσεις έχουν να κάνουν με καταστάσεις, που ενίοτε δεν συνάδουν με την διάθεσή σου.

Μετάφραση; Εσύ μπορεί να είσαι μεν «μέσα στην τρελή χαρά» αλλά στην πράξη μπορεί τελικά να γίνουν «ζημιές» ή να προκληθούν αναταραχές. Η όλη υπόθεση μάλιστα μου θυμίζει εκείνο το περιβόητο «ες αύριον τα σπουδαία», που σύμφωνα με τον Πλούταρχο είπε ο Αρχίας των Θηβών, ο οποίος γλεντοκοπούσε σε συμπόσιο, όταν ένας φίλος του θέλησε να τον προειδοποιήσει για την σχεδιαζόμενη ανατροπή του. Τον αγνόησε και το πλήρωσε τελικά με την ζωή του...

Ας έχεις λοιπόν κι εσύ τον νου σου τηρώντας ένα μέτρο μεταξύ διασκέδασης και καθηκόντων.

Διάβασε επίσης: Μηνιαίες Προβλέψεις από 21/05 έως 21/06: «Όλα τα κουλά μαζεμένα»

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved