Τι φέρνει στην Ελλάδα και τον κόσμο η σύνοδος Δία - Κρόνου στον Υδροχόο;

Τι προμηνύει για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα επόμενα είκοσι χρόνια;

Τι φέρνει στην Ελλάδα και τον κόσμο η σύνοδος Δία - Κρόνου στον Υδροχόο;

Στις 21 Δεκεμβρίου ξεκινά ο νέος συνοδικός κύκλος Δία - Κρόνου, με τους δύο πλανήτες να συναντώνται στην 1η μοίρα του Υδροχόου. Είναι και η πρώτη φορά μετά από πολλούς αιώνες, που το ζώδιο φιλοξενεί μια τέτοια σύνοδο, έχουν λοιπόν εξαιρετικό ενδιαφέρον τα όσα προμηνύει για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τα επόμενα 20 χρόνια, αφού τόση είναι η διάρκεια επιρροής του συγκεκριμένου συνοδικού κύκλου.

Σύμφωνα με τα αστρο-ιστορικά δεδομένα, ο άξονας Λέοντα - Υδροχόου είναι κομβικής σημασίας για τον δυτικό πολιτισμό αλλά και για την Ελλάδα, που -εξ άλλου- ως κρατική οντότητα έχει Ήλιο στον Υδροχόο.

Η σύνοδος Δία-Κρόνου, λοιπόν, αναμένεται να κλονίσει τις ήδη διαμορφωμένες ισορροπίες, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Τα κινήματα αμφισβήτησης και οι εναλλακτικές κοινότητες έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτήν την εξελικτική διαδικασία, με αφορμή κι αιτία την στέρηση των δικαιωμάτων, που έχει προηγηθεί, λόγω της πανδημίας, αλλά και την παγκόσμια οικονομική κρίση που είναι προ των πυλών. Παράλληλα, με την συνδρομή και του Ουρανού από τον Ταύρο, θα θιγούν κάποιες από τις δομές εξουσίας, που σημαίνει ότι με «συντηρητικούς» όρους η «αναρχία» θα κάνει συχνά-πυκνά την εμφάνισή της. Η άλλη πλευρά βέβαια το ίδιο πράγμα το ονομάζει αυτοδιαχείριση κι απελευθέρωση.

Όπως κι αν έχει όμως, επειδή η δράση φέρνει αντίδραση και η όποια επανάσταση την… αντεπανάσταση, οι απανταχού θιγόμενοι θα σκληρύνουν την στάση τους, με επακόλουθο έναν νέο γύρο αντιπαραθέσεων, ακόμη πιο σκληρών και ακραίων.

Ελευθερία εσείς, δικτατορία εμείς. Ακρότητες και οι δύο, να ποια θα είναι η κατάληξη, με βάση τις γνωστές αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης, αλλά και τα συμφέροντα που «σπρώχνονται» για το ποιο θα επικρατήσει, με ιδεολογικό μανδύα φυσικά.

Ουσιαστικά, πρόκειται να ζήσεις μια από τις τελευταίες αντιδράσεις απέναντι στην «παγκοσμιοποίηση», όπως συμβαίνει συνήθως όμως το «σύστημα» θα καταφέρει τελικά να απορροφήσει ή να εκμεταλλευτεί υπέρ του ακόμη και την πιο ιδεαλιστική προσέγγιση. Μια παρένθεση και μόνο θα είναι δηλαδή η όποια αμφισβήτηση, αφήνοντας ωστόσο παρακαταθήκες για το μέλλον, όπως άφησαν η Γαλλική επανάσταση και ο Μάης του '68.

Τα ίδια περίπου αλλά σε μια χειρότερη εκδοχή ισχύουν και για την Ελλάδα, όπου η αδυσώπητη νέα κρίση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αλλαγές εφ’ όλης της ύλης, ίσως και μια «προοδευτική» διακυβέρνηση, που θα μείνει στην ιστορία. Ξέρεις όμως ότι η χώρα μας είναι εξαρτώμενη από στις βουλές των μεγάλων δυνάμεων κάθε εποχής, μην ελπίζεις ή μην… φοβάσαι λοιπόν ότι αυτή η καινοφανής κατάσταση θα έχει και συνέχεια. Ίσα-ίσα που θα είναι η αφορμή για να χωριστούμε ξανά στα δύο, με τις «ευλογίες» αντιμαχόμενων διεθνών συμφερόντων κι εδώ μπαίνει το μεγάλο πρόβλημα, αφού κάθε συμβιβαστική ή «λογική» φωνή θα πνιγεί στον φανατισμό.

Για «εμφύλιο» πάμε και βάζω τα εισαγωγικά γιατί οι πόλεμοι δεν γίνονται πια τόσο με τα όπλα, όσο με το χρήμα. Με ποιόν θα συνταχθεί η πτωχή Ελλάς για να «σωθεί»; Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο (μετά το 2024) θα δώσει την απάντηση με την «τράπουλα» όμως να είναι σημαδεμένη.

Και βλέποντας λίγο πιο μακριά κι ανεξάρτητα με το ποιο θα είναι το αφεντικό τελικά, αν ψάχνεις για επιλογές και μέρος να σταθείς, με δεδομένο το πέρασμα σε μια εποχή που θα υπάρχουν μόνον ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε παραμένεις εντός του συστήματος, με τις όποιες παροχές ή ευκαιρίες σου, αλλά απόλυτα ελεγχόμενος, είτε βγαίνεις εκτός ως «αντιστασιακός» κι ο… Θεός βοηθός!

Διάβασε επίσης: Ζώδια 2021: Ετήσιες Προβλέψεις από τον Γιάννη Ριζόπουλο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved