Ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη: Το τρίτο κύμα έρχεται

Τα μέτρα περιορισμού θα μας αποχαιρετήσουν οριστικά από τον Απρίλιο του 2021

Ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη: Το τρίτο κύμα έρχεται

Ελέω της COVID-19, η δημόσια υγεία και τα εργασιακά έγιναν τα πιο «καυτά» ζητήματα του 2020, με την «λύση» του lockdown να είναι δίκοπο μαχαίρι. Άνθρωποι φεύγουν από την ζωή, δουλειές κλειστές ή σε υπολειτουργία, εργαζόμενοι σε αναστολή, οι Οικονομίες σε κρίση και αγωνία για το μέλλον. Επιπλέον, ο εγκλεισμός συνδυάζεται με την αναστολή –συχνά και καταπάτηση- των συνταγματικών δικαιωμάτων σου «για το κοινό καλό».

Θα σου γράψω, εξ αρχής, ότι όσον αφορά τα μέτρα περιορισμού, θα μας αποχαιρετήσουν οριστικά από τον Απρίλιο του 2021. Μέχρι τότε όμως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προκύψει ένα τρίτο κύμα στην πανδημία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Και προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση κινείται η Ηλιακή έκλειψη της 14ης Δεκεμβρίου, στο ζώδιο του Τοξότη.

Από την μια πλευρά, η ίδια η έκλειψη, με τον Ποσειδώνα να την συνοδεύει από τους Ιχθύς, ευνοεί την διασπορά, αφού… Τοξότης είναι αυτός και πώς να τον μαζέψεις!

Παράλληλα, η σύνοδος του Άρη με την Έριδα στον Κριό «φωτογραφίζει» μια νέα έξαρση επιθετικότητας του νέου κορωνοϊού, χωρίς να αποκλείεται βέβαια και η κατά τόπους εμφάνιση άλλων και διαφορετικών νόσων. Από την άλλη, η ίδια σύνοδος παραπέμπει σε επιστημονικά επιτεύγματα στον χώρο της ιατρικής με τους «κυνηγούς μικροβίων» να δίνουν εμφατικά το παρόν. Η σπουδή –άλλοι το λένε βιασύνη- να ξεκινήσει ο γενικός εμβολιασμός του πληθυσμού είναι ένα ακόμη «σύμπτωμα» της όψης. Ρίσκο βέβαια υπάρχει αλλά ο Ποσειδώνας σου λέει απλά να… κάνεις τον σταυρό σου!

Κανονικά, θα έπρεπε και όλες οι κυβερνήσεις να επικεντρωθούν στην ενδυνάμωση του Εθνικού συστήματος υγείας αλλά αυτό είναι θέμα πολιτικής βούλησης και δεν γίνεται παντού.
Στα εργασιακά πάντως η κατάσταση τείνει να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, με απολύσεις ή/και περαιτέρω σμίκρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που με την σειρά τους θα διεκδικήσουν ό,τι μπορεί να σωθεί.

Όλοι σε θέση μάχης, κι αν ζητάς μια πρόβλεψη για το μέλλον, νομίζω ότι οι στίχοι του Διονύση Σαββόπουλου από το «Μωρό» του μακρινού 1972 τα λένε όλα:
«Τα περσινά, αρρώστιες και θανατικά, ηλεκτρισμένη μηχανή για την χρονιά την φετινή»....

Διάβασε επίσης: Αυτά τα 4 ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο την εποχή του Τοξότη

Μηνιαίες προβλέψεις από 21/11 έως 21/12: Έρωτας αλυσοδεμένος και αποκλειστικός

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved