Σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους: Επικοινωνιακός θόρυβος ή γνώση;

Η Σεληνιακή Έκλειψη της 30ης Νοεμβρίου θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και στην γνώση

Σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους: Επικοινωνιακός θόρυβος ή γνώση;

Το δικαίωμα σου στην ελεύθερη μετακίνηση είναι το πρώτο που έπεσε θύμα των περιοριστικών μέτρων, σου έμεινε όμως εκείνο της ελεύθερης πρόσβασής σου σε πληροφορίες.

Και να που εν μέσω καραντίνας σου προκύπτει μια άκρως επικοινωνιακή Σεληνιακή Έκλειψη. Τι θα κάνεις; Η ενστικτώδης τάση σου είναι να βγεις έξω, έλα όμως που δεν μπορείς… Πόσα sms να στείλεις πια; Σου έμειναν, λοιπόν, τα τηλεκοντρόλ και τα πληκτρολόγια για να σου χρυσώσουν το χάπι της απομόνωσης. "Θα κάτσω", λες, "και θα μπουκώσω στην πληροφορία".

Έλα όμως που τα ηνία της πληροφόρησης τα κρατούν εκείνοι που σε βομβαρδίζουν με εντυπώσεις για να μείνεις μακριά από την ουσία…
Το κακό με την εφαρμοσμένη «κοινωνία της πληροφορίας» είναι ότι από τότε που πήρε τα πάνω της, άρχισε να γίνεται συνώνυμη με τον «επικοινωνιακό θόρυβο». Οι ανυπόστατες, αλλά «πιασάρικες» για τον απαίδευτο νου φήμες και διαδόσεις μπήκαν για τα καλά στην ζωή σου κι από εκεί που τον παλιό… κακό καιρό, έχοντας ελάχιστες πληροφορίες, προσπαθούσες να διαβάσεις πίσω από τις γραμμές, μήπως και καταλάβεις «τι παίζει», τώρα πλέον δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις την ήρα από το σιτάρι. Να βγάλεις άκρη, δηλαδή, για το ποιες πληροφορίες ή ειδήσεις αξίζουν πραγματικά την προσοχή σου, ποιες είναι «στοχευμένες» ή προπαγανδιστικές και ποιες είναι καλόγουστες ή κακόγουστες φάρσες.

Για να το πράξεις, βέβαια, αυτό απαιτείται να έχεις και τα ανάλογα κριτήρια, τα οποία, όσον αφορά στην λογική υπόσταση τους είναι ευθέως εξαρτημένα από το επίπεδο της παιδείας σου.

Εδώ κανονικά θα έπρεπε να μπει στο πλάνο η «κοινωνία της γνώσης», η οποία αναφέρεται στην παιδεία, τη δημιουργικότητα, τα οράματα και εν τέλει στην ικανότητά σου να προοδεύεις, αλλάζοντας το επίπεδο της συνειδητότητάς σου.
Όμως η κοινωνία της γνώσης είναι πρακτικά εξόριστη από την συντριπτική πλειοψηφία των δικτύων ενημέρωσης και φυσικά από την καθημερινότητά σου. Η κοινωνία της γνώσης δεν πουλάει κι επιπλέον είναι κι επικίνδυνη.

Παλιότερα έλεγαν ότι το «σύστημα» κρατά απαίδευτους τους ανθρώπους, ώστε να περνάει εύκολα τα παραμύθια του και να εκμεταλλεύονται οι λίγοι τους πολλούς. "Μάθε παιδί μου γράμματα", έλεγαν, "μπας και ξεστραβωθούμε όλοι μαζί".
Όταν όμως πέρασαν (;) εκείνα τα χρόνια της ολιγαρχικής γνώσης κι άρχισε να φωτίζεται ο πλανημένος νους σου, το εφτάψυχο σύστημα, που εσύ συντηρείς μέσα στην βολή σου, βρήκε έναν νέο τρόπο να σε κρατά μακριά από τις «επικίνδυνες» πληροφορίες, γνώσεις, ιδέες και σκέψεις.
Εξαπέλυσε έναν άνευ προηγουμένου «επικοινωνιακό θόρυβο», με αποτέλεσμα κάθε ουσιαστική πληροφορία ή γνώση να χάνεται, όπως ένα άτομο μέσα στο πλήθος, όπως μια καρφίτσα σε έναν αχυρώνα. Και ο «αχυρώνας» είναι πάντα γεμάτος από άχρηστες πληροφορίες, που δεν οδηγούν σε κανενός είδους γνώση. Ο αχυρώνας είναι γεμάτος με λαμπερά σκουπίδια, υποκατάστατα του αληθινού φωτός.

Η εφαρμοσμένη «κοινωνία της πληροφορίας», που αναμφίβολα δεσπόζει στην καθημερινότητά σου, βρίθει εντυπωσιασμών και εύκολων συνταγών, στοχεύοντας σε ένα κυρίως πράγμα: Να μην σκέφτεσαι και να μην προβληματίζεσαι, παρά μόνο για όλα εκείνα που σε… αποπροσανατολίζουν, συχνά μάλιστα ενεργοποιούν τον φόβο σου ή/και τα χαμηλότερα των ενστίκτων σου.

Το αποτέλεσμα είναι μάλλον αποκαρδιωτικό για το ανθρώπινο είδος, πολύ περισσότερο που, όταν τύχει και ξεφύγει κάποια ουσιαστική αλήθεια, που δεν συμφέρει το σύστημα, τότε συνήθως εξευτελίζεται ή απαξιώνεται αρχικά από τους μηχανισμούς του και τελικά από το ίδιο το πλήθος. Λογικό, από τη στιγμή που το πλήθος στερείται παιδείας και γι’ αυτό είναι ευάλωτο σε κατευθυνόμενα ψέματα και τεχνικές χειραγώγησης.

Εσύ όμως ως πότε θα είσαι έρμαιο αυτής της κατάστασης; Ως πότε θα καταναλώνεις το μαζικό κουτόχορτο; Όλοι «ξέρουν» αυτά που βολεύουν το εκάστοτε σύστημα εξουσίας. Είναι βέβαιο πώς η Σεληνιακή έκλειψη της 30ης Νοεμβρίου θα σου ανοίξει ένα παράθυρο και στην γνώση. Θα το δεις, θα ανοίξεις τις κουρτίνες σου, θα ανασάνεις τον καθαρό αέρα ή θα συνεχίσεις να ζεις στοιβαγμένος στον αχυρώνα;

Διάβασε επίσης: Αυτά τα 4 ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο την εποχή του Τοξότη

Μηνιαίες προβλέψεις από 21/11 έως 21/12: Έρωτας αλυσοδεμένος και αποκλειστικός

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved