Τετράγωνο Άρη - Πλούτωνα: Φόβοι, εμμονές και πρωτόγονα ένστικτα

Πώς θα τα καταφέρεις να τη βγάλεις καθαρή;

Τετράγωνο Άρη - Πλούτωνα: Φόβοι, εμμονές και πρωτόγονα ένστικτα

Η εικόνα δεν είναι και τόσο δελεαστική με το τετράγωνο του ανάδρομου Άρη στον Κριό με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Βρωμιά παντού. Βρώμικοι άνθρωποι, βρώμικα υλικά, βρώμικες σκέψεις. Να τι θα συναντήσεις αυτές τις ημέρες, μα σκέψου πως ήρθε η ώρα να ασκήσεις την νοικοκυροσύνη σου. Το σύμπαν σου γνέφει για να ξεσκεπάσεις την βρωμιά, να την καθαρίσεις και να γίνουν όλα όπως τα θέλεις, λαμπερά και άσπιλα.

Όμως εκτός από το «λευκότερο λευκό» του μαρμάρου, που τόσο σε συναρπάζει, υπάρχει και η καθαρότητα της ψυχής σου, που πρέπει να φροντίσεις. Γιατί, φόβοι, εμμονές και πρωτόγονα ένστικτα, εφιάλτες και οντότητες του σκότους αναδύονται ενώπιόν σου, αποζητώντας την κάθαρση τους.

Κι όπως η λάτρα κάνει το σπίτι σου σαν καινούριο, έτσι κι ο εαυτός σου θα ανυψωθεί, απαλλαγμένος από βάρη κι ελεύθερος να πετάξει προς την ελευθερία. Καθάρισε, λοιπόν, γνωρίζοντας ότι από τα σκουπίδια σου θα καταλάβεις το ποιόν σου. Καν’ το σαν ένας παθιασμένος εραστής, που βαδίζει στο κατώφλι της συνείδησής του, βυθίζεται στο είναι του κι ανακαλύπτει τα μυστήρια του. Βούτηξε για να πετάξεις, πέθανε για να ζήσεις, αυτό είναι το μήνυμα των ημερών.

Βίωσέ το σαν μια κορυφαία σεξουαλική πράξη, που η ηφαιστειακή της φύση βγάζει στην επιφάνεια όλα τα πλούτη, μα κι όλες τις βρωμιές του κόσμου σου. Πρόσεξε όμως γιατί μπορεί να σαστίσεις και να κοκαλώσεις μπροστά σε αυτό που θα δεις…

Μπορεί η αθωότητά σου να γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος. Μπορεί να νοιώσεις ότι η ζωή είναι σαν μια βιβλική πόρνη βουτηγμένη στην αμαρτία και να σε πιάσει η λύσσα να ξεριζώσεις το «κακό» κι ας χάσεις κι εσύ κάποια κομμάτια σου. Μπορεί να νοιώσεις ότι το «κακό» -όπως κι αν το λογίζεις- σε πολιορκεί και δεν σου μένει παρά μόνον μια λύση, να το εξαλείψεις ολοκληρωτικά. Να ρίξεις πυρηνικά, να τι του πρέπει…

Ίσως ξεχνάς όμως ότι «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Πίσω από σκοτεινές ιστορίες άγριων ενστίκτων, απωθημένων, λαγνείας, εκμετάλλευσης, υπονόμευσης και πόνου, πίσω από τις σκληρές πεποιθήσεις σου και μέσα στα καταγώγια της ψυχής σου, υπάρχει συχνά μια απαράμιλλη ανθρωπιά, που όμοια της σπάνια συναντάς. Την βρίσκεις να λάμπει μέσα στην βρωμιά, όπως τα ψήγματα χρυσού στο βούρκο.

Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στις ψυχές των συνανθρώπων σου, ακόμη κι αυτών που είναι βουτηγμένοι στην βρωμερότερη βρωμιά. Δεν σου λέω να τους αγκαλιάσεις, δεν είσαι Θεός. Μπορείς όμως να τους δείξεις τον δρόμο που έχουν χάσει κι ίσως τον ακολουθήσουν. Ίσως να το πάρουν απόφαση και να καθαρίσουν κι αυτοί την ψυχή τους. Κι ας μην ξανασυναντηθείτε ποτέ, αυτό το υπέροχο μυστικό θα στεφανώνει την σχέση σας.

Η σπίθα της αγάπης, η ίδια η δημιουργία είναι ο χρυσός που ψάχνεις. Πρόσεξε λοιπόν μήπως μαζί με την βρωμιά χάσεις και τον χρυσό σου. Πρόσεξε μήπως μαζί με τα βρώμικα νερά της μπανιέρας, πετάξεις και το μωρό σου, την εξέλιξή σου. Ίσως βέβαια μου πεις ότι το αξίζει.

Ίσως σκεφτείς ότι η ζωή στάθηκε άδικη μαζί σου. Ζητούσες την αδελφή ψυχή, την ταύτιση, μα σου έλαχε η περιπέτεια. Αλλά στην πραγματικότητα ήταν η μανιώδης εμμονή σου που σε οδήγησε μέχρι εκεί και τώρα σε έβαλε να πενθήσεις για μια σχέση που αποδείχτηκε κατώτερη των προσδοκιών σου. Ήταν η απόγνωσή σου που σε οδήγησε στα Τάρταρα κι ας την ονομάζεις αγάπη.

Βάφτισες τον πλήρη έλεγχο «έρωτα» και «νοιάξιμο» κι έβαλες τον/η σύντροφό σου στο παιχνίδι του απόλυτου. Ούτε τον ρώτησες βέβαια αν μοιραζόταν τους δικούς σου πόθους. Το θεώρησες δεδομένο, τον άρπαξες, όπως ο Πλούτωνας την Περσεφόνη και τον έστεψες βασιλιά του κάτω κόσμου σου. Εκεί όπου όλα ελέγχονται από τη μοίρα και δεν υπάρχει έξοδος, παρά μόνον ο θάνατος. Ήταν η απόλυτη προσδοκία σου, που σε οδήγησε σε αδιέξοδο.

Ευτυχώς, για σένα, για μένα, για όλους μας υπάρχει κι η Ανάσταση. Το καθαρό φως της πνευματικότητας, της κατανόησης, της αγάπης και της συγχώρεσης που διαλύει κάθε σκοτάδι και μεταστοιχειώνει την βρωμιά σε χρυσάφι. Κάνει την οδύνη σου δύναμη δημιουργίας και την αρνητική σου ενέργεια, σπίθα ζωής, αναγέννηση. Ας λουστείς λοιπόν σε αυτό, δείχνοντας και στον Πλούτωνα ότι επιτέλους τον κατανόησες.

Η συνείδησή σου κατέκτησε την αθανασία της και κάθε βουτιά στα μύχια βάθη της ψυχής σου δεν μπορεί πλέον παρά να έχει ένα μόνον αποτέλεσμα: Την ανεύρεση των θησαυρών σου!

Διάβασε επίσης: Η Αφροδίτη είναι η μοναδική διέξοδος στα προβλήματά σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved