Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Μεταξύ ουρανού και γης

Ιχθύες και Παρθένος συγκροτούν από κοινού έναν άξονα προσφοράς

Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Μεταξύ ουρανού και γης

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο σε καλεί να κάνεις μια νέα αρχή, να «κεντήσεις» πάνω σε έναν καμβά που έχει δύο όψεις. Την πραγματικότητα και την φαντασία, την άδολη προσφορά και το συμφέρον, την λογική και το «ψυχανέμισμα». Γιατί είναι κι ο Ποσειδώνας στο «κόλπο» και ούτε μπορείς, ούτε πρέπει να τον αγνοήσεις. Ιχθύες και Παρθένος συγκροτούν από κοινού έναν άξονα προσφοράς, μα πάνω απ’ όλα «φωτογραφίζουν» το δισυπόστατο της φύσης σου. Έχεις το ένα πόδι στη γη και το άλλο στον ουρανό κι αυτό είναι που σε κάνει ξεχωριστό.

Είσαι παιδί του Χάους και της Τάξης

Και όσες είναι οι φορές που χάνεσαι στις δοξασίες σου, άλλες τόσες είναι εκείνες που το μυαλό σου σε δένει κόμπο. Έμαθες να προβλέπεις, να ζυγίζεις καταστάσεις και να αδρανείς. Πάλι τα ίδια, λες, κι ο ενθουσιασμός σου αποθαρρύνεται. Εσύ διδάχτηκες να «ξέρεις» την συνέχεια και το τέλος των πραγμάτων, γι’ αυτό δεν ενδίδεις σε μάταιες -όπως λες- ελπίδες. Δεν αφήνεις χώρο στο «θαύμα», στη μαγεία του αγνώστου.

Όλα τα ξέρεις και τίποτα δεν ξέρεις.

Το μυαλό σου θα ήθελε να ορίζει ακόμη και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Να διατάζει «έλα άνοιξη», «φύγε χειμώνα», «στάσου θέρος» και να γίνεται.

Θα ήθελε να μπορείς να προβλέπεις τα πάντα και να τα επαληθεύεις μέχρι κεραίας.

Αλλά πες μου, τότε τι νόημα θα είχε η ζωή σου; Θα έκανες όλα αυτά που έχεις κάνει, αν τα ήξερες από πριν;

Θα είχες παλέψει, θα είχες πονέσει, θα είχες γελάσει, θα είχες δημιουργήσει;

Θα είχες δώσει λύσεις εκεί που «δεν προβλέπονταν»;

Είναι η άγνοια σου που κρατά ζωντανή την σπίθα σου. Είναι η περιπέτεια του αγνώστου, που καρπίζει τις άδηλες δυνατότητές σου.

Γι’ αυτό παράτα για μια στιγμή τα βιβλία και τις φιλοσοφίες σου, βάλε στο πίσω κάθισμα το μυαλό σου και στην θέση του οδηγού την καρδιά σου.

Ναι, το μυαλό σου είναι το βασικό σου εργαλείο κι αυτό που σε κάνει τόσο ξεχωριστό. Είναι το δίκοπο μαχαίρι σου, είναι συνάμα η ευλογία και η κατάρα σου, η λογική σου και η διαστροφή σου. Μα όπως κι αν έχει δεν είναι ο μόνος βασιλιάς του κόσμου σου.

Η ανυπότακτη καρδιά σου θα ζητά πάντα το μερτικό της. Αυτή είναι που σε θέλει Άνθρωπο.

Θα καταφέρεις να μονιάσεις το δισυπόστατο σου;

Σε ρωτώ γιατί συνήθως στέκεις αμήχανα ανάμεσα στους δύο πυλώνες της ύπαρξης σου, πριονίζοντας πότε τον ένα και πότε τον άλλον. Από συνεταίρους τους έκανες εχθρούς, έτσι φαντάζουν στην ζωή σου. Έφτιαξες και δίπολα να καθρεφτίζουν αυτήν την αδυναμία σου. Αρσενικό και θηλυκό, γνώση και πίστη, κατάκτηση και δόσιμο έγιναν για σένα άσπρο-μαύρο, θρέφοντας τον διχασμό σου.

Λες κι ο νους σου πασχίζει να λυτρωθεί από την αγάπη, έμαθες να παίρνεις θέσεις απόλυτες, φανατικές, εξοστρακίζοντας με σπουδή την εσωτερική δημοκρατία σου. Υμνείς το ένα, αποκηρύσσεις μετά βδελυγμίας το άλλο. Από την σκλαβιά περνάς στην ασυδοσία κι από την αδικία στην αυτοδικία.

Δεν κάνεις έτσι μια νέα αρχή.

Κάθε φορά που αρχίζεις να κτίζεις τον κόσμο σου επάνω στο μίσος και την απόρριψη, αντί για την ευτυχία σου θεμελιώνεις την δυστυχία σου. Τα πρωτότοκα παιδιά ενός νου αποκομμένου από την αγάπη είναι ο φόβος και η βία. Κι έχεις πετύχει το θλιβερό προνόμιο να είσαι πρώτος στις σφαγές επάνω στον πλανήτη. Θανατώνεις με ευκολία και τους όμοιους σου, να τι σε κάνει τόσο ξεχωριστό μακριά από την καρδιά σου.

Αν δεν τους φας, θα σε φάνε… Με αυτό σου πιπιλίζουν το μυαλό οι ταγοί σου κι ας μην σε έκαναν πιο δυνατό οι ωκεανοί του αίματος που έχυσες.

Δεν κάνεις έτσι μια νέα αρχή

Την κάνεις με αγάπη, με συμπόνια, με ενσυναίσθηση. Η καρδιά σου ούτε διχάζει, ούτε κατακρίνει, απλά νοιώθει.

Είναι ο αιώνιος σύνδεσμος σου με τη φύση. Είναι ακόμη ο λίθος που απέρριψε ο οικοδόμος νους σου αλλά εξακολουθεί να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ανώτερης ύπαρξης σου.

Κάνε λοιπόν την νέα σου αρχή από καρδιάς. Αυτή είναι που θα ανθίσει και θα καρπίσει, αυτή είναι που θα αναγεννήσει τις καλύτερες πλευρές σου.

Διάβασε επίσης: Μην κατηγορείς το 2020! Ακόμα δεν έχεις δει τίποτα!

Ο ανάδρομος Άρης στον Κριό έχει... χιούμορ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved