Ελλάδα-Τουρκία: Τα προεόρτια ενός πολέμου συμφερόντων

Πόσο κοντά είναι μια πολεμική σύρραξη με τη γειτονική χώρα;

Ελλάδα-Τουρκία: Τα προεόρτια ενός πολέμου συμφερόντων

Ο Ερντογάν απειλεί, προσπαθώντας να επιβάλλει την ατζέντα του στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο πέλαγος κι εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε. Γιατί όπως λέει και η παροιμία «πολλές φορές πάει η στάμνα στην βρύση, αλλά μια φορά σπάει».

Και με δεδομένη την σύνοδο του προχωρημένου Άρη με την γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας στο ηλιακό τόξο, φαίνεται να πλησιάζει αυτή η στιγμή. Η όψη, που προοιωνίζεται μια πολεμική κατάσταση, κλείνει με ακρίβεια το καλοκαίρι του 2021, κατά την συνήθη πρακτική, ωστόσο πρέπει να υπολογιστεί κι ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών, πριν και μετά.

Στις αρχές του ερχόμενου Δεκεμβρίου, μάλιστα, η προοδευμένη Σελήνη στο secondary σχηματίζει αντίθεση με τον γενέθλιο Άρη της Ελλάδας, στον Τοξότη, (με ακρίβεια στις 9 Δεκεμβρίου), οπότε κάπου εκεί τοποθετείται χρονικά και το «εναρκτήριο λάκτισμα» ενός «θερμού επεισοδίου», που δυστυχώς μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από «επεισόδιο».

Υπάρχουν βέβαια και δύο ακόμη «εναλλακτικές» για το πώς και που θα λειτουργήσει η εμπλοκή της Σελήνης («ο λαός» στην Κοσμική Αστρολογία) με τον πλανήτη της βίας και της έντασης, αλλά καμία από αυτές δεν είναι παρηγορητική, αφού η μια παραπέμπει σε «εκατόμβη» θυμάτων από τον covid 19 και η άλλη σε μια εσωτερική «φαγωμάρα» με ακραία χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση, πάντως, μιας Ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης στο «κόλπο» είναι σίγουρα και η Κύπρος. Το αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης σύρραξης φαίνεται να αποβαίνει υπέρ των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση των Ελληνικών. Είναι οξύμωρο ωστόσο να μιλάμε για «Εθνική νίκη», όταν αυτό που θα «κλειδώσει» είναι η περιβόητη «συνεκμετάλλευση» του πλούτου κι όχι βέβαια από την Ελλάδα και την Τουρκία. Τα μεγάλα συμφέροντα (διάβαζε εταιρείες), που ποσώς ενδιαφέρονται για το ποιος κυβερνά ένα κράτος, αρκεί να είναι του χεριού τους, είναι εκείνα που θα ωφεληθούν από την όποια Συνθήκη. Ίσως μάλιστα για αυτόν ακριβώς τον λόγο να γίνει και το «πατιρντί» στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ώρα της «μοιρασιάς» πλησιάζει και τηρουμένων των αναλογιών, το «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας» που φέρεται να είπε το 1945 ο Π Κανελλόπουλος στον στρατηγό Τζέημς Βαν Κλιφ, παραμένει πάντα ενεργό και επίκαιρο και ισχύει τόσο για μας, όσο και για τους απέναντι.

Όσο για το «τώρα», ο Ερντογάν θα βγει ενισχυμένος, έχοντας ως «προίκα» την Σεληνιακή έκλειψη της 5ης Ιουνίου, που έγινε επάνω στον γενέθλιο Δία του, στους Διδύμους. Μέρος αυτού του «πρότζεκτ» είναι και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Διάβασε επίσης: Τι λένε τα άστρα για τα Ελληνοτουρκικά

Το μέλλον προβλέπεται γκρίζο: Η κρίση του 2020 «ορεκτικό» για τα όσα θα ακολουθήσουν

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved