Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου: «Τα κεφάλια μέσα»!

«Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι»

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου: «Τα κεφάλια μέσα»!

Πάνω που σκέφτηκες να αναθαρρήσεις από κορωνοϊούς και να ξεχάσεις το τι γίνεται στην πτωχή και… άτιμη Ελλάδα, σου έκατσε καλοκαιριάτικα αυτή η Νέα Σελήνη για να σου χαλάσει την ζαχαρένια και τις διακοπές.

Γιατί φαίνεται πως φέτος «τα μπάνια του λαού», που έλεγε κι ο Ανδρέας, θα περιχυθούν με μπόλικο ιδρώτα, όχι όμως από τους καύσωνες και τις ηλιοθεραπείες αλλά από άγχη, αγωνίες και αναγκαιότητες, που η ίδια η ζωή δημιουργεί, παρέα με την γκαντεμιά σου. Μα τι σόι εξετάσεις πρέπει να περάσεις πάλι; Να «βάλεις πλάτη» κι ύστερα να σε «αδειάσουν»; Α πα πα! Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, λέει η παροιμία κι αν την ξαναπατήσεις, δεν θα φταίει κανείς άλλος παρά μόνο οι φρούδες ελπίδες σου ότι δείχνοντας ένα «καλό πρόσωπο» και μια καλή θέληση, η άλλη πλευρά της «εννόμου κομπίνας» θα το εκτιμήσει και θα σε αναγορεύσει σε ήρωα... Της βλακείας μπορεί.

Δεν έχουν όλοι τις ίδιες αξίες με σένα κι ο μόνος λόγος που σου κουνάνε στα μούτρα το «τάξις και ηθική» είναι για να σε κάνουν ενοχικό, την ίδια στιγμή που μαζεύουν όλο το «χαρτί». Στο τέλος θα σε κατηγορήσουν ότι τα έκλεψες κιόλας, γι’ αυτό κράτα στοιχεία και αποδείξεις.

Ή μήπως περιμένεις βοήθεια από τα ξένα;

Κατ’ αρχάς οι τουρίστες θα ανακρούσουν πρύμναν, με τα απαγορευτικά να υψώνονται το ένα μετά το άλλο. Κι όσο για τους άλλους τους «μεγάλους» που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες, τα Βερολίνα και τις Φρανκφούρτες, μνημονιάρες σου ετοιμάζουν και παρακάλα να μην τα βρουν στην μοιρασιά και το διαλύσουν το μαγαζί, μπας και την γλιτώσεις.

Όμως ο Κρόνος που την έχει α λα μπρατσέτα αυτήν την Νέα Σελήνη, μπορεί να σε βοηθήσει σε άλλα τινά, όπως για παράδειγμα στο να ξεμπροστιαστούν κάποιοι/ες που αλλιώς στα λέγανε και στα λένε κι αλλιώς είναι. Έτσι, δηλαδή, για να πιάσει δουλειά κι αυτός ο περιβόητος «Δίκης οφθαλμός», που όλα τα βλέπει αλλά το τελευταίο διάστημα θόλωσε από την προπαγάνδα.

Μην αρχίσει μόνο να θολώνει και το δικό σου μάτι με όλα αυτά που θα συνειδητοποιήσεις, γιατί με τον Άρης στον Κριό τα σκάγια θα πάρουν και αυτούς/ες που δεν φταίνε. «Κοινωνικό αυτοματισμό», το λένε οι ειδικοί, που σημαίνει ότι το εκάστοτε σύστημα έχει το know how να στοχοποιεί αποδιοπομπαίους τράγους και να σε ξαμολάει ξοπίσω τους, με την άοκνη συνδρομή των Μέσων που το στηρίζουν, βεβαίως, βεβαίως…

«Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι», να μια ακόμη σοφή παροιμία.

Κάνε λοιπόν την αυτοκριτική σου για τις πρότερες επιλογές σου, αυτομαστιγώσου αν θες, μα το πιο σημαντικό είναι να σου μείνει στο μυαλό αυτή η «στερνή γνώση».

Διάβασε επίσης: Αυτά τα ζώδια θα έχουν έναν δύσκολο Ιούλιο 2020

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved