Η ηλιακή επιστροφή της Ελλάδας για το 2011

«….. Oι μεσαιωνικοί αστρολόγοι της Γαλλικής Σχολής θεωρούσαν πάντοτε την ηλιακή επιστροφή πιο ισχυρή για το εκάστοτε έτος από ότι το γενέθλιο χάρτη….»
Παπασταύρου Λίντα
Η ηλιακή επιστροφή της Ελλάδας για το 2011

από το Β. Παπαδολιά

Vassilis_new

Ξεκινάμε με αυτό το σχόλιο, γιατί, αν και σήμερα δε συμφωνούμε οι περισσότεροι με την άποψη των γάλλων αστρολόγων, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι κατά βάθος θα ευχόμασταν να είχαν δίκιο, τουλάχιστον για τον φετινό χάρτη της ηλιακής επιστροφής της Ελλάδας. Ήλιος σε σύνοδο με τον Άρη και τη Σελήνη σε τρίγωνο με τον Κρόνο δίνουν μία ιδανική εικόνα ενός κράτους προοδευτικού που προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί με την υποστήριξη του κόσμου, που αποφασίζει να πειθαρχήσει και να αποδεχτεί και τις ίδιες δυσκολίες της εργασίας και της επιβίωσης (Κρόνος στον 6ο).

greece_solar_return_2011

Από την άλλη στον ίδιο χάρτη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το τετράγωνο Δία / Βόρειου Δεσμού, στους γνωστούς πλέον συνήθεις ύποπτους οίκους της χώρας, τον 11ο έκτο του κοινοβουλευτισμού και τον 8ο της εξωτερικής χρηματοδότησης. Ως μία ακόμη ευκαιρία χαμένη θα μπορούσαμε να περιγράψουμε αυτή την όψη που δείχνει ότι, ενώ υπάρχει η επιθυμία για βοήθεια της χώρας, η επιχειρηματική τάξη της χώρας (Δίας) σε συνδυασμό με το κοινοβουλευτικό σύστημα, μάλλον θα αναλώσει και αυτό το πακέτο στήριξης στη γνωστή επενδυτική δράση της λαμογιάς.

Κι αν δει κανείς μάλιστα και το άλλο τετράγωνο του Ουρανού με την Αφροδίτη, δεν μπορεί να μη βάλει στο νου του την αποξένωση από τους συμμάχους (που συνεισφέρουν στον 8ο οικονομικά) και την απομόνωση της χώρας ως το μαύρο πρόβατο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, δεν έχουμε σκοπό ακόμη να απελπιστούμε, πριν δούμε τουλάχιστον την ηλιακή επιστροφή της Ελλάδας σε σχέση με το γενέθλιο χάρτη της.

greece_solar_return_2011_to_natal

Γιατί στο χάρτη αυτό η πολυαστρία των πλανητών στον Υδροχόο φαίνεται να βρίσκεται σε απευθείας αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο της Ελλάδας στο Λέοντα, αυτόν τον Κρόνο που τόσα χρόνια μέσα από την τεμπέλικη, ράθυμη, ναρκισσιστική και τόσο σίγουρη για τον εαυτό της γραφειοκρατία έχει χαντακώσει τη χώρα σε μία οπισθοδρόμηση που μόνο άξια του ηλιακού της ζωδίου δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Από την άλλη δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το θανατηφόρο αγκάλιασμα του Πλούτωνα στο γενέθλιο Δία της χώρας που σφίγγει την εξωτερική χρηματοδότηση μέχρι στραγγαλισμού (ή μέχρι τελικής υποταγής στους όρους).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης στο χάρτη η σύνοδος του Ποσειδώνα της επιστροφής με τον (ανάδρομο) γενέθλιο Ερμή της Ελλάδας (ο Χείρωνας που επίσης στέκει εκεί πάνω θέλει ειδική ανάλυση, καθώς παραπέμπει σε άλλου είδους «αρπαχτές» μέσα από τα ΜΜΕ). Σε άλλους καιρούς και σε άλλες καταστάσεις ίσως μιλούσαμε για το «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» των μέσων μαζικής προπαγάνδας, προκειμένου να μη γνωρίζει ή να μην ξέρει ο κόσμος τι γίνεται. Εποχή πλύσης εγκεφάλου δηλαδή. Στη σημερινή εποχή όμως δεν είμαι ακριβώς σίγουρος πώς θα εκδηλωθεί. Ίσως σαν μεγάλη δημοσιότητα των πραγμάτων που συμβαίνουν στη χώρα και των ειδήσεων που μας αφορούν. Ίσως τελικά να είναι αυτός ο τρόπος να γίνουμε παγκοσμίως διάσημοι.

Αξίζει να δούμε βέβαια και τα χρονικά διαστήματα ενεργοποίησης των όψεων. Για τη χρονική ενεργοποίηση των όψεων υπάρχουν διάφορες μέθοδοι. Η απλούστερη αναφέρεται στη διέλευση του Ήλιου από τις κρίσιμες θέσεις του χάρτη της επιστροφής. Σύμφωνα με αυτήν οι βασικές πρωτοβουλίες για το «ξεδόντιασμα» του γραφειοκρατικού κράτους θα λάβουν χώρα το Φλεβάρη. Με μία μπόλικη δόση προπαγάνδας επί του επόμενου δεκαπενθημέρου.

Τέλος του Μάρτη θα πρέπει να περιμένουμε την παρουσίαση της χαμένης ευκαιρίας (ή της νέας λαμογιάς). Για όσους έχουν δει τις όψεις του Μαρτίου το τετράγωνο Δία/Πλούτωνα κάτι θα σημαίνει. Η απόπειρα ξεπουλήματος έγινε το καλοκαίρι με συγκεκριμένες τράπεζες αλλά σταμάτησε από τον Κρόνο.

Υπάρχουν βέβαια και οι παλιές καλές διελεύσεις που μπορούν να συγκριθούν με το χάρτη της επιστροφής. Και πάλι ερχόμαστε στο Γενάρη, όπου ο Δίας θα διελαύνει τη θέση του Ουρανού στην ηλιακή επιστροφή της Ελλάδας, για να πραγματοποιήσει τις αλλαγές, να ευχαριστήσει τους συμμάχους (τετράγωνο με Αφροδίτη της ηλιακής) και να εδραιώσει ξανά το πολιτικό σύστημα (σύνοδος με Δία της επιστροφής).

Το σίγουρο είναι ότι δε θα περιμένουμε πολύ για να δούμε τα νέα κι ότι τα νέα θα είναι πολλά. Από ότι φαίνεται προσπάθεια να «ξηλώσουμε» τις αγκυλώσεις θα γίνει. Και θα έχει την υποστήριξη του κόσμου. Αλλά παράλληλα κάποιοι φαίνεται ότι και πάλι θα βγουν κερδισμένοι στην αναμπουμπούλα…

Ως συνήθως…

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved