Το μήνυμα που «φέρνει» η Νέα Σελήνη στους Διδύμους και πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου

Από ψέματα…. Να φαν' κι οι κότες!

Το μήνυμα που «φέρνει» η Νέα Σελήνη στους Διδύμους και πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου τα έχει σχεδόν όλα. Και Κρόνο και Άρη και Ουρανό και Ποσειδώνα, που σημαίνει ότι ο «πόλεμος» συνεχίζεται και μετά την καραντίνα. Όχι με τον κορωνοϊό. Τα «θέλω» σου και τα «πρέπει» σου είναι που μπαίνουν σε παράλληλες τροχιές.

Από την μια, στέκει το ανυπότακτο πνεύμα σου, μπουχτισμένο από υπακοές κι άδικες μεροληψίες. Από την άλλη, οι εξουσιαστές σου προσπαθούν να επιβάλλουν μια νέα τάξη πραγμάτων που οι ίδιοι σου φόρεσαν καπέλο, ποντάροντας στον φόβο σου, σε μια πρόβα τζενεράλε για το γκρίζο μέλλον που σου επιφυλάσσουν.

Κι από ψέματα…. Να φαν κι οι κότες!

Οι «σωτήρες» σου μιλούν στο όνομα της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, μα αυτές λείπουν. Ληστεύουν το βιός σου, καπηλεύονται την αγωνία σου και τους αγώνες σου.

Κι εσύ ψάχνεις αέρα για να πάρεις ανάσες ελευθερίας, ελπίζοντας στο ραντεβού σου με την Ειρήνη. Si vis pacem, para bellum. Δηλαδή, αν θες την ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο. Είναι ο πόλεμος που σπεύδει προς συνάντησή σου, ένας πόλεμος γύρω σου, αλλά και μέσα σου.

Γιατί πέρα από τις εξωτερικές προκλήσεις, που έρχονται και παρέρχονται σαν τα φύλλα ενός ημερολόγιου, η αιώνια μάχη γίνεται εντός σου. Εκεί που εδρεύουν όλα τα «αποπαίδια» σου, οι ενοχές, τα απωθημένα, ο θυμός και οι ανασφάλειές σου. Ο θεός του χρήματος, που σε έμαθαν να πιστεύεις.

Και σε αυτήν οφείλεις να επικεντρωθείς, αν θέλεις να αποτρέψεις μελλοντικές τραγωδίες. Αν θες να νιώσεις πραγματικά ελεύθερος…

Να σταθείς, δηλαδή, μπροστά στον καθρέφτη σου και να αναρωτηθείς για τα πεπραγμένα σου, να ζυγίσεις τα θέλω και τα πρέπει σου κι κυρίως την σοφία που αποκόμισες μέχρι τώρα με αυτά που εξ αρχής σου έμαθαν ως κανόνες και θέσφατα. Τις δικές σου αλήθειες και τις αλήθειες των άλλων… Γιατί είναι βέβαιο ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ τους.

Σκέψου λοιπόν και αποφάσισε: Πόσο εναρμονισμένα με την συνείδηση σου είναι τα πεπραγμένα σου; Μήπως αυτά που βίωσες σαν λάθη και αποτυχίες δεν ήταν παρά το τίμημα της υποκρισίας σου;

Γιατί αν μέχρι τώρα ακολούθησες έναν δρόμο που δεν ήταν δικός σου, μην περιμένεις ανταμοιβές που θα κάνουν την καρδιά σου να φτερουγίσει.

Αν έκανες πολλά επειδή «έπρεπε», βάζοντας στο περιθώριο αυτά που λαχταρούσε η καρδιά σου, μην απορείς για την στενοχώρια σου.

Κάθε κρίση σε βοηθά να γίνεις καλύτερος για εσένα και τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε.

Κάθε εξωτερικό ερέθισμα, κάθε κατάσταση που βιώνεις είναι ο καθρέφτης της ψυχής σου. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν έχει νόημα να αναζητάς και να εύχεσαι ειδυλλιακές στιγμές, αν μέσα σου δεν υπάρχει ειρήνη. Δεν μπορείς να αναζητάς την ευτυχία από τους άλλους αν πρώτα δεν την κτίσεις μέσα σου. Με τα δικά σου υλικά, τις δικές σου αστρολογικές προδιαγραφές και ορίζουν την μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα σου.

Και βέβαια, πριν καταλογίσεις τις όποιες ευθύνες, να μην ξεχάσεις την αγάπη σου. Βοήθησε την να τρυπώσει στο κέντρο των αποφάσεών σου, ώστε η «ώρα της ευθύνης» σου να μην είναι ένα μνημείο σκληρότητας, πρώτα απ’ όλα απέναντι σε σένα.

Η εύκολη λύση είναι να κατηγορήσεις, η δύσκολη είναι να ενώσεις.

Διάβασε επίσης: Νέα Σελήνη στους Διδύμους: Αυτά τα ζώδια τα περιμένει μεγάλη ταλαιπωρία

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved