Η έκλειψη του Νοεμβρίου - Περιμένοντας τους βαρβάρους

Πώς θα επηρεάσει η ερχόμενη Ηλιακή έκλειψη την Ελλάδα;
Παπασταύρου Λίντα
Η έκλειψη του Νοεμβρίου - Περιμένοντας τους βαρβάρους

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

«Το Φαουστιανό Ελληνικό μελόδραμα του Μνημόνιου Νο 666, των δόσεων και των υπογραφών περνάει στην 2η (καθαρτήρια) Πράξη με το σενάριο να έχει πλέον αλλάξει, όπως διαφαινόταν από τις εκλείψεις του περασμένου Ιουνίου».

Δανείζομαι την συγκεκριμένη παράγραφο από το «Αστρολογικό δελτίο» της 23ης Νοεμβρίου, επειδή δίνει μια πολύ καλή εικόνα της συνέχειας των εκλείψεων, η επιρροή των οποίων έχει συνήθως μια ευρύτερη χρονική εμβέλεια, πολύ πέραν του ενός μηνός.

Στα άρθρα εκείνης της περιόδου τόσο η αφεντιά μου, όσο και ο γνωστός σας Karl είχαμε τονίσει πως το Ελληνικό πρόβλημα είναι τελικά σταγόνα στον ωκεανό και σύντομα οι ειδήμονες και οι μεγαλοσχήμονες πρωθυπουργοί, Πρόεδροι κλπ θα πάψουν να ασχολούνται με αυτό, επικεντρωμένοι πλέον στο να σβήσουν τις πολύ μεγαλύτερες φωτιές που άναψαν στα μπατζάκια τους.

Όποιο ωροσκόπιο και αν χρησιμοποιήσει κανείς για την «Ενωμένη» Ευρώπη, από την ΕΟΚ έως το Μάαστριχτ και το ευρώ, το συμπέρασμα είναι το ίδιο: Άντε γεια!

Και κάπως έτσι μπορεί να περιγράφουν τα τεκταινόμενα οι ιστορικοί του μέλλοντος:

Η Έξοδος του Μεσολογγίου - Ευρώ

«Η Ηρωική έξοδος του Ευρώ αποτελεί ίσως την κορυφαία και την πιο συγκινητική στιγμή του Αγώνα. Ήταν η κατάληξη μιας άνισης μάχης μεταξύ αναρίθμητων κεφαλαιοκρατών και λιγοστών υπερασπιστών της ευμάρειας των λαών.

Η θυσία προώθησε το ευρωπαϊκό ζήτημα, όσο καμιά άλλη νίκη: Ο ηρωισμός των αγωνιστών θέρμανε τις καρδιές των οραματιστών και τους ενέπνευσε σε μια αληθινή σταυροφορία για την οικονομική απελευθέρωση των λαών, που ακόμη την περιμένουμε αλλά καλό είναι να έρθει κάποτε».

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα καθ’ ημάς εξελίσσονται ειδυλλιακά, τουναντίον καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυνατές μορφές της κοσμικής βαρβαρότητας, συνδυασμένη μάλιστα με την αναπόφευκτη όπως φαίνεται αλλαγή προτεραιοτήτων των «φίλων και συμμάχων» μας.

Η ante portas Ηλιακή έκλειψη της 25ης Νοεμβρίου έχει για την Ελλάδα εκρηκτικά χαρακτηριστικά, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των τελευταίων μηνών.

Ζούγκλα η πραγματικότητα κι εμείς καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών ως υποψιασμένοι κυνηγοί που γνωρίζουν πως το σαφάρι τους έχει έναν «περίεργο» κανόνα: Οι ρόλοι θύτη και θύματος αλλάζουν όπως τα νερά του Ευρίπου.

Για την επιρροή της συγκεκριμένης έκλειψης στα δώδεκα ζώδια μπορείτε να διαβάσετε πολλά στις μηνιαίες προβλέψεις της κ Σαλωνίκη.

Εδώ θα ξεδιπλωθούν οι συλλογικές (κοσμικές) συνισταμένες αυτής της επιρροής και θα δοθεί η «μεγάλη εικόνα» στην οποία βρισκόμαστε όλοι.

solar_eclipse_25-11_copy

Για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών, ο Ωροσκόπος της έκλειψης στον Τοξότη πέφτει πάνω στον γενέθλιο Άρη της Ελλάδος, την ίδια στιγμή που στις γωνιακές ακμές -τροπικές ή αστρικές- έχουν κατσικωθεί οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κύριοι Άρης, Κρόνος, Ουρανός και Πλούτωνας. Ούτε παραγγελιά να τους είχαμε και πριν πάει ο νους σας στο κακό (που καλώς θα πάει...) να επισημάνω τις παρηγορητικές και θετικές εκδοχές αυτής της στενής πλανητικής πολιορκίας, με την χρήση του μεταφορικού λόγου.

1. Η επαναστατική διακήρυξη της Καλαμάτας το 1821

«Εις τοιαύτην όντες κατάστασιν στερημένοι από όλα τα δίκαιά μας, με μίαν γνώμην ομοφώνως απεφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρματα, και να ορμήσωμεν κατά των τυράννων. Πάσα προς αλλήλους μας φατρία και διχόνοια, ως καρποί της τυραννίας απερρίθφησαν εις τον βυθόν της λήθης, και άπαντες πνέομεν πνοήν ελευθερίας.

Αι χείρες ημών αι δεδεμέναι μέχρι του νυν από τας σιδηράς αλύσσους της βαρβαρικής τυραννίας, ελύθησαν ήδη, και υψώθηκαν μεγαλοψύχως και έλαβον τα όπλα προς μηδενισμόν υης βδελυράς τυραννίας.

Οι πόδες ημών οι περιπατούντες εν νυκτί και ημέρα εις τας εναγκαρεύσεις τας ασπλάγχνους τρέχουν εις απόκτησιν των δικαιωμάτων μας. Η κεφαλή μας η κλίνουσα τον αυχένα υπό τον ζυγόν τον απετίναξε και άλλο δεν φρονεί, ει μη την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ...
»

2. Ευτυχώς τρελάθηκα

«Ο Χαρίλαος Μανασιώτης (Νίκος Σταυρίδης) αντιμετωπίζει τρομερά οικονομικά προβλήματα στην επιχείρηση του, την ποτοποιία Χάρμα. Τα νεύρα του είναι χάλια. Οι οφειλέτες του νομίζοντας ότι του σάλεψε, τον επισκέπτονται για να τον εξοφλήσουν. Αυτός τους εξηγεί ότι είναι καλά και απλώς τον έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση. Η εξήγηση είναι αρκετή για τους οφειλέτες για να μην τον εξοφλήσουν. Αυτή η αντίδραση οδηγεί τον Χαρίλαο, ώστε να παραστήσει για λίγο καιρό τον τρελό και να ...σωθεί!»

Η υιοθέτηση λοιπόν μιας πολιτικής του τύπου «είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες» θα μπορούσε να έχει εξαιρετικά θετικές συνέπειες στην έκβαση των υποθέσεων μας.

Επειδή όμως στην πολιτική κυριαρχούν τα συμφέροντα, o ρεαλισμός και όχι ο σουρεαλισμός, το plan B΄ δείχνει πολύ πιο πιθανό. Ας το δούμε κι αυτό αλληγορικά, κάτω από το πρίσμα του ότι συχνά η Ιστορία επαναλαμβάνεται...

Η (οικονομική) σφαγή της Χίου

Οι Οθωμανοί έκαψαν σπίτια και σκότωσαν όλα τα παιδιά κάτω των 3 ετών, όλους τους άνδρες από 12 ετών και πάνω, καθώς και όλες τις γυναίκες από 40 ετών και πάνω, με εξαίρεση αυτούς που ήταν πρόθυμοι να ασπαστούν το Μνημόνιο ....συγγνώμη το Ισλάμ. Τελικά, περισσότεροι από 40.000 κάτοικοι του νησιού σφαγιάστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού διέφυγε προς τα Ψαρά, τις Κυκλάδες και την Πελοπόννησο.

Η είδηση της σφαγής της Χίου συγκλόνισε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, η στάση της οποίας μεταστράφηκε απέναντι στην ελληνική επανάσταση και πλέον υπήρξε θετική. Μετά το γεγονός αυτό το φιλελληνικό κίνημα φούντωσε και σημαντικός αριθμός Ευρωπαίων φιλελλήνων έσπευσαν στην επαναστατημένη Ελλάδα για να ενισχύσουν τα ελληνικά στρατιωτικά σώματα. Σημαντική επιρροή άσκησε το γεγονός σε Ευρωπαίους καλλιτέχνες.

Με όλα αυτά προσπαθώ να περιγράψω αυτό που διαφαίνεται στο ωροσκόπιο της έκλειψης της 25ης Νοεμβρίου και μπορεί να έχει μια διπλή υπόσταση, τόσο οικονομική, όσο και εθνική. Η ενεργοποίηση του Άρη αγγίζει τα όρια του ...εξωπραγματικού, αφού πέρα από τις όψεις του με τον Ουρανό και τον Πλούτωνα οι οποίοι βρίσκονται πάνω στις γωνιακές ακμές, ο ίδιος κάνει σύνοδο με το αστρικό Μεσουράνημα, βρίσκεται ως αστρικός πάνω στην γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου της Ελλάδας και επιπλέον ο Ωροσκόπος της έκλειψης πέφτει πάνω στον γενέθλιο Άρη της Ελλάδας στον 7ο οίκο. Αν δεν είναι αυτό «θερμό επεισόδιο», τότε ποιό είναι;

Μακάρι να πρόκειται για μια προβαλλόμενη κατάσταση, να αναφέρεται δηλαδή σε εξαιρετικά θερμές εξελίξεις στην γειτονιά μας και όχι στην ίδια την Ελλάδα.

Επιπλέον, ο Άρης ως φορέας του «πολέμου» έχει πολλές μορφές και όχι μόνον αυτήν που όλοι εννοούμε. Μια για παράδειγμα από αυτές είναι και οι φυσικές καταστροφές που μέσα από την μεγάλη δυστυχία τους είναι κι εκείνες που μπορεί να αντιστρέψουν το κλίμα.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, ωστόσο εδώ που φτάσαμε και με δεδομένη την ανατροπή των ισορροπιών σε διεθνές επίπεδο, όλα αυτά έχουν και μια λυτρωτική διάσταση.

Όσον αφορά τον χρόνο εκδήλωσης των γεγονότων, σε ένα βραχυπρόθεσμο πλαίσιο το πιο καυτό διάστημα είναι βέβαια ο επόμενος μήνας, ωστόσο παίρνοντας υπόψη την επίσης «καυτή» Ηλιακή επιστροφή του 2011-12 για την Ελλάδα, ο χρονικός ορίζοντας διευρύνεται μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου του 2012.

Ο κύκλος κλείνει οριστικά τον Μάιο, οπότε και θα φανούν τα πρώτα σημάδια μιας νέας αρχής. Πως θα είναι αυτή;

Κλείνω με ένα ακόμη παραφρασμένο σενάριο μιας εκ των αγαπημένων ταινιών του Ελληνικού κινηματογράφου:

Η Ελλάδα με τα χρυσά δανεικά

«Η πτωχή Ελλάδα συνάπτει δεσμό με τον οικονομολόγο Loukas, μπας και ξελασπώσει από τα χρέη. Το ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί, στο τέλος του γλεντιού όμως, ξεσπά ο διεθνής οικονομικός πόλεμος και ο γαμπρός φεύγει για το μέτωπο με τα κακά μαντάτα να καταφθάνουν σύντομα: Ο Loukas δεν ζει πια. Τα χρόνια της Κατοχής είναι πολύ δύσκολα και η νεαρή Ελλάδα νταραβερίζεται με την τρόικα Giorgos-Antonis-Giorgos, που έχει εγκατασταθεί στο χωριό, για να επιβλέψει τις επιτάξεις. Και οι τρεις αποβλέπουν στην εύνοια της, προσπαθώντας επίμονα να την κάνουν δική τους. Με την απελευθέρωση και ενώ οι πιέσεις των τριών μνηστήρων προς την Ελλάδα έχουν γίνει πλέον αφόρητες, επιστρέφει όχι ο Οδυσσέας αλλά ο Loukas, που εντέλει δεν είχε σκοτωθεί αλλά έκανε κούρα σε ευαγές ίδρυμα της Goldman Sachs. Και ζήσαν αυτοί κακά κι εμείς χειρότερα.

.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved