Η «μαύρη» Πανσέληνος του Οκτωβρίου

Η Πανσέληνος στον Κριό δεν είναι παίξε-γέλασε...

Η «μαύρη» Πανσέληνος του Οκτωβρίου

Αν και σε προσωπικό επίπεδο υπάρχουν πάντα για τον καθένα μας λύσεις και διέξοδοι, που εν δυνάμει καθιστούν μια «δυσοίωνη» ένδειξη μοχλό δημιουργίας και ανάπτυξης, σε συλλογικό είναι πολύ πιο εύκολο να επιβεβαιωθούν τα κάθε είδους δεινά, που προφητεύονται, όταν οι πλανήτες είναι «στις μαύρες τους»

Και μέσα από αυτό το πρίσμα, η Πανσέληνος του Οκτωβρίου (στις 20 και 13΄ Κριού-Ζυγού) δεν είναι παίξε-γέλασε, αφού η συμμετοχή του Πλούτωνα (σε Ταυ-τετράγωνο με Ήλιο και Σελήνη) την κάνει… αρκούντως «μαύρη», κάτι που για κάποιες κοινωνικές ομάδες μπορεί να σημαίνει καταστροφές, προερχόμενες είτε από την δράση των απανταχού «κακών» είτε από ακραία γεωφυσικά φαινόμενα.

Μάλιστα, για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών, ο Ωροσκόπος στον χάρτη της Πανσελήνου «πέφτει» στις 19 και 34΄του Καρκίνου, σχηματίζοντας τελικά έναν «Σταυρό». Σαν «ραντεβού σκοτεινών δυνάμεων» δείχνει αυτό, ένα ραντεβού που κλείστηκε στα μέρη μας κι όσο περνά από το «χέρι» του Πλούτωνα θα στείλει τα μελαγχολικά μηνύματά του επί των… κεφαλών μας! Χώρια ο Χείρωνας στο Μεσουράνημα, που κάτω από άλλες συνθήκες θα βοηθούσε σε ζητήματα στέγης και ομοψυχίας, αλλά με τον Άρη απέναντί του μάλλον προς στην αντίθετη κατεύθυνση τραβάει. Άντε το πολύ-πολύ να μιμηθεί τον Ιντιάνα Τζόουνς, ξεθάβοντας αρχαία και δίνοντας απαντήσεις για ζητήματα που κινούνται μεταξύ θρύλου και Ιστορίας.

Υπάρχει και ο Δίας -θα μου πείτε- που σχηματίζει όψη τριγώνου και εξαγώνου με την Σελήνη και τον Ήλιο αντίστοιχα. Σωστά, αλλά με βάση την αστρολογική εμπειρία, σε συλλογικό τουλάχιστον επίπεδο τέτοιες συμμετοχές του «ευεργέτη πλανήτη» μόνο ευεργετικές δεν είναι, αφού διογκώνουν τα όποια δυσάρεστα φαινόμενα.

Επιπλέον, η συνύπαρξη στο ίδιο σχήμα του Δία και του Πλούτωνα παραπέμπει σε κερδοσκοπικά παιχνίδια «στην πλάτη του λαού», όπως θα έλεγε και ο «σύντροφος Κουτσούμπας»!

full moon 13oct

Όσον αφορά στο «πού» μπορεί να «κτυπήσουν» οι πλανήτες, ένα εργαλείο πρόβλεψης είναι η Αστροχαρτογραφία, εκείνη η τεχνική δηλαδή, που αποτυπώνει τις πλανητικές επιρροές επί χάρτου, στην γήινη επιφάνεια. Υπάρχουν αρκετά άρθρα στο astrology.gr, με αντικείμενο την Αστροχαρτογραφία, από το… μακρινό 2010, μέχρι πρόσφατα.

Στο αστρο-χαρτογράφημα της Πανσελήνου, λοιπόν, μια από τις (τέσσερις συνολικά) «γραμμές» του Άρη (IC) διασχίζει το ανατολικό Αιγαίο και τα Μικρασιατικά παράλια, διασταυρούμενη με μια «γραμμή» του Πλούτωνα (Dsc). Οι, δε, δύο «γραμμές» της ίδιας της Πανσελήνου (του Ήλιου και της Σελήνης) κείνται λίγο ανατολικότερα, διασχίζοντας την «καρδιά» της Μέσης Ανατολής.

Ακόμη πιο ανατολικά «διαφεντεύει» ο Ουρανός, με την «γραμμή» του Μεσουρανήματός του να «δείχνει» το Ιράν και την Σαουδική Αραβία.

astro charto fullmoon oct 2019

Ο Άρης και ο Ουρανός είναι γνωστοί «ταραξίες», αλλά θα επικεντρωθώ στον πρώτο που μας αφορά άμεσα, αφού «επισκέπτεται» τα μέρη μας.

Εκτός από την «διασταύρωση» με τον Πλούτωνα νοτιοανατολικά της Κρήτης, στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου έχει να επιδείξει και την αντίθεσή του με τον Χείρωνα, μια ενεργειακή μίξη, που συνδέεται ευθέως με τις προσφυγικές ροές και παράγει «ξεσπιτώματα», όποια κι αν είναι η αιτία. Και η «γραμμή» Μεσουρανήματος του Χείρωνα περνά «καρφί» από την Ελλάδα, συναντώντας αυτήν του Πλούτωνα κοντά στα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη, σχηματίζονται τελικά δύο τριγωνικά σχήματα, με κορυφές τις δύο προαναφερθείσες διασταυρώσεις. Το ένα (Άρης-Πλούτωνας) εμπεριέχει το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου πελάγους και το άλλο (Χείρωνας-Πλούτωνας) καλύπτει το υπόλοιπο και ένα σημαντικό μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Αυτές είναι και οι πιο SOS περιοχές, με την πρώτη να ξεχωρίζει λόγω της συμμετοχής του Άρη.

Κλείνοντας το όλο θέμα και ευελπιστώντας πως η συγκεκριμένη Πανσέληνος δεν θα έχει τελικά τόση βαρύτητα στις εξελίξεις, θα αναφερθώ -δίκην αποδεικτικού υλικού- στην «τρομερή» Πανσέληνο και Σεληνιακή Έκλειψη του καλοκαιριού (16/7), που σίγουρα ήταν «βαριά» και της οποίας η τωρινή είναι «ξαδελφάκι», με τον Πλούτωνα να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ τους.

Όπως αποτυπώνεται στο σχετικό αστρο-χαρτογράφημα, ο βομβαρδισμός των εγκαταστάσεων της Aramco στην Σαουδική Αραβία τον Σεπτέμβριο, η γενικότερη εμπλοκή του Ιράν αλλά και η πρόσφατη εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων στην Συρία είναι τρεις από τις συνέπειες αυτής της έκλειψης.

Πιο συγκεκριμένα, μια από τις «γραμμές» της περνά από την πολύπαθη Συρία, διασταυρούμενη με εκείνη του Ουρανού, ενώ λίγο πιο δυτικά υπάρχει η γραμμή μεσουρανήματος του Πλούτωνα. Επιπλέον, η «γραμμή» του Άρη ενώνει το νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας με την Τεχεράνη, παράγοντας ένταση και βία.

astro charto lunar ecl jul 2019

Και βέβαια μην σου περάσει από το μυαλό ότι εξαντλήθηκε η επιρροή της. Θα μας συντροφεύει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2020 κι αυτή είναι το καθ’ αυτό πρόβλημα, όχι τόσο η τωρινή Πανσέληνος.

Διάβασε επίσης: Πανσέληνος Οκτωβρίου στον Κριό: Τέλος εποχής!

Σεληνιακή Έκλειψη Ιουλίου: Στενάχωρα γεγονότα και ξεκαθαρίσματα στις ανθρώπινες σχέσεις

Tarot Facts Οκτωβρίου: Η αποκαλυπτική κάρτα του μήνα για το ζώδιό σου

Astroquotes Οκτωβρίου: Η φράση-κλειδί που δείχνει πώς θα κυλήσει ο μήνας σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved