Ελλάδα - Ώρα Ουρανού

Πρόκειται για λάθος ή για δολιότητα...
Παπασταύρου Λίντα
Ελλάδα - Ώρα Ουρανού

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Να λοιπόν που σήμανε η ώρα των ανατροπών και των αποκαλύψεων. Και αναφέρομαι τόσο στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσο στον ρόλο του κ Παπανδρέου, ως εν δυνάμει αποσταθεροποιητή της Ευρωζώνης. Αυτό το σενάριο «έπαιζε» εδώ και καιρό, ωστόσο επειδή από τους καρπούς του καταλαβαίνει κανείς ένα δένδρο, τα γεγονότα είναι ακόμη πιο πειστικά. Γιατί πως αλλιώς να εκληφθεί η στάση του Πρωθυπουργού μας που λίγες ημέρες αφ’ ότου συμφώνησε το επώδυνο «κούρεμα» το έστειλε στις καλένδες; Κατ’ αρχάς αν ήταν τόσο δημοκρατικός όσο διατείνεται θα είχε ζητήσει έστω και μια φορά την γνώμη του λαού, πριν μας χώσει για τα καλά στο βούρκο. Και δεύτερον η απόφαση του για το δημοψήφισμα έθιξε άμεσα τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες της Ευρωζώνης, τόσο που να θεωρεί εύλογα κανείς ότι αυτός ήταν ο πραγματικός του στόχος.

Είτε πρόκειται για λάθος είτε για δολιότητα και τα δύο εμπίπτουν στο... νέφος που σήκωσε αυτές τις μέρες στους ουρανούς ο φίλτατος Ποσειδώνας. Σε τετράγωνο με τον Ερμή, την Αφροδίτη αλλά και τον Δία ως αστρικός, ο πλανήτης της... θολούρας και του χάους παραπέμπει απ’ ευθείας σε κινήσεις που υποκρύπτουν άγνωστες σκοπιμότητες, ενίοτε και μπλόφες ή φούσκες.

Δυστυχώς για όλους μας όλες αυτές οι πρακτικές συνάδουν με τα όσα είχα παραθέσει στο άρθρο της 17ης Ιουνίου για τον κ Παπανδρέου.

Όσον αφορά τώρα τις πολιτικές εξελίξεις, αστρολογικά ήταν αναμενόμενες και διατυπωμένες ήδη ως πρόβλεψη στο άρθρο μου για την χρονιά της Ελλάδας στις 4/2 «Ο κύκλος της φωτιάς», με κύρια αιχμή την «καραντίνα» της χώρας μας μέσα στην Ευρωζώνη.

Τελικά, παρ’ όλες τις αναταράξεις που προηγήθηκαν, την παρ’ ολίγον παραίτηση του κ Παπανδρέου τον Ιούνιο και την γενικευμένη κατακραυγή απέναντι στην πρόθεση του να κρατήσει με νύχια και με δόντια την καρέκλα του, η προοδευμένη Σελήνη ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά.

Από τον Σεπτέμβριο είχε «πατήσει» στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας -στα «λημέρια» των κυβερνώντων δηλαδή- και τώρα κλείνει την σύνοδο της με τον ανατρεπτικό Ουρανό, όπως φαίνεται και στον διπλό χάρτη που σας παραθέτω (οι προοδευμένες θέσεις είναι στον εξωτερικό κύκλο).


hellas_sec_2011

Έπεται μια ακόμη σύνοδος της Σελήνης -αυτήν την φορά με τον προοδευμένο Ουρανό- γύρω στα Χριστούγεννα, η οποία είναι το ίδιο δηλωτική μιας κυβερνητικής αλλαγής. Επιπλέον, στις 7 Νοεμβρίου η Δήμητρα -καθ’ ύλην αρμόδια στην πολιτική- επανέρχεται σε ορθή φορά απελευθερώνοντας και δρομολογώντας όλα αυτά που καθυστερούσαν τους τελευταίους 2,5 μήνες.

Το θετικό στοιχείο σε όλα αυτά είναι η καλή αστρολογική παράδοση που έχει η Ελλάδα με τον Ουρανό. Από τις αστρο-ιστορικές μελέτες φαίνεται πως ο πλανήτης, αν δεν βοηθά άμεσα την χώρα, τουλάχιστον δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες που επιτρέπουν την ανάπτυξη της και την έξοδο της από το όποιο τέλμα. Και από αυτήν την άποψη η άμεση επιρροή του στα πράγματα μπορεί να ανοίξει «παράθυρα» (ακόμη και για το χρέος) τα οποία για την ώρα φαίνονται ερμητικά κλειστά.

Σίγουρα οι επόμενοι μήνες, μέχρι τα γενέθλια της Ελλάδος στις 3/2/2012 θα είναι δύσκολοι και ταραγμένοι, όπως σκιαγραφούνται εξ άλλου και στον τρέχοντα ετήσιο χάρτη της, όμως από τον Φεβρουάριο κι ύστερα πολλά μπορεί να αλλάξουν. Η επόμενη Ηλιακή επιστροφή της Ελλάδος είναι πολύ πιο ήπια από την τρέχουσα και σε πείσμα του Πλούτωνα που θα εξακολουθήσει την αναδιανομή πλούτου υπέρ των ισχυρών αλλά και να μηδενίζει πολιτικά πρόσωπα, φορείς και θεσμούς, ο Δίας στον 10ο οίκο, δείχνει πρόθυμος να βοηθήσει όσο περνάει από το χέρι του.

Για να έχετε συνεχόμενη ενημέρωση στα καινούργια αστρολογικά άρθρα της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Astrology πατώντας ΕΔΩ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved