Όταν όλα πάνε χάλια, αλλά στον ύπνο σου… έχει ξαστεριά!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα όνειρα, τα φαινόμενα συχνά… απατούν!

Όταν όλα πάνε χάλια, αλλά στον ύπνο σου… έχει ξαστεριά!

Υπάρχουν όνειρα που τα βλέπεις και σε κάνουν να πιστεύεις πως όλα θα πάνε καλά και άλλα πάλι, που σε τρομάζουν -σε βαθμό που δε θέλεις να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι σου! Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως σε ό,τι έχει να κάνει με τα όνειρα, τα φαινόμενα συχνά… απατούν!

Αυτό ακριβώς συνέβη και στη δική μου περίπτωση. Ήταν πριν από μία -περίπου- εβδομάδα, όταν ένα βράδυ ξάπλωσα στο κρεβάτι μου αγχωμένη, απογοητευμένη και κυρίως, μπερδεμένη. Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα σε πολλούς τομείς της ζωής μου δεν πηγαίνουν καλά. Όταν έκλεισα, λοιπόν, τα μάτια και με πήρε ο ύπνος, είδα ένα όνειρο που με έκανε να νιώσω ακόμη χειρότερα. Ξύπνησα σε μια κατάσταση σύγχυσης, πιστεύοντας πως όσα είχα δε ήταν οιωνοί που «έδειχναν» ότι κάτι άσχημο θα συνέβαινε ή πως θα πράγματα για εμένα θα αργούσαν πολύ να φτιάξουν.

Προτού όμως βγάλω συμπεράσματα, αποφάσισα να πάρω στα χέρια μου το tablet μου και να συμβουλευτώ τον Ονειροκρίτη. Προς μεγάλη μου έκπληξη, λοιπόν, διάβασα πως όσα είδα, είχαν μια τελείως διαφορετική σημασία από εκείνη που πίστευα και αυτός είναι ο λόγος που θέλησα να μοιραστώ την εμπειρία μου -και φυσικά το όνειρό μου- μαζί σας!

Σε ένα παλιό ξενοδοχείο…

Ήταν νύχτα και εγώ άνοιξα τα μάτια μου και συνειδητοποίησα πως είχα ξυπνήσει σε ένα παλιό ξενοδοχείο. Σηκώθηκα αγχωμένη από το κρεβάτι και άρχισα να τρέχω προς την πόρτα. Την ώρα που προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο διαφυγής, ωστόσο, είδα το είδωλο μου σε έναν καθρέφτη. Ήμουν εγώ, αλλά ήμουν… ξανθιά. Τα μακριά μαύρα μαλλιά μου είχαν εξαφανιστεί και τη θέση τους είχε πάρει μια ξανθιά, καρέ κόμη. Το άγχος μου να μάθω πού βρισκόμουν ήταν μεγάλο οπότε, προσπάθησα να μη σταθώ πολύ στο γεγονός ότι η εμφάνισή μου είχε αλλάξει τόσο πολύ.

Κατάφερα να βγω από το παλιό και -όπως αποδείχθηκε- άδειο ξενοδοχείο. Όταν, όμως, κοίταξα γύρω μου, αντιλήφθηκα ότι δεν είχα ιδέα πού βρισκόμουν. Ένιωθα πως ήμουν στη μέση του πουθενά και κόντευα να χάσω το μυαλό μου. Το μόνο που υπήρχε μπροστά μου ήταν θάλασσα, μια θάλασσα σκοτεινή. Περπάτησα λίγα βήματα και έφτασα σε μια αμμουδερή παραλία. Εκεί, έβγαλα τα παπούτσια μου και ξάπλωσα πάνω στην παγωμένη άμμο. Κοίταξα τον ουρανό και είδα πως είχε ξαστεριά. Την ώρα, λοιπόν, που προσπαθούσα να ηρεμήσω, άκουσα βήματα. Πανικοβλήθηκα και άρχισα να κοιτώ δεξιά και αριστερά, προσπαθώντας να διακρίνω κάποια ανθρώπινη μορφή μες στο σκοτάδι. Μέσα σε δευτερόλεπτα, ένας ξένος στεκόταν πάνω από το κεφάλι μου και με παρατηρούσε επίμονα. Ξαφνικά, άπλωσε το χέρι του και με τράβηξε προς το μέρος του. Μου ζήτησε να τον ακολουθήσω και εγώ, φανερά τρομαγμένη το έκανα. Προχωρήσαμε λίγο παρακάτω και δίχως να μου εξηγήσει κάτι, μου έδωσε ένα φτυάρι και μου είπε πως έπρεπε να σκάψω στην άμμο. Λίγα λεπτά αρκούσαν για να ξεθάψω ένα μικρό μπαούλο. Φοβόμουν ότι μέσα του έκρυβε κάτι επικίνδυνο, ωστόσο, μόλις το άνοιξα βρήκα σε αυτό ένα σπουδαίο θησαυρό. Χρυσά νομίσματα, κοσμήματα, διαμάντια. Γύρισα το κεφάλι μου να ευχαριστήσω τον ξένο, αλλά εκείνος είχε εξαφανιστεί. Είχα μείνει πάλι μόνη μου στην ερημιά, με έναν θησαυρό στα χέρια και ξαφνικά, έτρεμα για τη ζωή μου. Στο σημείο αυτό ξύπνησα!

ammos

Η εξήγηση η σωστή

Παρά την τρομάρα μου, μια «ματιά» στο γράμμα «Ξ» του Ονειροκρίτη ήταν αρκετή για να μου δείξει πως όσα είχα δει, δεν ήταν τόσο αρνητικά όσο πίστευα.

Πράγματι, όπως διάβασα, αν δεις ότι ξυπνάς ξαφνικά μόνος σου, θα ξαναβρείς μια αγαπημένη δραστηριότητα που είχες χάσει, ενώ αν ονειρευτείς πως κοιμάσαι σε ξενοδοχείο, θα γλυτώσεις από στενοχώριες και να περιμένεις κέρδη και επιτυχίες! Και τα καλά συνεχίζονται διότι σύμφωνα με τον Ονειροκρίτη, αν είσαι ελεύθερη και δει πως είσαι ξανθιά στον ύπνο σου… θα παντρευτείς σύντομα!

Τι σήμαιναν, όμως, η ξάπλα στην άμμο, η ξαστεριά και το γεγονός ότι ξέθαψα έναν θησαυρό; Όπως διάβασα, αν δεις ότι ξαπλώνεις και είναι νύχτα, θα λάβεις ευχάριστη είδηση, αν επίσης ονειρευτείς ξάστερο ουρανό, τότε αυτό σημαίνει γαλήνη και ξεκούραση, ενώ όσον αφορά στο θησαυρό, αν δεις στον ύπνο σου πως ξεθάβεις έναν, τότε θα έχεις μεγάλη τύχη!

3asteria

Όπως βλέπεις, λοιπόν, τα όνειρα έχουν τη δική τους ερμηνεία γι’ αυτό καλό είναι να μη βγάζεις μόνη σου τα δικά σου συμπεράσματα! Πάντα θα υπάρχει μια άλλη εξήγηση, η οποία ενδεχομένως θα μπορέσει να σε βοηθήσει να «ξεμπλοκάρεις» και να καταλάβεις καλύτερα κάποια πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου!

Διάβασε επίσης:

Το «ναυάγιο» μιας… νύφης!

Ονειροκρίτης: Είδες στο όνειρό σου τη μάνα σου;

Ονειροκρίτης: Είδες στο όνειρό σου λεφτά;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved