Άρης Vs Ελλάς - Του Έλληνος ο τράχηλος...

Ως προς τα Ελληνικά πράγματα, πρόκειται για μια σημαίνουσα διέλευση
Παπασταύρου Λίντα
Άρης Vs Ελλάς - Του Έλληνος ο τράχηλος...

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, ο Άρης βρίσκεται στον Λέοντα, αλλάζοντας «ταχύτητα» στις εξελίξεις τόσο επί προσωπικού, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Ως προς τα Ελληνικά πράγματα, πρόκειται για μια σημαίνουσα διέλευση με πλούσιο παλμαρέ και πολλαπλά μηνύματα προς ποικίλους αποδέκτες. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως στο Ωροσκόπιο της Ελλάδας, ο Λέων βρίσκεται στον 4ο οίκο (πατρίδα, λαός, εσωτερικές υποθέσεις), φιλοξενώντας μάλιστα τον Κρόνο (σε αντίθεση με τον Ήλιο και σε τετράγωνο με την Δήμητρα στο Σκορπιό). Είναι σαν να εισάγονται καινά δαιμόνια σε ένα σπίτι ...παλαιών αρχών με δεδομένους κώδικες συμπεριφοράς και συγκεκριμένο status quo, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του. Μια καλή αναλογία θα μπορούσε να είναι η πολύ γνωστή κωμωδία του Ελληνικού κινηματογράφου «Η θεία από το Σικάγο» αλλά επειδή ο Άρης ως «μπρουτάλ θείος» δεν έχει την καπατσοσύνη της Γεωργίας Βασιλειάδου, οι αντίστοιχοι «γαμπροί» στην παρούσα φάση φαντάζουν ως όνειρο φθινοπωρινής νυκτός.

Αντίθετα, το σενάριο της δραματικής ταινίας του Κώστα Καραγιάννη «Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη», φαίνεται να ταιριάζει ...γάντι στην περίσταση!

Ο Αλέκος (Άλκης Γιαννακάς) ένας χαρτοπαίχτης, πρώην πυγμάχος και πρωτοπαλίκαρο του υποκόσμου, βάζει στο μάτι τη Μαίρη (Αλεξάνδρα Λαδικού), μια αγνή νέα, ορφανή, που ζει μόνη και έχει μεγάλη περιουσία. Την τυλίγει και αρχίζει να της τρώει τα λεφτά, αδιαφορώντας για το κακό που της κάνει. Αυτή μαθαίνει την αλήθεια από την πρώην ερωμένη του Θάλεια (Ζέτα Αποστόλου), στριπτιζέζ σε καμπαρέ, και αποφασίζει να τον εκδικηθεί, αλλά την προλαβαίνει η μητέρα του (Έλλη Ξανθάκη), που θέλει να καθαρίσει τον κόσμο από το μίασμα που η ίδια γέννησε.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις του σήμερα είναι εντελώς ...συμπτωματική!

Ο γενέθλιος Κρόνος της Ελλάδας στον 4ο οίκο είναι αυτός που «θέσπισε» την μοναρχία και στην συνέχεια ελλείψει αυτής, τα «τζάκια» και την οικογενειοκρατία. Ακόμη είναι ένας από τους λόγους που όλα σε αυτήν την χώρα αργούν τόσο πολύ να γίνουν -ή δεν γίνονται ποτέ- εγκλωβισμένα σε κοντόφθαλμες πολιτικές. Η Ελλάδα, έχοντας τον γενέθλιο Κρόνο στον Λέοντα «τρώει τα παιδιά της», που τα βλέπει ως μια μόνιμη απειλή, όπως ακριβώς και ο μυθολογικός Κρόνος.

Εκεί έρχεται να παρέμβει ο Άρης, σηκώνοντας το δικό του μπαϊράκι, «χαιρετώντας» συνάμα τον συναγωνιστή Ουρανό που βρίσκεται απέναντι στον Υδροχόο και τον 10ο οίκο.

Η ενεργοποίηση από τον Άρη του άξονα 4ου-10ου οίκου αναμένεται να ταρακουνήσει ισορροπίες και «θρόνους» -όχι πάντα με τον πιο αβρό τρόπο. Το εσωτερικό μέτωπο είναι ήδη ...ανταριασμένο και κάτω από τις παρούσες συνθήκες, η συγκεκριμένη διέλευση μάλλον θα ρίξει λάδι στη φωτιά.

Επειδή μάλιστα στον χάρτη της Ελλάδας ο Άρης κυβερνά τον 12ο οίκο (υπονομεύσεις-κρυφοί εχθροί) και συνάμα βρίσκεται στον 7ο (σχέσεις-διπλωματία) και τον Τοξότη, είναι πιθανόν πολλά από αυτά που θα συμβούν να είναι αποτέλεσμα είτε μιας κρυφής διπλωματίας, είτε μιας μάλλον συνωμοτικής δράσης ατόμων ή ομάδων που σχετίζονται με το εξωτερικό.

Γι’ αυτό ίσως και η παραμονή του Άρη στον Λέοντα φέρνει συνήθως στο προσκήνιο επαφές των κυβερνώντων με ξένες προσωπικότητες (πολιτικές και στρατιωτικές) αλλά και βομβιστικές επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος -κυρίως- ξένων υπηκόων.

Επίσης το Κυπριακό ήταν πάντα ένα από τα ...αγαπημένα θέματα του συγκεκριμένου Άρη και με τις γεωτρήσεις να οξύνουν τον Τουρκικό εθνικισμό, φαίνεται πως κι αυτήν την φορά θα υπάρξει θέμα, πολύ περισσότερο που ο πλανήτης «ειδικεύεται» και στις στρατιωτικές εμπλοκές-παραβιάσεις με φόντο το Αιγαίο.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα η λίστα του Άρη συμπεριλαμβάνει έντονες διαμάχες ανάμεσα σε επίσημους φορείς (πχ το κράτος και την Εκκλησία), θλιβερά επεισόδια στα γήπεδα και μια έμπρακτη αμφισβήτηση πολιτικών προσώπων που μπορεί να φθάσει μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων ή την απόπειρα για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα.

Επίσης, προβλέπονται σοβαρά αεροπορικά δυστυχήματα στο εξωτερικό (στην Ελλάδα κυρίως με στρατιωτικά αεροσκάφη), όπως και ένα -τουλάχιστον- δράμα με κεντρικό πρωταγωνιστή ένα παιδί.

Στα θετικά συγκαταλέγονται ένα σημαντικό ιατρικό επίτευγμα και η εξάρθρωση μιας σπείρας ή συμμορίας.

Στην πορεία του στον Λέοντα, που θα τερματιστεί στις 11 Νοεμβρίου, ο Άρης θα «πιάσει» κατά σειράν το Μεσουράνημα και τον γενέθλιο Ουρανό της Ελλάδας (από 25 έως 30/9), το τ-τετράγωνο Κρόνου-Δήμητρας-Ήλιου (από 8 έως 13/11) και τέλος τον γενέθλιο Ερμή, λίγο πριν βγει από το ζώδιο.

Ορίζοντας επιγραμματικά τις πιθανές συνέπειες όλων αυτών των κοσμικών ραντεβού -ειδικά των δύο πρώτων- πρόκειται για ένα γαϊτανάκι εξελίξεων πάνω στο δίπτυχο «ρήξη και ανατροπή», με τα πράγματα να τείνουν να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο, εξ αιτίας της «εμπρηστικής» παρέμβασης του Δία, που στις αρχές Οκτωβρίου θα τετραγωνιστεί με τον «κόκκινο» πλανήτη.

Το να πέσει η κυβέρνηση δεν θεωρείται πλέον τραγωδία αλλά μάλλον αυτονόητο. Το πως θα πέσει και τι θα συνεπάγεται αυτό, είναι το θέμα.

Γιατί μέσα στους έντονους κοινωνικούς κραδασμούς, η δράση των όποιων αντιφρονούντων δεν θα περιοριστεί μόνον σε σύννομες ενέργειες-διαμαρτυρίες αλλά στο πνεύμα του «αντάρτη» Άρη θα πάρει συχνά την μορφή ατομικών παρεμβάσεων που λίγο απέχουν από την τρομοκρατία.

Ακόμη, τα ήδη ορθάνοικτα μέτωπα (Οικονομία, Εθνικά) θα αρχίζουν να ...βράζουν και το κακό είναι πως στον ορίζοντα δεν φαίνεται ούτε ένας από τους ...«Γενναίους του Βορρά», ούτε καν η «Υπολοχαγός Νατάσσα»!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved