Ντόναλντ Τουσκ και Ντόναλντ Τραμπ: Τι άλλο έχουν κοινό, εκτός από το όνομα;

Οι «ζημιάρηδες» Ντόναλντ πετούν τις «βόμβες» τους, ποιος όμως τους ωθεί;

Ντόναλντ Τουσκ και Ντόναλντ Τραμπ: Τι άλλο έχουν κοινό, εκτός από το όνομα;

Σήμερα ξεκινά μια ακόμη σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών με «επείγοντα» ζητήματα. Η Ελλάδα βέβαια δεν είναι μέσα σε αυτά, αλλά, εκτός από το Brexit και την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, αίφνης προέκυψε και η «βόμβα» Τουσκ!

Το προσφυγικό ήρθε και πάλι στο προσκήνιο ύστερα από την ηχηρή διαφοροποίηση του Ντόναλντ Τουσκ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που εκφράζοντας την «γραμμή» της ομάδας Βίζεγκραντ ή αλλιώς V 4 (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σλοβακία) εισηγείται την κατάργηση της ποσόστωσης στην μετεγκατάσταση προσφύγων. Κάτι σαν «κόψτε τον λαιμό σας, μακριά από εμάς οι πρόσφυγες».

Η πρόταση Τουσκ βέβαια, που θίγει το «κεκτημένο» της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε και συσπείρωσε εναντίον της όλες σχεδόν τις Ευρωπαϊκές ηγεσίες, έγινε κάτω από ένα «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον τροπικό Ουρανό και την αστρική Δήμητρα, μια όψη που «τραβάει» τα πολιτικά πράγματα στα άκρα και ένα παράλληλο δείγμα της είναι η απόφαση ενός… άλλου Ντόναλντ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου στην Μέση Ανατολή, πάνω που τα πράγματα άρχισαν να ησυχάζουν.

«Ζημιάρηδες» οι Ντόναλντ και σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο «υπαίτιος» είναι ο έντονος Ουρανός στα ωροσκόπιά τους.

Για τον Τραμπ βέβαια τα έχουμε ξαναπεί, αλλά ας μην νομίσει κανείς ότι δρα έξω από τα πλαίσια της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Προφανώς, δεν κερδίζουν αυτά που θα ήθελαν στην περιοχή και «ανακατεύουν την τράπουλα» ξανά, ώστε στην χειρότερη για αυτές περίπτωση να μην κερδίσει κανείς.

Ο Τουσκ πάλι είναι Ταύρος με ωροσκόπο στον Τοξότη (γεν 22/4/1957, 00:02 στο Γκνάνσκ της Πολωνίας) αλλά αυτό που ξεχωρίζει στο ωροσκόπιό του είναι ο «σταυρός» που σχηματίζεται μεταξύ του Ήλιου, της Σελήνης (στον Υδροχόο), του Ουρανού (στον Λέοντα) και του Ποσειδώνα (στον Σκορπιό).

Τι σημαίνει αυτό; Με μια φράση, ισορροπιστής στην αναμπουμπούλα και ανατροπέας στην ηρεμία, χώρια οι υπόγειες διαδρομές. Όσο για την παραδοξότητα που «κουβαλά» μαζί του ο Ουρανός, είναι ενδεικτικό το ότι ο Πολωνός πολιτικός έχει ρίζες σε μια σλαβική μειονότητα της χώρας του, τους Kashubian, που έχουν τη δική τους διάλεκτο, ξεχωριστά ήθη και έθιμα και ιστορικά υπέστησαν αρκετές διώξεις. Άλλο πράγμα όμως η δική του μειονότητα κι άλλο οι… ξένες!

Από εκεί και ύστερα βέβαια, ούτε ο Τουσκ ξύπνησε μια μέρα και θυμήθηκε να βάλει την… μπομπίτσα του! Συμφέροντα εξυπηρετεί κι όχι μόνον τις πολιτικές των V 4, κάτι που θα φανεί στην πορεία. Μάλιστα, η προσεχής διέλευση του Ουρανού από τον Ήλιο του (μια πρώτη γεύση θα έχουμε την άνοιξη), αναμένεται να τον κάνει ακόμη πιο ακραίο στις τοποθετήσεις του, με κίνδυνο να απειληθεί ουσιαστικά η -έστω και στα χαρτιά- συνοχή της Ε.Ε.

Ανάλογα σημάδια προκύπτουν και από τον γενέθλιο χάρτη της V 4 (15/2/1991), αφού η προσεχής Ηλιακή έκλειψη στον Υδροχόο θα της δώσει «φτερά», θέτοντας επί τάπητος το υπαρκτό πρόβλημα της ανομοιογένειας στην Ε.Ε.

Όσο για τις αποφάσεις περί προσφυγικού, που παραπέμπονται στην σύνοδο κορυφής του ερχόμενου Ιουνίου, οι αστρολογικές ενδείξεις δεν είναι διόλου ενθαρρυντικές, αφού το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι η διατήρηση του σημερινού status quo, χωρίς περαιτέρω αποφάσεις.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved