Τι λένε τα άστρα για την πολιτική κρίση στην Γερμανία;

Η αστρολογική επιβεβαίωση για την πολιτική κρίση στη Γερμανία και οι εκτιμήσεις για το άμεσο μέλλον

Τι λένε τα άστρα για την πολιτική κρίση στην Γερμανία;

Στο σχετικά πρόσφατο άρθρο μου για τις εξελίξεις στην ηγέτιδα (οικονομικά) δύναμη της Ευρώπης (Ο αστρολογικός γρίφος των Γερμανικών εκλογών), είχα επαναλάβει την εκτίμησή μου ότι, ελέω Δία, η κ Μέρκελ δεν χάνει, αλλά κινδυνεύει η θέση της στην καγκελαρία. Επιχειρώντας μάλιστα να εκλογικεύσω αυτό το παράδοξο, αναφέρθηκα στην πιθανότητα ενός μη «νορμάλ» εκλογικού αποτελέσματος ή να σχηματιστεί ένας συνασπισμός, μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων κι Αριστεράς, κάτι ωστόσο που δεν έγινε αφού τα «κουκιά» δεν έβγαιναν. Αυτή η προοπτική βέβαια παραμένει ζωντανή στην περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες.

Επισήμανα, επίσης, την απόλυτη στάση του κ Λίντνερ, που θα δυσκόλευε αφάνταστα τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης με την συμμετοχή του, όπερ και έγινε

Επιπλέον για τον κ Σουλτζ, εξακολουθεί να ισχύει το ότι, παρά την μεγάλη ήττα που υπέστη τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι προοπτικές του για το 2018 αλλάζουν θεαματικά προς το καλύτερο κι αυτό μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Είτε ότι κερδίζει τις ενδεχόμενες εκλογές είτε ότι αναλαμβάνει ρόλο και αξίωμα σε μια νέα κυβέρνηση του «μεγάλου συνασπισμού».

Ιδού και το συγκεκριμένο απόσπασμα:

«…σε βάθος χρόνου είναι εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο να προκύψει ξανά ένας «μεγάλος συνασπισμός» αλλά με την θέση του SPD εξαιρετικά ενισχυμένη. Το δεύτερο πιθανό σενάριο σε αυτήν την κατεύθυνση, θέλει τον Σουλτζ καγκελάριο με την «αιρετική» συντροφιά των Πράσινων και της Αριστεράς.

Υπάρχει βέβαια και ο πολύ... Πλουτώνιος ηγέτης των «Ελεύθερων Δημοκρατών», που έβγαλε το κόμμα του από την ανυποληψία και διεκδικεί με αξιώσεις την θέση του Βόλφγκανγ Σόιμπλε στο Υπουργείο Οικονομικών. Αυτό τουλάχιστον ζήτησε ως βασικό αντάλλαγμα για να συμμετάσχει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες.
Ωστόσο, ο Αιγόκερως Κρίστιαν Λίντνερ, που έχει «σκληροπυρηνικές» θέσεις για την Ευρωζώνη και πρακτικά είναι χειρότερος από τον Σόιμπλε, δείχνει τόσο «δύσκαμπτος» πολιτικά, που το πείσμα και η επιμονή του μπορεί τελικά να τον καταστρέψουν κι όπως επανεκκίνησε το κόμμα του, να το στείλει ξανά στα... Τάρταρα σε περίπτωση νέων εκλογών! Πάσχει δηλαδή από ένα σύνδρομο του «όλα ή τίποτε», που δεν ενδείκνυται για πολιτικές διαπραγματεύσεις. Μάλιστα ο Δίας που για την ώρα τον στηρίζει, θα «εκπνεύσει» μετά τα γενέθλιά του, τον ερχόμενο Ιανουάριο, δυσκολεύοντας τα πράγματα ακόμη και στην περίπτωση που μέχρι τότε θα έχει καταφέρει να πετύχει τον στρατηγικό του στόχο...»
Πτώση της κυβέρνησης σε πρώιμο χρόνο; Μπορεί να το δούμε κι αυτό!
Συνοψίζοντας, φαίνεται πως οι πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία δεν θα είναι «νορμάλ»…»

Επιστρέφοντας τώρα στην κ Μέρκελ και το ωροσκόπιό της, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι σε 2-3 χρόνια θα χάσει την «καρέκλα» της (τουλάχιστον από την ηγεσία του κόμματος), είτε επειδή θα αποσυρθεί οικειοθελώς, είτε μετά από ένα οικονομικό σκάνδαλο που θα συνταράξει την Γερμανική πολιτική σκηνή.

Άρα, η πολιτική αστάθεια θα έχει και συνέχεια, ακόμη και στην περίπτωση που καταφέρει να παραμείνει στην καγκελαρία.
Όσο για τις διαπραγματεύσεις που «τρέχουν», ο Δεκέμβριος… δεν είναι καλός μήνας για να επιτευχθεί μια συμφωνία κι αν δεν υπάρξει νέος γύρος, το πιθανότερο είναι να γίνουν πρόωρες εκλογές. «Κλειδί» ως προς αυτό, είναι η στάση του Μ. Σουλτζ, σε κάθε περίπτωση όμως θα βγει ωφελημένος.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved