Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αδιέξοδο - Τι προβλέπεται για το άμεσο μέλλον;

Ο Ποσειδώνας πλανάται πάνω από την Ευρώπη και φέρνει το χάος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αδιέξοδο - Τι προβλέπεται για το άμεσο μέλλον;

Ένα ακόμη Συμβούλιο Κορυφής γίνεται στις Βρυξέλες, αλλά με την Γερμανία να βρίσκεται σε μια ασυνήθιστη, για την ίδια, πολιτική αβεβαιότητα, τίποτε ουσιαστικό δεν μπορεί να προχωρήσει. Κι όλη αυτή η καθυστέρηση, σε μια περίοδο όπου η ανάγκη λήψης αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης δείχνει επιτακτική, δεν είναι τελικά παρά μια ακόμη φάση στο «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου».

Ο Ουρανός κι ο Πλούτωνας έχουν βαλθεί να ανατρέψουν το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η δράση τους έχει γίνει εξαιρετικά αισθητή τα τελευταία χρόνια, τόσο από το μεταξύ τους τετράγωνο, όσο και από την ενεργό συμμετοχή τους στο ωροσκόπιο της πάλαι ποτέ ΕΟΚ.
Ωστόσο, αν ο κίνδυνος προερχόταν μόνον από τους δύο καταλυτικούς, ως προς την επιρροή τους, πλανήτες, το σύστημα θα έβρισκε ένα τρόπο να αντεπεξέλθει, έστω και σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών.

Όμως το «παιχνίδι» που παίζεται στους ουρανούς είναι πιο περίπλοκο με τον Ποσειδώνα να κρατά το… καλύτερο για το τέλος!

Κατ’ αρχάς, βλέποντας την «μεγάλη εικόνα», βιώνουμε μια ιστορική περίοδο, όπου η «εκ των άνω» παγκοσμιοποίηση «κονταροχτυπιέται» με τις ενισχυμένες τάσεις αυτοδιάθεσης και τους εθνικούς πυρήνες. Πρόκειται για μια δραματική αποτύπωση της ενεργοποίησης του άξονα Αιγόκερω-Καρκίνου, εξ αιτίας της συνόδου Ουρανού-Ποσειδώνα, που έγινε μετά το 1990 κι αυτή η διελκυστίνδα έχει ακόμη 150 χρόνια ζωής μπροστά της.

Η Ευρώπη δεν θα μπορούσε φυσικά να μείνει έξω από τον χορό και τα μάτια μας έχουν να δουν πολλά ακόμη.

Σε σχέση όμως με την Ευρωπαϊκή Ένωση εκείνος ο πλανήτης που από την φύση του δεν ταιριάζει καθόλου με την Οικονομία της αγοράς είναι ο Ποσειδώνας κι αυτός θα φέρει το «χάος».

Πότε;

Το 2022 δείχνει να είναι το «σημείο μηδέν» και βέβαια η Ελλάδα δεν θα μείνει ανεπηρέαστη. Ίσως μάλιστα κάποιοι να… αναπολήσουν το 2015, όταν «με το μαχαίρι στο λαιμό» πάρθηκε η επώδυνη απόφαση να παραμείνει η χώρα εντός Ευρωζώνης. Γιατί αν είχαμε φύγει τότε, ναι μεν θα περνούσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, αλλά δεν θα είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε ξανά μια ανάλογη ψυχρολουσία από την κατάρρευση του ευρώ.

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved