Ελένη Μενεγάκη Vs Μάκης Παντζόπουλος

Έφτασε η ώρα -ή αν προτιμάτε, η χρονιά- των αποφάσεων για την Ελένη Μενεγάκη
Παπασταύρου Λίντα
Ελένη Μενεγάκη Vs Μάκης Παντζόπουλος

Έφτασε η ώρα -ή αν προτιμάτε, η χρονιά- των αποφάσεων για την Ελένη Μενεγάκη και τον Μάκη Παντζόπουλο. Η πολύκροτη σχέση που εδώ και καιρό απασχολεί τα media, μπαίνει στο μικροσκόπιο του Κρόνου, δίνοντας και το μέτρο των εξελίξεων: Η κατάληξη θα είναι είτε ένας σπαρακτικός χωρισμός, είτε ένας γάμος μετά βαΐων και κλάδων!

Στην συναστρία του cool επιχειρηματία με την ωραία Ελένη ξεχωρίζει η ομοζωδιακή Σελήνη (στους Διδύμους), η οποία βοηθά ουσιαστικά σε μια αρμονική συνύπαρξη, εξαντλώντας ενίοτε την ευφυΐα και την καπατσοσύνη της.

Ένα ακόμη στοιχείο ισχυρής έλξης είναι η ανταπόκριση του Ήλιου της Ελένης Μενεγάκη στον Άρη του Μάκη Παντζόπουλου στο Σκορπιό. Παρότι τα δύο ουράνια σώματα δεν κάνουν σύνοδο περιγράφουν παραστατικά ένα ερωτικό βέλος που πέτυχε διάνα. Και φυσικά, παραπέμπουν σε μια κυματοειδή σχέση, όπου τα «πάνω» της έχουν μια σχέση αντιστρόφως ανάλογη με την καθημερινή τριβή (όσο λιγότερη, τόσο το καλύτερο) και μια αναλογική με τους «εξωτερικούς εχθρούς» (όσο περισσότεροι, τόσο δένει η σχέση).

Παράλληλα, η σύνδεση της αντίθεσης αστρικού Άρη-Κρόνου του πρώτου (σε Ζυγό-Κριό) με την Αφροδίτη της δεύτερης στο Ζυγό παραπέμπει σαφώς σε μια έντονη, όσο και διαρκή σχέση, η οποία φυσικά θα έχει τα χαρακτηριστικά που απορρέουν από τον κάθε γενέθλιο χάρτη ξεχωριστά. Και κατά τη γνώμη μου, προσθέτοντας στην «εξίσωση» τον εξαιρετικά δραστικό Πλούτωνα όλο το παιχνίδι παίζεται στο ποιος θα πάρει τον έλεγχο και -κυρίως- τι θα τον κάνει.

makis_eleni

Τυπικά πάντως, μια Σκορπίνα είναι πολύ δύσκολο να συμπορευθεί με έναν Υδροχόο, αφού οι διαφορετικές προτεραιότητες των δύο ζωδίων συνδυάζονται με έναν εγωισμό και ένα πείσμα που υπάρχει εκατέρωθεν.

Αυτή η σχέση θεωρείται ιδανική συμμαχία σε οποιοδήποτε πεδίο έρευνας και μια καλή αφορμή για βουτιές ενδοσκόπησης στα άδυτα του ψυχισμού των δύο συντρόφων.

Δύσκολα όμως μπορεί να εξελιχθεί ομαλά ως προσωπική κι αυτό γιατί η αίσθηση ελευθερίας και η ανάγκη ανεξαρτησίας του Υδροχόου δύσκολα μπαίνουν στα καλούπια μιας Σκορπίνας, η οποία όπως κι αν το κάνουμε επιθυμεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο της σχέσης και την υπογραφή της άνευ όρων παράδοσης του άντρα.

Ανεξάρτητα με την «χαλαρή» εικόνα που δείχνει η Ελένη Μενεγάκη προς το κοινό (σε αυτό τη βοηθούν η Σελήνη στους Διδύμους και η Αφροδίτη με τη Δήμητρα στο Ζυγό), στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά επίμονη, σε βαθμό που αν δεν περάσει το δικό της θα σκάσει. Και όσον αφορά την πολιτική που ακολουθεί απέναντι στον αγαπημένο της κινείται στα γνωστά αχνάρια του ζωδίου της: Δίνει τα πάντα και τον πολιορκεί ασταμάτητα, μέχρι να τον φέρει στα νερά της. Και όταν πετύχει το στόχο, τότε σφίγγει τις ...δαγκάνες και είναι έτοιμη να τον κεντρίσει στην πρώτη παρασπονδία.

Στην παρούσα φάση μάλιστα ο Κρόνος πάνω στην Αφροδίτη της μέσα στον 7ο οίκο των σχέσεων πιέζει όσο μπορεί φέρνοντας την δημοφιλή παρουσιάστρια στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Η ανασφάλεια έχει κτυπήσει κόκκινο και κάθε λεπτό που περνά χωρίς να ευοδώνονται οι προσδοκίες της, μοιάζει με αιώνα. Και αυτή η κατάσταση του τύπου «γάμος ή θάνατος» θα συνεχιστεί όλο σχεδόν το 2011, αφού ενισχύεται από τη σύνοδο της ανάδρομης Αφροδίτης με τον Ήλιο στο Σκορπιό, τόσο στο ωροσκόπιο των γενεθλίων της, όσο και στον προοδευτικό της χάρτη.

Η επιθυμία της είναι να βρίσκεται συνέχεια κοντά στον αγαπημένο της, ωστόσο η διάθεση του Μάκη Παντζόπουλου, με βάση τα δεδομένα του χάρτη του είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη.

Η Σελήνη του στους Διδύμους υποδηλώνει μια δισυπόστατη πραγματικότητα, σε σχέση με το πως αντιλαμβάνεται ή επιθυμεί τις γυναίκες και τη σχέση του με αυτές.

Από τη μια, πάνω στον καμβά της «φευγάτης» Αφροδίτης του στους Ιχθύες, κινείται ανάμεσα στο όνειρο και την ελευθερία, αδυνατώντας να ανταποκριθεί σε μια «κλειστή» σχέση.

Κι από την άλλη, η ίδια Σελήνη σε τ-τετράγωνο με την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα υποστηρίζει εμφανώς την εκδοχή του ελέγχου, διαμορφώνοντας ένα πρότυπο σχέσεων, όπου η ισοτιμία απουσιάζει παντελώς και το «θηλυκό» μπορεί να είναι είτε θύτης είτε θύμα.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο ίδιος, ταλαντευόμενος ανάμεσα στην ανάγκη ελευθερίας και στο μοντέλο μιας απόλυτης «Πλουτώνιας» σχέσης, δίνει τελικά λανθασμένες εντυπώσεις στο άλλο φύλο, ενώ μπαίνει στον πειρασμό να υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να κάνει. Ή, αντίθετα, να κοντράρει τον εαυτό του για κάθε υπόσχεση που θα αρχίσει να διαφαίνεται ως απόλυτα δεσμευτική.

Εξιδανικεύοντας τα πάντα, εμπλέκεται σε ασαφείς καταστάσεις και παλινδρομήσεις, όπου ο ρομαντισμός, το πάθος, οι απιστίες, οι αμαρτίες και τα συμφέροντα εναλλάσσονται χωρίς σταματημό, οδηγώντας σε απίθανα μπλεξίματα.

Οι διελεύσεις του Δία και του Ουρανού από την Αφροδίτη του, του έδωσαν τα κλειδιά ενός παραδείσου που κατά το ήμισυ είναι -και δεν είναι- ο δικός του. Σκέτη τρέλα, δηλαδή...

Προς το παρόν δείχνει να αντιστέκεται σθεναρά στην προοπτική μιας «αποπνικτικής» για τον ίδιο σχέσης, κάτι που επισημαίνεται και από τις ενδείξεις στο χάρτη της περσινής του Ηλιακής Επιστροφής: Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Άρη προδιαθέτει συνήθως σε ισχυρά πάθη, τα οποία ο «ασθενής» καλείται να βιώσει είτε προβαλλόμενα (από την πλευρά της συντρόφου του, δηλαδή), είτε σαν μια προσωπική «τρικυμία εν κρανίω». Και βέβαια μια τέτοια όψη αναφέρεται σε έντονες στιγμές, ισχυρά πάθη, ανταγωνισμούς και διεκδικήσεις, χωρίς να εγγυάται σταθερότητα και συνέπεια. Ωστόσο μετά τα προσεχή γενέθλια του το σκηνικό αλλάζει και ο ίδιος θα βρεθεί επίσης κάτω από μια σφοδρή ψυχολογική πίεση για γάμο «εδώ και τώρα» στην οποία μπορεί να ενδώσει ευκολότερα.

Άντε λοιπόν και «καλά στέφανα», θα μπορούσε να πει κανείς, ωστόσο είναι φανερό ότι, αν μια τέτοια απόφαση παρθεί κάτω από καθεστώς ανασφάλειας, δεν θα είναι ούτε φρόνιμη, ούτε γόνιμη.Πάντως η κρίσιμη λεπτομέρεια που θα κρίνει τη συνέχεια είναι ο βαθμός ευελιξίας της Ελένης Μενεγάκη, η οποία, αν δεν συνειδητοποιήσει έγκαιρα ότι έχει να κάνει με έναν άνθρωπο που αφήνεται στη ροή και πρακτικά δεν ελέγχεται, κινδυνεύει να βρεθεί μόνη και συντετριμμένη.Η ψυχολογία του Μάκη Παντζόπουλου είναι ιδιόμορφη και περίπλοκη, όπως συμβαίνει συνήθως με όλους τους ξεχωριστούς ανθρώπους. Και δεν το ‘χει σε τίποτα να δραπετεύσει, κλωτσώντας την καρδάρα με το γάλα, όταν νοιώσει τις συναισθηματικές αλυσίδες να τον πνίγουν.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved