Καζανόβα: Ένας μεγάλος εραστής

Ο Giacomo Girolamo Casanova, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 2/4/1725 και σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη στις 20:00, στη Βενετία

Καζανόβα: Ένας μεγάλος εραστής

Εξετάζοντας το ωροσκόπιο του πιο διάσημου εραστή της Ιστορίας, δεν μπορεί βέβαια να μην σκεφτεί κανείς πως τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του Κριού βρήκαν στο πρόσωπο του την... απόλυτη εφαρμογή τους!

Ωστόσο, όλα μπορεί να ήταν διαφορετικά αν δεν «μεσολαβούσαν» οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα της προσωπικότητας και των σχέσεων (1ος-7ος οίκος) και με τον Νότιο Δεσμό να αναπαράγει διαρκώς την σεξουαλικότητα του ζωδίου που τον φιλοξενεί (Σκορπιός). Και βέβαια, ο Ωροσκόπος στο ίδιο ζώδιο, δεν φέρθηκε διόλου... τσιγκούνικα ως προς τις θεωρητικές «hot» προδιαγραφές του. Όπως θα δούμε, ούτε και ο Πλούτωνας...

casanova

Ο Giacomo Girolamo Casanova, γεννήθηκε στις 2/4/1725 και σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη στις 20:00, στη Βενετία.

Εκτός από διάσημος εραστής, υπήρξε συγγραφέας, νομικός, διπλωμάτης, έμπορος, χρηματιστής, αποκρυφιστής, δραπέτης, ταξιδευτής και βέβαια... μονομάχος.

Ο Άρης, ο Ερμής και η Αφροδίτη στους Ιχθύες στον 5ο οίκο φωτογραφίζουν άμεσα την πλούσια ερωτική του ζωή αλλά παράλληλα υποδηλώνουν ότι ο Καζανόβα ήταν πάνω από όλα ένας «παίκτης» σε όλα τα επίπεδα. Και βέβαια η θέση του Δία είναι το «κλειδί» της φήμης και της επιτυχίας του, αφού ως γωνιακός (στον 4ο οίκο) συνδέεται με την αστρική Αφροδίτη, τον αστρικό Ερμή αλλά και τον Ουρανό στον 1ο οίκο (με σύστημα οικοθεσίας Koch πάντως, πέφτει κι αυτός στον 5ο οίκο). Αρωγός στην φήμη και η Δήμητρα στον Αιγόκερω, σε ακριβές τετράγωνο με τον Ωροσκόπο στον Σκορπιό και σε «μεγάλο τρίγωνο» με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα.

Από την ίδιο-συναστρία αναδεικνύεται η δραστική επιρροή του Πλούτωνα, ο οποίος σχηματίζει κύριες όψεις με όλους σχεδόν τους προσωπικούς πλανήτες.

Όσον αφορά βέβαια στην ερωτική διάσταση, ξεχωρίζει η σχέση του τροπικού Δία με την αστρική Αφροδίτη (σύνοδος) και τον αστρικό Πλούτωνα (αντίθεση), μια ένδειξη που τονίζει ακόμη περισσότερο τη δυναμική του 5ου οίκου.

Αλλά και ο δεύτερος συναισθηματικός δείκτης, η Σελήνη (στον Τοξότη και στο 2ο οίκο) συμμετέχει σε αυτό το σχήμα, σχηματίζοντας τετράγωνα με το Δία, τον Άρη και τον αστρικό Πλούτωνα. Και έτσι η συχνά τυχοδιωκτική φύση της, βρήκε τον ...μήνα που θρέφει τους έντεκα!

Ο γωνιακός Ουρανός (στον 1ο οίκο) σχετίζεται με την έντονη προσωπική του ακτινοβολία, την ανεξάρτητη φύση του αλλά και το ανικανοποίητο του χαρακτήρα του, ενώ η συμβολή του Κρόνου από τον 3ο οίκο δεν υπήρξε διόλου αμελητέα. Σε αντίθεση με το αστρικό Μεσουράνημα «έδωσε» την βάση για την συγγραφή της αυτοβιογραφίας του Καζανόβα («Η Ιστορία της Ζωής μου»), ένα έργο που ουσιαστικά κατέγραψε αλλά και διαιώνισε τις περιπέτειες του «μεγάλου εραστή» πάνω στον καμβά της Ευρώπης του 18ου αιώνα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved