Κώστας Βουτσάς: Επαναστάτης τρίτης ηλικίας

Αειθαλής Αιγόκερως, πέρασε τα 80, αλλά το λέει η περδικούλα του.

Κώστας Βουτσάς: Επαναστάτης τρίτης ηλικίας

Αντί να... πίνει τίλιο και να παίζει ντόμινο ή πινακωτή συνεχίζει να βρίσκεται επί σκηνής, ενώ τοποθετείται συχνά για τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα με το ριζοσπαστικό πνεύμα ενός εφήβου. Να κάποια αποσπάσματα από πρόσφατη συνέντευξή* του, που βέβαια... σηκώνουν πολύ συζήτηση!

Για τους πολιτικούς και την πολιτική:

«Οι πολιτικοί μας έχουν εμμονή στην κλεψιά. Είναι κλέφτες, είναι αλήτες και με αυτά που κάνουν έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς. Πρέπει να χυθεί αίμα για να αλλάξουν τα πράγματα, ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους με τα καλάσνικοφ και να στείλουμε και την Τρόικα και όλους από εκεί που ήρθαν»

«Έχουμε μπλέξει με όλους τους δοσίλογους. Είμαι 81 ετών, έχω ζήσει στην Κατοχή, όσοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς μόλις τελείωσε ο πόλεμος έγιναν υπουργοί και διευθυντές. Μια τέτοια Χούντα που κυνηγάει δημοσιογράφους έχουμε και σήμερα»

«Μου έγινε πρόταση και μένα για την πολιτική και γύρισα την πλάτη μου και σηκώθηκα και έφυγα! Τους είπα, θα κάνω εγώ αυτή τη δουλειά, είστε με τα καλά σας; Δεν θέλω και δεν ξέρω να κάνω κλοπές. Να βγω στη Βουλή να μιλήσω και από κάτω να μου λένε, έχω και κότερο Βουτσά, πάμε μια βόλτα;»

Όσο για τους νέους καλλιτέχνες;

«Αυτοί που πουλάνε την προσωπική τους ζωή είναι σαν το γιαούρτι, έχουν ημερομηνία λήξης»

Κι όχι δεν ξεμωράθηκε ο «φστ μπόινγκ».

Απλά το τετράγωνο του Άρη στον Αιγόκερω με τον Ουρανό στον Κριό είναι μια τυπική ένδειξη ριζοσπαστικού πνεύματος, που, όταν «τα παίρνει», δεν υπολογίζει ούτε τακτικές, ούτε καθωσπρεπισμούς.

Θα πείτε, κι είναι λόγος αυτός ένας άνθρωπος της Τέχνης να ρίχνει λάδι στη φωτιά; Ή μήπως πρόκειται για αλήθειες που καίνε και που θα τις βρούμε μπροστά μας στο άμεσο μέλλον;

Από αυτήν την άποψη θα είχε ενδιαφέρον ένας διάλογος ανάμεσα στον Κώστα Βουτσά και τον Θεόδωρο Πάγκαλο...

Πάντως, είτε κάποιος συμφωνεί, είτε διαφωνεί με όλα τα παραπάνω, το γεγονός είναι ένα. Ο Κώστας Βουτσάς έχει τον τρόπο να στρέφει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και να κερδίζει πόντους στην εκτίμηση μιας σημαντικής μερίδας του κοινού. Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί η κατακόρυφη άνοδος του δείκτη δημοφιλίας του, μετά από αυτές τις τοποθετήσεις; Το πλασάρισμα του στις πρώτες θέσεις του Love and Hate, της διαδικτυακής δημοσκόπησης του gossip-tv.gr για τα πιο αγαπημένα -και όχι- πρόσωπα της εγχώριας showbiz, αποτελεί μια μεγάλη έκπληξη, από την άποψη του ότι σπάνια το κοινό απονέμει μια τέτοια διάκριση σε πρόσωπα μιας πρότερης γενιάς.

Κλείνουμε με την αναφορά του στις γυναίκες, τον έρωτα αλλά και την ηλικία του!

«Γιατί σας φαίνεται παράξενο το γεγονός ότι έχω τέτοια αγάπη στις γυναίκες; Αρσενικό είμαι γιατί να μην αγαπάω τις γυναίκες; Τι να μ’ αρέσουν; οι πάπιες; Έχω πάθος με τις γυναίκες. Βέβαια, και με απέρριψαν και με απάτησαν. Με απάτησαν αυτές, τις απάτησα και εγώ. Για να πάει μια σύντροφός μου με έναν άλλον άνδρα σημαίνει ότι εγώ δεν την ικανοποιούσα, πάντα το θύμα φταίει»

«Δεν με φοβίζει καθόλου ο χρόνος, να ‘μαστε υγιείς, μόνο αυτό θέλω. Η ζωή δεν χορταίνεται είναι η αλήθεια. Η ζωή είναι ένα φρούτο που σε γλυκαίνει διαρκώς. Δεν κάνω όνειρα, δεν βάζω στόχους. Αφήνω τη ζωή να έρχεται όπως αυτή θέλει και την ακολουθώ»!

(Η συνέντευξη δόθηκε στην κ. Φανή Πλατσατούρα)

*Θέλεις να δεις αν το δικό σου κάρμα "υπόσχεται" φήμη και δόξα; Πάτα εδώ για να μάθεις!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved