Γιώργος Δώνης Vs Μανουέλ Χιμένεθ-Ο τελικός των σταθερών

Και κάτω από την γενική επικεφαλίδα «μια επιτυχημένη χρονιά» μπορεί
Γιώργος Δώνης Vs Μανουέλ Χιμένεθ-Ο τελικός των σταθερών

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Φωταγωγήθηκε το Περιστέρι ύστερα από την ιστορική πρόκριση του Ατρόμητου στον τελικό του κυπέλου και βέβαια ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της επιτυχίας είναι ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης.

Σκορπιός, γεννημένος την ίδια ημέρα με την Ελένη Μενεγάκη αλλά στην Φρανκφούρτη, δικαίωσε στην πολύχρονη καριέρα του ως ποδοσφαιριστής την υπεροχή του ζωδίου στο δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου. Από τον ΠΑΣ Γιάννινα στον Παναθηναϊκό -με εκείνη την ιστορική κούρσα στο Άμστερνταμ να ξεκλειδώνει την πόρτα της Ευρώπης- και ύστερα στην Μπλάκμπερν και την «γηραιά Αλβιόνα», όπου τελικά μετά από μερικά χρόνια έκλεισε και την καριέρα του (στην Χάντερσφηλντ).

Αλλά και ως προπονητής έχει να επιδείξει εκτός από επιτυχίες και αν μη τι άλλο σοβαρή δουλειά και υπευθυνότητα. Η περίπτωση του -τηρουμένων πάντα των αναλογιών- μου θυμίζει αρκετά τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αφού οι δυο τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό σημείο, τον Κρόνο. Αντίθεση με τον Ήλιο ο Γιώργος Δώνης, σύνοδο ο Κούπερ.

Καθόλου καλό σημάδι για τελικούς θα μου πείτε, με δεδομένο το ότι ο Κρόνος μέχρι να έρθει το πλήρωμα της δικαίωσης κάπου στα ...ήντα, «ειδικεύεται» στις παρ‘ ολίγον επιτυχίες. Έτσι είναι αλλά ο Γιώργος Δώνης υπερέχει σε αυτό το σημείο του Αργεντινού ομολόγου του, έχοντας έναν πολύ πιο δραστικό Δία στις μηχανές του. Στον γενέθλιο χάρτη του ο «χοντρός» του ζωδιακού σχηματίζει ουκ ολίγες όψεις, με προεξέχουσα όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι- το τετράγωνο του με τον Άρη στον Αιγόκερω.

donis

Έτσι, όταν το 2007 η τύχη του πέταξε το γάντι της πρόκλησης, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στον τελικό του κυπέλλου αντίπαλος της Λάρισας και του τότε προπονητή της ήταν ο Παναθηναϊκός που εγκατέλειψε το γήπεδο ηττημένος με 2-1, χάνοντας μάλιστα και πέναλτι.

Άλλο βέβαια το 2007 κι άλλο το 2011. Τότε ο Γιώργος Δώνης είχε στο Ηλιακό τόξο μια σύνοδο του προοδευμένου αστρικού Δία με τον γενέθλιο Ήλιο στο Σκορπιό και προπονούσε μια ομάδα Ταυρίνα (η Λάρισα φέρεται να ιδρύθηκε στις 17/5/1964). Η συμβατότητα ανάμεσα σε Ταύρους και Σκορπιούς είναι ...παροιμιώδης και σίγουρα αυτό συνέβαλε θετικά ως προς το αποτέλεσμα.

Επιπλέον η Λάρισα είχε ξανακερδίσει το κύπελλο στο παρελθόν, όπως εξ άλλου και το πρωτάθλημα.

Ο Ατρόμητος είναι μια διαφορετική περίπτωση ή με αστρολογικούς όρους ένα άλλο ωροσκόπιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στο επίσημο site του συλλόγου, ιδρύθηκε τον Μάιο του 1923 (πιθανότατα Ταύρος κι αυτός) αλλά μέχρι εκεί... Δεν υπάρχουν -ή δεν βρήκα- περισσότερες λεπτομέρειες.

Στα υπέρ του Γιώργου Δώνη είναι ότι ως προπονητής με τις ...πρώην του αγαπημένες ομάδες έχει να επιδείξει μόνον νίκες. Κούπα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και πρόκριση σε βάρος της Μπλάκμπερν. Τι μοίρα κι αυτή...

Επιδίωξη του φυσικά είναι να τριτώσει το καλό, αφού είναι γνωστό πως το 2008 για έξη μήνες διετέλεσε προπονητής της ΑΕΚ.

Και στις 30 Απριλίου θα έχει συμπαραστάτες τον Άρη και το Δία που θα κάνουν μια ...μεγαλοπρεπή σύνοδο στον Κριό, απέναντι σχεδόν από τη γενέθλια σύνοδο Ερμή-Δία στο Ζυγό. Καθόλου κακό σημάδι, θα πρέπει ωστόσο να δούμε τι γίνεται και στην αντίπερα όχθη, στο χάρτη δηλαδή του Υδροχόου Μανουέλ Χιμένεθ.

Για τον προπονητή της ΑΕΚ τα είχα γράψει από τότε που ανέλαβε την ομάδα (Ο ρηξικέλευθος Μανουέλ Χιμένεθ)

Από το συγκεκριμένο άρθρο θα υπογραμμίσω βέβαια το απόσπασμα που αναφέρεται στην τρέχουσα περίοδο:

«Η προσεχής διέλευση του «ευεργέτη πλανήτη» από τη γενέθλια θέση του (το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2011), είναι ένας πολύ καλός οιωνός, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ΑΕΚ που τα τελευταία χρόνια ψάχνει τους τίτλους με το ...κιάλι

Το πρόβλημα είναι ότι στις 30 Απριλίου που γίνεται ο τελικός, ο Δίας θα βρίσκεται μεν στον Κριό αλλά θα έχει προσπελάσει κατά πολύ τη γενέθλια θέση του (είναι στην 13η μοίρα) και από αυτήν την άποψη καθίσταται αναγκαία η υποστήριξη και από άλλες ενδείξεις.

Η πιο βασική υποστήριξη έρχεται από το Δία αλλά με έναν τρόπο που δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι λειτουργικός. Κι αυτό γιατί το εξάγωνο του αστρικού προοδευμένου Ήλιου με τον τροπικό προοδευμένο Δία είναι μεν μια σημαντική ένδειξη επιτυχιών, ωστόσο η συνθετική προσέγγιση των προοδευτικών συστημάτων, είναι μια τεχνική σε πειραματικό στάδιο.

Αν πάντως «πιάσει» η όψη, τότε ο Μανουέλ Χιμένεθ δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τον Άρη-Δία του Γιώργου Δώνη.

Και κάτω από την γενική επικεφαλίδα «μια επιτυχημένη χρονιά» μπορεί να υποδηλώνεται είτε η κατάκτηση του κυπέλλου, είτε η έξοδος της ομάδας στο Champions League (στα play off θα έχει τετράγωνο του διελαύνοντα Δία με τον Ήλιο του), είτε και τα δύο μαζί.

Όσον αφορά την «μάχη» της 30ης Απριλίου πάντως, πολλά θα εξαρτηθούν από τις πλανητικές διελεύσεις στους οίκους των δύο προπονητών. Διότι είναι άλλο πράγμα να έχεις πχ το Δία σε γωνιακό οίκο κι άλλο να σου έχει κατσικωθεί ο Κρόνος. Ελπίζω μέχρι την ημερομηνία της διεξαγωγής του αγώνα να υπάρξουν περαιτέρω στοιχεία, τόσο για τους προπονητές όσο και για τις ομάδες, ώστε να μπορεί να γίνει η εκτίμηση του αποτελέσματος με μια σχετική ασφάλεια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved