Μίκης Θεοδωράκης: Αθάνατος

Ο Λέων, Μίκης Θεοδωράκης, γεννήθηκε στην Ελλάδα για να γίνει μια παγκόσμια μορφή

Μίκης Θεοδωράκης: Αθάνατος

Ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε 96 γεμάτα χρόνια και το έργο που άφησε πίσω του τον καθιστά Αθάνατο στην μνήμη μας.

Λέων με Σελήνη στον Σκορπιό αξιοποίησε στον μέγιστο βαθμό την σύνοδο Άρη-Ποσειδώνα στον Λέοντα, μια όψη που εν δυνάμει «δίνει» συνθέτες μα και ιδεολόγους.

Επιπλέον όμως, μαζί με τον Μάνο Χατζιδάκι είναι «παιδί» του Ουρανού στους Ιχθύς (1920-27), σε ένα ζώδιο δηλαδή που συνδέεται άμεσα με τις πιο υψηλές μορφές τέχνης κι αυτό μόνον τυχαίο δεν είναι, αφού στην συγκεκριμένη γενιά ανήκει μια πλειάδα καλλιτεχνών που άφησαν παγκοσμίως το στίγμα τους.

Η αντίθεση του Δία με την Δήμητρα στον Καρκίνο έχει βέβαια την δική της αξία αναφορικά με την απήχηση και την επιδραστικότητα που είχε και θα έχει στο κοινό, ενώ «μέτρησε» και ο Κρόνος στο Σκορπιό, που το τετράγωνο του με τον Ήλιο, έδωσε μεν εμπόδια και δυσκολίες μέχρι τα πενήντα του, αλλά ήταν κι εκείνο που οδήγησε τον μέγιστο μουσικοσυνθέτη σε πιο ποιοτικές αναζητήσεις.

Ο Μίκης Θεοδωράκης γεννήθηκε στην Ελλάδα για να γίνει μια παγκόσμια μορφή, με το ταλέντο και την αξία του. Κι αν η απώλεια δείχνει τεράστια, ο κόσμος είναι σε αναμονή για να δοξάσει όσους/ες από την νέα γενιά καλλιτεχνών καταφέρουν να γίνουν εκφραστές της ενεργειακής ώσμωσης Ουρανού και Ιχθύων. Ο πλανήτης ξαναβρέθηκε στο ζώδιο την περίοδο 2003-10 και από τα νέα παιδιά που σήμερα είναι στην εφηβεία, όλο και κάποιο θα πάρει την σκυτάλη για να μεγαλουργήσει.

Διάβασε επίσης: Billie Eillish: Ζώντας ανάμεσα σε δύο κόσμους

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved