Οι Υδροχόοι της TV: Και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος

Όπου «πίτα» ίσον αμφισβήτηση και όπου «σκύλος» το πορτοφόλι...

Παπασταύρου Λίντα
Οι Υδροχόοι της TV: Και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Οι Υδροχόοι θυμίζουν πολύ τον «Βενιαμίν» μιας πλούσιας οικογένειας που ενώ καρπώνεται όλα τα καλά θεωρεί ως αυτονόητο καθήκον του να βγάζει ...γλώσσα εναντίον του συστήματος που τον τρέφει.

Και όχι, δεν πρόκειται για αχαριστία αλλά για έμφυτη τάση που επιτελεί ένα ύψιστο κοινωνικό ρόλο: Βάζει τα θεμέλια για μια «αφ’ υψηλού» επανάσταση, εκπορευόμενη όχι από στέρηση αλλά από άποψη.


Τα ίδια περίπου συμβαίνουν και στην TV με τους Υδροχόους δημοσιογράφους ή παρουσιαστές.


Συνήθως συμμετέχουν στο μακρύ και επίπονο σήριαλ της τηλεοπτικής show biz, με την διαφορετικότητα να είναι το ...μεσαίο τους όνομα. Διαφορετικότητα plus αντιφάσεις, στο στυλ, το λόγο ή τον τρόπο σκέψης τους. Ευαγγελίζονται την ελευθερία αλλά αν πας να τους πάρεις την μπουκιά, την ξεχνάνε μονομιάς. Επιπλέον είναι σχεδόν βέβαιο πως στην προσωπική τους ζωή είναι από πολύ «δύσκολοι» έως ...ανυπόφοροι!Ωστόσο υπάρχουν κάποιες ευδιάκριτες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.Όσον αφορά τους άνδρες Υδροχόους ένα κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το ότι μπορούν να πουλάνε ...τρέλα με εξαιρετική ευκολία.

Και βέβαια σε αυτό το στοιχείο οφείλουν συνήθως την επιτυχία τους, αφού είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκπέμψουν την ακτινοβολία τους, αυτήν που τους αναδεικνύει σε πρωταγωνιστές.

Κι αν έχουν και «άποψη» (που συνήθως έχουν), ποιός τους κρατάει! «Μπλα, μπλα, μπλα δημοκρατία, μπλα, μπλα, μπλα με εκλέξανε», όπως το αποτύπωσε εύστοχα ο «Νιόνιος» στους «Αχαρνής».


Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες ομόλογοι τους είναι σίγουρα πιο «κρατημένες» μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνουν κι αυτές την ...δουλειά τους, ιδιαίτερα στο πρακτικό της σκέλος.

Και η δουλειά των Υδροχόων είναι το να εισηγούνται μεν «καινά δαιμόνια», όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, διακριτικά ή προβοκατόρικα, «φουσκώνοντας» όμως παράλληλα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ας τους δούμε όμως, έναν-έναν:

Papadakis1_h_633_451
Ο Γιώργος Παπαδάκης, διαθέτει στο αστρολογικό του οπλοστάσιο έναν αστείρευτο δυναμισμό αλλά και πάθος, κατ’ ευθείαν βγαλμένα από την σύνοδο του Άρη του με τον Δία και την Αφροδίτη στους Ιχθύες. «Πονηρή» όσο να ‘ναι η όψη, αφού μπορεί να κρύβει πολλά και να εμφανίζει το άσπρο μαύρο μέσα σε χρόνο dt, πάντα με το Υδροχοϊκό άλλοθι της επιμελώς ατημέλητης ειλικρίνειας.
Από την άλλη πλευρά, η «επαγγελματική» Σελήνη στον Αιγόκερω αλλά και ο Ερμής στο ίδιο ζώδιο συντηρούν την φιλοδοξία του να είναι πάντα πρώτος και «φίρμα» με ότι καταπιάνεται, κι ας διατείνεται για το αντίθετο. Η πλειοψηφία των τηλεοπτικών Υδροχόων κοντράρει στα ίσια κάθε μορφή αυθεντίας, εκτός από τον ...εαυτό τους, που μονίμως παίρνει συγχωροχάρτι «λόγω καλής επαναστατικής διαγωγής»! Έτσι και ο Γιώργος Παπαδάκης. Ακλόνητος, χρόνια τώρα, με το ιδιαίτερο στυλάκι του έχει ...αραχνιάσει στον ΑΝΤ1, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ του συναδέλφου του και επίσης αμετανόητου Υδροχόου, του Τέρενς Κουΐκ.

kouik161

Ο Τέρενς πάλι –με τα ένσημα της μάχιμης δημοσιογραφίας να τον συνοδεύουν εσαεί, (έχει και τον Άρη στον Υδροχόο) αλλά «παππούς» πλέον της TV, εξακολουθεί κι αυτός να είναι «γαντζωμένος» από το «κάμερα να ’ναι κι ότι να ’ναι» οδηγώντας μας αναπόφευκτα σε μια μάλλον μελαγχολική σύγκριση των περασμένων μεγαλείων μιας όχι και τόσο μακρινής εποχής με την κάπως ...επί τούτου σημερινή παρουσία του.

Τον θυμάμαι ακόμη πιτσιρικά να ξεχύνεται στο ρεπορτάζ «Τέρενς Κουΐκ-Σήμερα»!

A5

Μεριάστε Υδροχόοι, μπας και χωρέσει κάποιος νέος!

tremi1_494x320

Αν πάλι φαντάζεστε ότι η σοβαρή εικόνα της Όλγας Τρέμη στο δελτίο ειδήσεων είναι και αντιπροσωπευτική του χαρακτήρα της, πλανάσθε πλάνην οικτράν! Κι αυτό βέβαια δεν ενέχει κάποια μομφή, τουναντίον ορίζει τα πλαίσια ενός εξαιρετικά εμπλουτισμένου προσωπικού δρόμου, μακριά από τα κλισέ της δημοσιογραφίας.

Πολύ απλά, η «Σιδηρά κυρία» του Mega εφαρμόζει το «τα σύκα, σύκα και η σκάφη, σκάφη». Άλλο πράγμα η δημόσια εικόνα και άλλο η ιδιωτική ζωή. Γιατί βλέποντας κανείς τον γενέθλιο χάρτη της δεν μπορεί να μην θυμηθεί τον τίτλο της παλιάς ταινίας του Μίκλος Γιάντσο «Ιδιωτικά βίτσια, δημόσιες αρετές».

Και δεν είναι μόνον η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη στους Ιχθύες που «μιλάει» για μια γυναίκα με αστείρευτο ερωτισμό και ένα «αμαρτωλό» πάθος για την ζωή. Μια ακόμη σύνοδος, αυτή της Σελήνης με τον Ουρανό στον Καρκίνο, προδίδει μια καθ’ όλα αντισυμβατική προσωπικότητα, που αν περνούσε από το χέρι της θα έκανε του κόσμου τις ...τρέλες. Και μια τέτοια κλίση μπορεί να γίνεται καθεστώς στην προσωπική της ζωή, εκεί όπου οι κάμερες αλλά και ο ισορροπιστής Κρόνος στον Ζυγό, δεν ...βλέπουν!

Γιατί χωρίς να γνωρίζουμε τον Ωροσκόπο της είναι φανερό πως ο εν λόγω κύριος είναι αυτός που κάνει κουμάντο ως προς την εξωτερική της εικόνα.

86564

Ο Πέτρος Κωστόπουλος γεννήθηκε την εποχή που «έπαιρνε μπρος» το rock n roll και η μοίρα του επεφύλασσε έναν ανάλογο ρόλο. Προορισμένος να αλλάξει το status της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, πόνταρε πάνω στον γενέθλιο Δία του και ...κέρδισε! Στους Διδύμους, σε τρίγωνο με τον Ήλιο αλλά και την Δήμητρα στον Ζυγό, δεν θα μπορούσε να είναι πιο προικισμένος για μια τέτοια αποστολή.

Όμως όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και ο Πέτρος Κωστόπουλος δείχνει να είναι ένας καθ’ όλα αντιφατικός χαρακτήρας με τις φιλελεύθερες και τις συντηρητικές πλευρές να παίζουν ...τένις στην ψυχοσύνθεση του. Γιατί ο Ωροσκόπος του στον Ταύρο σε συνδυασμό με το τετράγωνο του Ήλιου του με τον Κρόνο στον Σκορπιό, υποδηλώνει έναν μάλλον ανασφαλή χαρακτήρα που για να νιώσει δικαιωμένος δεν χρειάζεται παρά μόνον ένα πράγμα, το χρήμα!


Στην μάχη ανάμεσα στο «έχω» και το «είμαι» συμμετέχει καταλυτικά και το τετράγωνο του Άρη στον Σκορπιό με τον Πλούτωνα στον Λέοντα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα «θηρίο» πάντα έτοιμο να «χωθεί» σε επικίνδυνες καταστάσεις, ακολουθώντας απλά και μόνον το ένστικτο του πολεμιστή-κυνηγού.

41577_51200275645_6123_n

Τελευταία από τους «μεγάλους Υδροχόους» της δεκαετίας του 50 είναι η Ρούλα Κορομηλά. Για την Ρούλα ξέρουμε ότι είναι Υδροχόος αλλά ...μέχρι εκεί, αφού αστρολογικά την καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Γιατί η μόνη βεβαιότητα είναι το ζώδιο της. Η χρονιά, ακόμη και η ημερομηνία της γέννησης της έχουν χαθεί κάπου μεταξύ της έλλειψης στοιχείων και της γυναικείας φιλαρέσκειας.

Σύμφωνα πάντως με την επικρατέστερη εκδοχή πρόκειται για μια Υδροχόο γεννημένη για τα media και την επαφή με το κοινό, αφού εκεί παραπέμπουν οι όψεις του Ήλιου της με την Δήμητρα (σύνοδος) και το δίδυμο Δία-Πλούτωνα στον Λέοντα (αντιθέσεις). Ειδικά το σχήμα Δία-Δήμητρας είναι ...άπαιχτο ως προς την δημοφιλία, ενώ επιπλέον όλες αυτές οι αντιθέσεις προσδίδουν στην προσωπικότητα της και μια Λεοντική χροιά.


Όπως κι αν έχει πάντως, η Ρούλα Κορομηλά είναι μια κατηγορία από μόνη της, και η μεγάλη ανατροπή την οποία έφερε στην ελληνική τηλεόραση, ήταν όντως πασπαλισμένη με μπόλικη ...εσάνς Λέοντα.

kanakis_1


Ας περάσουμε τώρα στους νεώτερους:


Ο Αντώνης Κανάκης, είναι ένας περίπου καλλιτέχνης που θα ήθελε πολύ να γίνει ...καλλιτέχνης! Μπερδεμένος και φουριόζος από τα δύο καταλυτικά τετράγωνα του Ήλιου του με τον Άρη και τον Ποσειδώνα στον Σκορπιό, εκτός από την επιμελημένη παλαβομάρα του Υδροχόου διαθέτει μπόλικες από τις περγαμηνές αλλά και τα κουσούρια του ...σκοτεινότερου των ζωδίων.

Η καυστική σάτιρα ενδεδυμένη με έναν σουρεαλιστικό μανδύα (σύνοδος Δία-Ουρανού στον Ζυγό), κρύβει πίσω της έναν μάλλον δύσκολο και απόλυτο χαρακτήρα, ιδιαίτερα σε συναισθηματικό επίπεδο. Οι χειριστικές πρακτικές είναι το φόρτε του και αδιάλειπτο σημείο αναφοράς, ο εαυτός του. Κοιτάζοντας τον κάθε μέρα στον καθρέφτη εμπνέεται για τους νέους ...αντιεξουσιαστικούς αγώνες του!

icemax_620_37a387494b6b7c73548397fbcc142c6a

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος διαθέτει μια ξεχωριστή προσωπικότητα και είναι ικανός να δημιουργήσει τη δική του «σχολή» στο χώρο των media.

Άνθρωπος με ιδιαίτερη ακτινοβολία, ανήσυχο πνεύμα και ξεχωριστά ενδιαφέροντα είναι σε θέση να φέρει τα πάνω κάτω στον τομέα του, τολμώντας εκεί που ...όλοι αποφεύγουν να πάνε.

Βέβαια, η ζωή «εκ του σύνεγγυς» με ένα τέτοιο χαρακτήρα δεν είναι καθόλου εύκολη, πολύ περισσότερο που οι σημαντικότερες δυσκολίες στο χάρτη του σχετίζονται με προσωπικά και συναισθηματικά θέματα. Ταυτόχρονα ανασφαλής και πειραματιστής σε φέρνει κοντά του την ίδια στιγμή που σε ...διώχνει.

Πρακτικά, χρειάζεται μια σύντροφο συντηρητική και ...τρελαμένη παράλληλα, «οσία» μα και «πόρνη». Και τέτοιες περιπτώσεις μόνον στα μυθιστορήματα βρίσκονται εύκολα...

Fei-Skorda


Η Φαίη Σκορδά, Υδροχόος με Σελήνη στο Σκορπιό, είναι μάλλον μια ανικανοποίητη φύση που πάντα θα ψάχνει να βρει τα μυστήρια, τις κρυφές παραμέτρους και τα άγνωστα αίτια που κρύβονται πίσω από φαινόμενα και συμπεριφορές. Και από αυτήν την άποψη θα της ταίριαζε περισσότερο ένας ρόλος στα X-Files, παρά αυτός της πρωινής οικοδέσποινας.

Και βέβαια μην ξεγελιέστε από το χαμογελαστό πρόσωπο της, αφού δεν είναι ούτε ανυποψίαστη, ούτε κάποια «χαρωπή ξανθιά». Πίσω από αυτό υπάρχουν απόλυτα συναισθήματα, βαθιές σκέψεις, προβληματισμοί, ανησυχίες και συχνά πόνος και αγωνία που ποτέ δεν «βγαίνουν» προς τα έξω. Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Κρόνο την πιέζει να δείχνει πάντα αυτό που θα έπρεπε να δουν οι άλλοι και μόνον όσοι ζουν από κοντά τις προσωπικές της στιγμές μπορούν να διακρίνουν την πιο μελαγχολική και «αγχωτική» της πλευρά.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της είναι η σύνοδος του Άρη με τον Δία στην Παρθένο, μια όψη που την προικίζει με αστείρευτη ενεργητικότητα και της προσδίδει ένα πνεύμα νικητή σε ότι καταπιάνεται.


Κλείνοντας αυτήν την παρουσίαση δεν θα μπορούσα να μην κάνω μια ειδική μνεία στην Δήμητρα (τον πλανήτη) , η οποία ειδικεύεται σε θέματα δημοσιογραφίας.

Η θέση και οι όψεις της στους γενέθλιους χάρτες των απανταχού δημοσιογράφων κρίνουν πολλά για την εμβέλεια της δημοτικότητας τους αλλά και την πορεία της καριέρας τους γενικότερα. Από την πείρα μου ξέρω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι των media την έχουν σε περίοπτη θέση στα ωροσκόπια τους, συνήθως σε κάποιο γωνιακό οίκο (1ο, 4ο, 7ο ή 10ο )


Όσον αφορά τα πρόσωπα του αφιερώματος, για την Ρούλα Κορομηλά και τον Πέτρο Κωστόπουλο τα έγραψα ήδη, για τον τελευταίο όμως θα πρέπει να προσθέσω την «κρυφή» σύνοδο της Δήμητρας με τον αστρικό Κρόνο στον Ζυγό, μια όψη που έχει να κάνει με όσους τον ...αντιπαθούν αλλά και την σκληρή πλευρά της ζωής.

Εδώ όμως πρέπει να σημειώσω ότι γενικότερα οι δυσαρμονικές όψεις ανάμεσα στον Κρόνο και την Δήμητρα αν και μπορεί να ευθύνονται άμεσα για την προσβολή της δημόσιας εικόνας του ατόμου, δεν βλάπτουν απαραίτητα τον δείκτη δημοφιλίας. Αντίθετα σε ένα «καλοβαλμένο» ωροσκόπιο μπορεί να είναι δείκτες σοβαρής δουλειάς ή ποιοτικών αναζητήσεων.

Πρακτικά, ο Κρόνος λειτουργεί όπως και στις άλλες όψεις του με προσωπικούς πλανήτες, κρατώντας τα «κλειδιά», είτε μιας έμπρακτης δικαίωσης, είτε μιας «τιμωρίας». Και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του σε σχέση με την Δήμητρα είναι κυρίως το ότι συχνά εξαναγκάζει σε μια αποχή από τον δημόσιο βίο –και δη τον τηλεοπτικό- εξ αιτίας προβλημάτων που συνήθως δημιουργεί η ίδια η όψη, ανάλογα με τους οίκους που θίγονται.

Η Φαίη Σκορδά αλλά και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος (είναι γεννημένοι με μια ημέρα διαφορά) έχουν την Δήμητρα στον Κριό με κάποιες πολύ «ιδιαίτερες» όψεις (τρίγωνο με Ποσειδώνα και αντίθεση με Πλούτωνα αλλά και ως αστρική αντίθεση με Κρόνο και τρίγωνο με Ουρανό), εξ ού και τα ειδικά προσόντα τους. Οι επιπλέον όψεις της Δήμητρας με τον Ήλιο και ως αστρική την Αφροδίτη, σίγουρα θα προσθέσουν επιπλέον σελίδες στο δημοσιογραφικό τους book αλλά η έλλειψη του Δία από όλο αυτό το σκηνικό όσο να ‘ναι περιορίζει κάπως τις εύκολες συνταγές και την εμβέλεια της δημοφιλίας τους σε ένα απροβλημάτιστο κοινό.


Ο Γιώργος Παπαδάκης έχει την Δήμητρα του στον Υδροχόο, σε «εμπλοκή» με τον Άρη, τον Δία και τον Κρόνο. «Παλιά καραβάνα» έχει μάθει πλέον πως να ζυγίζει την μαχητικότητα με τους κώδικες δεοντολογίας, ενώ ο Δίας προσθέτει πολλά bonus στην δημοσιογραφική του καριέρα.Ίδια Δήμητρα (στον Υδροχόο) έχει και η Όλγα Τρέμη, με τον Ερμή από δίπλα να συνθέτει ένα «ακτύπητο» επικοινωνιακό δίδυμο. Ωστόσο, το «κρυφό» τετράγωνο της με τον Ποσειδώνα στον Ζυγό, παραπέμπει μάλλον σε ...καλλιτεχνικό ρεπορτάζ αλλά και στην ικανότητα της να παρουσιάζει μια δημόσια εικόνα που δεν αντιπροσωπεύει το τι λέει η ...καρδούλα της!


Ο Τέρενς Κουΐκ έχει την Δήμητρα στο ζώδιο των Ιχθύων –σε σύνοδο με τον Ερμή κι αυτός- αλλά με την επιπλέον προσθήκη μιας «κρυφής» συνόδου με τον Άρη. Αυτή είναι και η όψη που τον κρατάει στα ...χαρακώματα της δημοσιογραφίας κι αν το τετράγωνο του Ήλιου με το Δία δεν μεσολαβούσε ώστε να προκριθούν οι πιο «εύκολες» λύσεις, ήταν ικανός να γυρίζει ακόμη στους δρόμους με το μικρόφωνο επαναλαμβάνοντας με θέρμη το «Τέρενς Κουΐκ-Σήμερα»!Ο Αντώνης Κανάκης διαθέτει ίσως την πλέον φιλόδοξη Δήμητρα (στον Αιγόκερω) και από αυτήν την άποψη αναμένεται να κάνει πολλά ακόμη για να «αποδείξει» τις ικανότητες του, ιδιαίτερα σε σύγκριση με κάποιο πρόσωπο που του έχει κάτσει στο ...λαιμό. Οι όψεις της με τα Φώτα είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα, από την άλλη πλευρά όμως, το «κρυφό» τετράγωνο της με τον Πλούτωνα προοιωνίζει μια φάση εγκατάλειψης-μηδενισμού αν δεν επιτευχθεί το ποθούμενο.

Γενικότερα, ο πολύς ...Σκορπιός που «παίζει» στον χάρτη του, μπορεί να τον ανεβάσει στο ...απόλυτο ζενίθ αλλά και να τον «στείλει αδιάβαστο», είτε εξ αιτίας των δικών του εμμονών, είτε λόγω της ακούσιας διασύνδεσης του με «σκοτεινά» κυκλώματα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved