Billie Eillish: Ζώντας ανάμεσα σε δύο κόσμους

Μια Τοξοτίνα μόλις 18 ετών που ανακηρύχτηκε από το Billboard «Γυναίκα της χρονιάς»!

Billie Eillish: Ζώντας ανάμεσα σε δύο κόσμους

Το ατμοσφαιρικό στοιχείο είναι διάχυτο στα τραγούδια της, που κάποιες φορές μοιάζουν με νεραϊδένια φτερουγίσματα, με νότες που μιλάνε. Η φωνή της σε παρασύρει να την ακολουθήσεις, να μπεις κι εσύ στην μουσική υπνοβασία της.

Όμως οι μικρές ιστορίες που σκαρώνει πλέκοντας συνειρμούς κάθε άλλο παρά ρομαντικές είναι. Αποπνέουν μια υπαρξιακή πίκρα, στην ουσία πρόκειται για μια ποίηση, συχνά παραληρηματική, με τους συμβολισμούς να σε κτυπάνε αλύπητα, σε μια σύμπραξη λυρισμού και απαξίωσης της «δεδομένης» πραγματικότητας.

Η Billie Eillish στέκει μετέωρη ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από την μια πλευρά διαφεντεύει ο πανταχού παρών Ποσειδώνας κι από την άλλη κρατούν τα σκήπτρα, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στον άξονα της αντίληψης (3ος και 9ος οίκος).

Η αναζήτηση της ουτοπίας, απέναντι στα ντουβάρια της συνειδητότητας. Ή αλλιώς μια αθώα καρδιά, που συγκατοικεί με έναν υπερώριμο νου.

When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

Που πηγαίνουμε όταν κοιμόμαστε, αναρωτήθηκε στην πρώτη της ολοκληρωμένη δουλειά, καθρεφτίζοντας τον Ωροσκόπο της στους Ιχθύς, μα δεν είναι μόνον αυτός, που κρατά ανοικτό το παράθυρο σε άλλους κόσμους…. Στον γενέθλιο χάρτη της ο Ποσειδώνας χορεύει αγκαλιά με την Σελήνη και την Δήμητρα στον Υδροχόο, φέρνοντας την φυγή επί σκηνής.

Κι αυτή η υπερβατική τριάδα θωρεί, ως αστρική, τον απέναντι Δία στον Καρκίνο. Να το σημάδι της συμπαντικής συνωμοσίας, που την φέρνει στην κορυφή.

Είναι μια Τοξοτίνα (18/12/2001, 11:30, Los Angeles) μόλις 18 ετών και το Billboard την ανακήρυξε γυναίκα της χρονιάς. Στις 12 Δεκεμβρίου θα παραλάβει το βραβείο της κι όταν οι αντίστοιχες εκλεκτές των τελευταίων ετών είναι η Ariana Grande, η Selena Gomez, η Madonna, η Lady Gaga και η Taylor Swift, αυτό από μόνο του λέει πολλά για το ταλέντο της αλλά και για τις αυτονόητες προσδοκίες που τρέφει το αδηφάγο σύστημα για την ίδια.

Ίσως και να μπει στον πειρασμό… Όμως με τον Άρη και τον Ουρανό να βρίσκονται στον 12ο οίκο της, η απόδραση από το «Αλκατράζ» είναι θέμα χρόνου κι όταν φτάσει εκείνη η στιγμή, θα εγκαταλείψει με προθυμία την σκηνή, μήπως και λυτρωθεί στον αληθινό παράδεισό της.

Διάβασε επίσης:

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Έτσι εξηγείται αστρολογικά το γιατί λατρεύεις να την μισείς

Αυτά τα ζώδια θα έχουν έναν δύσκολο Δεκέμβριο

Μηνιαίες προβλέψεις 22/11 έως 22/12: Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved