Η Σελήνη και οι ιδιότητές της

Είναι πλανήτης θηλυκός, νυκτερινός, κρύος-υγρός και φλεγματικός

Η Σελήνη και οι ιδιότητές της

Η Σελήνη είναι ο πιο σημαντικός πλανήτης στην Ωριαία αστρολογία. Η διαδρομή της στο ζωδιακό διαρκεί 27 ημέρες, 7 ώρες και 43 λεπτά και η μέση ημερήσια ταχύτητά της είναι 13° 11΄.

Δεν είναι ποτέ ανάδρομη αλλά, όταν είναι αργή και η κίνησή της είναι μικρότερη από τη μέση ημερήσια, ενεργεί σαν ανάδρομος πλανήτης. Κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου και έχει αδυναμία στον Αιγόκερω. Έχει έξαρση στον Ταύρο και πτώση στο Σκορπιό, με έμφαση στην 3η μοίρα των δύο ζωδίων.

Κυβερνά τη γήινη τριπλότητα (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είναι πλανήτης θηλυκός, νυκτερινός, κρύος-υγρός και φλεγματικός. Έχει συνδεθεί με το υποσυνείδητο και όταν είναι τονισμένη σε ένα ωροσκόπιο, δείχνει άτομα με ευαίσθητο και ευμετάβλητο χαρακτήρα, δεμένα με τα παιδικά τους χρόνια και το παρελθόν. Σε ένα ανδρικό ωροσκόπιο, η σύζυγος και η μητέρα εκπροσωπούνται από τη Σελήνη.

Όταν είναι καλά τοποθετημένη στον χάρτη, σημειοδοτεί άτομα τρυφερά, συνεσταλμένα με καλή μνήμη και έντονη ψυχική δεκτικότητα. Έχουν αναπτυγμένο το μητρικό φίλτρο, διαθέτουν φαντασία και ευαισθησία και είναι δεμένα με την οικογένεια. Εάν όμως η Σελήνη είναι άσχημα τοποθετημένη, σημειοδοτεί άτομα υπερευαίσθητα, νωχελικά, ευμετάβλητα, εσωστρεφή, με αδύναμη ψυχολογία και αστάθεια χαρακτήρα. Συχνά, ανάλογα με τη φύση του πλανήτη, ο οποίος βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη Σελήνη, παρατηρείται ροπή στην κατανάλωση αλκοολούχων.

Η Σελήνη είναι σημειοδότης των γυναικών και όσων έχουν σχέση με το νερό, τα υγρά, την οινοποιία κ.λπ. Επίσης, σημειοδοτεί το πλήθος, τους ταξιδιώτες, τους προσκυνητές, τους ναυτικούς, τους οινοποιούς, τους μέθυσους, τις μαίες και τις νοσοκόμες. Στην Κοσμική αστρολογία σημειοδοτεί το κοινό.

Στην Ωριαία αστρολογία, όταν η Σελήνη είναι κενή πορείας, δεν προχωράει τίποτα σε μια υπόθεση και οι καταστάσεις μένουν όπως έχουν. Τα χρώματα της Σελήνης είναι ανοιχτά και ιδιαίτερα το ασημί. Κυβερνά τα μαργαριτάρια, το ασήμι, το φίλντισι και τα κρύσταλλα.

Οι τοποθεσίες που κυβερνά η Σελήνη είναι οι υγρότοποι, τα ποτάμια, οι λίμνες, οι λασπώδεις περιοχές και τα λουτρά.

Στο ανθρώπινο σώμα εξουσιάζει τις ορμόνες, τα σωματικά υγρά και την περιοχή του στήθους.

Από τις ημέρες της εβδομάδας κυβερνά τη Δευτέρα και την 1η και 8η ώρα, μετά την ανατολή του Ήλιου.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved