Ζώδια εμπεριεχόμενα σε οίκους

Ποιο ζώδιο ονομάζεται «εμπεριεχόμενο» και τι δείχνει για τον κυβερνήτη πλανήτη του

Ζώδια εμπεριεχόμενα σε οίκους

Ένα ζώδιο ονομάζεται «εμπεριεχόμενο», όταν βρίσκεται ολόκληρο μέσα σε έναν οίκο, αλλά δεν καταλαμβάνει την ακμή του. Π.χ. Η ακμή του 2ου στις 25° Λέοντα και η ακμή του 3ου στις 3° Ζυγού.

Στο παράδειγμά μας, εμπεριεχόμενο ονομάζεται το ζώδιο της Παρθένου, αφού βρίσκεται ολόκληρο μέσα στον 2ο οίκο. Με την ίδια ακριβώς λογική, ο απέναντι οίκος, ο 8ος, θα αρχίζει στις 25° Υδροχόου και θα τελειώνει στις 3° Κριού, άρα το εμπεριεχόμενο ζώδιο θα είναι αυτό των Ιχθύων. Ο πλανήτης που κυβερνά το εμπεριεχόμενο ζώδιο, γίνεται αυτόματα συγκυβερνήτης του οίκου στον οποίο εμπεριέχεται το ζώδιο.

Στα περισσότερα συστήματα οικοθεσίας, η συχνότητα με την οποία θα βρεθεί ένα ζώδιο εμπεριεχόμενο, είναι ανάλογη της απόστασης του τόπου γέννησης από τον Ισημερινό.

Στο βόρειο ημισφαίριο τα ζώδια από τον Αιγόκερω έως τους Διδύμους, γνωστά και ως ζώδια σύντομης ανόδου, είναι αυτά που κατά κύριο λόγο βρίσκονται εμπεριεχόμενα.

Ένας πλανήτης θεωρείται εμπεριεχόμενος, όταν βρίσκεται τοποθετημένος σε εμπεριεχόμενο ζώδιο.

Στην Ωριαία αστρολογία θεωρείται ότι η ελευθερία του πλανήτη αυτού δεσμεύεται και αδυνατεί να λειτουργήσει. Επιπλέον, σε έναν ωριαίο χάρτη, ο εμπεριεχόμενος πλανήτης μπορεί να δείχνει κάτι ή κάποιον που κρύβεται και δεν θέλει να φανερωθεί.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved