Αναφορικά με τους Οίκους

Ένας γνωστός τρόπος διαίρεσης του ωροσκοπίου είναι ο χωρισμός του σε τέσσερα τεταρτημόρια

Αναφορικά με τους Οίκους

Οι οίκοι είναι ένα από τα κυριότερα ερμηνευτικά μέσα που χρησιμοποιεί η αστρολογία. Μαζί με τους πλανήτες, τα ζώδια και τις όψεις αποτελούν τις βασικές αρχές, στις οποίες στηρίζεται η ερμηνεία ενός ωροσκοπίου. Κάθε ωροσκόπιο, αρχίζοντας από το ανατολικό σημείο, διαιρείται σε 12 οίκους, καθένας από τους οποίους πραγματεύεται διαφορετικούς τομείς της ζωής.

Tetartimoria



Τεταρτημόρια

Ένας γνωστός τρόπος διαίρεσης του ωροσκοπίου είναι ο χωρισμός του σε τέσσερα τεταρτημόρια, τα οποία οροθετούνται από τις ακμές των τεσσάρων γωνιακών οίκων και καθένα από αυτά περιλαμβάνει τρεις οίκους. Ένα από τα αρχαιότερα γραπτά που αναφέρονται στα τεταρτημόρια, είναι το ποίημα του Μανίλιου, Astronomica, όπου περιγράφεται λεπτομερώς η φύση και οι ιδιότητές τους.

Το α' τεταρτημόριο αρχίζει από την Ανατολή και καταλήγει στο Μεσουράνημα. Περιλαμβάνει τους 12ο, 11ο και 10ο οίκο. Ονομάζεται Ανατολικό, Εαρινό, Αρσενικό, Αιματώδες και είναι το τεταρτημόριο της παιδικής ηλικίας.

Το β' τεταρτημόριο αρχίζει από το σημείο του Μεσουράνηματος και καταλήγει στην ακμή του 7ου οίκου. Περιλαμβάνει τους 9ο, 8ο, και 7ο οίκο. Ονομάζεται Μεσημβρινό, Θερινό, Θηλυκό, Χολερικό και είναι το τεταρτημόριο της νεανικής ηλικίας.

Το γ' τεταρτημόριο αρχίζει από την ακμή του 7ου και καταλήγει στην ακμή του 4ου. Περιλαμβάνει τους 6ο, 5ο και 4ο οίκο. Ονομάζεται Δυτικό, Φθινοπωρινό, Αρσενικό, Μελαγχολικό και είναι το τεταρτημόριο της ώριμης ηλικίας.

Το δ' τεταρτημόριο ξεκινά από την ακμή του 4ου και εκτείνεται έως την ακμή του 1ου. Περιλαμβάνει τους 3ο, 2ο και 1οο οίκο ονομάζεται Βόρειο, Θηλυκό, Χειμερινό, Φλεγματικό και είναι το τεταρτημόριο των γηρατειών.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved