Οι όψεις της Σελήνης στην Αστρολογία Επιλογής

H αστρολογία Επιλογής αποτελεί έναν από τους δυσκολότερους τομείς της αστρολογίας

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Οι όψεις της Σελήνης στην Αστρολογία Επιλογής

Όπως είναι γνωστό, η αστρολογία Επιλογής αποτελεί έναν από τους δυσκολότερους τομείς της αστρολογίας. Με τη βοήθεια αυτού του αστρολογικού κλάδου, επιχειρείται η επιλογή της κατάλληλης χωροχρονικής στιγμής, προκειμένου να επιτευχθεί κάθε φορά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για το σκοπό αυτόν πολλές μελέτες έχουν γίνει και αρκετά βιβλία έχουν γραφτεί. Το πιο γνωστό και αξιόλογο, που περιέχει πλήθος κανόνων επιλογής, είναι το Astrologia Restaurata ή Astrology Restored του William Ramesey, που εκδόθηκε στο Λονδίνο το 1653.

astrologica restorata

Η εργασία του Ramesay κρίνεται πολύ βοηθητική για τον μελετητή, αφού έχει αποδειχθεί ότι η σωστή άσκηση της αστρολογίας Επιλογής, απαιτεί γνώση πολλών κανόνων και τεχνικών.

Ένα σημαντικό κομμάτι του Astrologica Restorata αναφέρεται στην ερμηνεία 5 κύριων όψεων (0°, 60°, 90°, 120°, 180°) τις οποίες σχηματίζει η Σελήνη με τους άλλους 6 παραδοσιακούς πλανήτες σε έναν χάρτη επιλογής. O William Ramesey για τις ενέργειες που ενδείκνυνται ή πρέπει να αποφεύγονται, σύμφωνα με τις όψεις αυτές.

Η ερμηνεία και η χρησιμότητα των όψεων της Σελήνης στην αστρολογία επιλογής παρουσιάζονται παρακάτω σε μορφή πινάκων. Όπως είναι φυσικό, πολλές λέξεις και έννοιες που περιλαμβάνονται στους πίνακες είναι αντιπροσωπευτικές της εποχής που γράφτηκε το βιβλίο του Ramesey, αλλά σήμερα δεν ισχύουν πλέον. Για παράδειγμα, στις όψεις της Σελήνης με τον Ήλιο, αναφέρονται συχνά οι επαφές με πρίγκηπες και βασιλείς, κάτι που σήμερα… δεν συνηθίζεται και τόσο. Μπορούμε όμως να εκλάβουμε τον Ήλιο ως σημειοδότη σημαινόντων προσώπων, όπως δήμαρχοι, κυβερνήτες, προϊστάμενοι, διευθυντές κλπ. Γίνεται σαφές λοιπόν, ότι ο αναγνώστης θα πρέπει να κινηθεί με ευελιξία και να προσαρμόσει τις έννοιες του παρελθόντος στην σημερινή πραγματικότητα.

Πίνακες ενεργειών σύμφωνα με τις όψεις της Σελήνης
προς τους άλλους 6 πλανήτες

(Astrologica Restorata του William Ramesey, σελίδα 129)

opseis selinis kronou
opseis selini dias
selini aris
selini ilios

Διάβασε επίσης:

Η γέννηση της αστρολογίας ξεκίνησε από τους αρχαίους Έλληνες και υπάρχουν αποδείξεις!

Ωριαία αστρολογία και Προειδοποιητικοί κανόνες: Τι ίσχυε τότε; Ισχύει και σήμερα;

Αστρολογικός χάρτης: Από ποιους δείκτες φαίνεται η βελτίωση των οικονομικών

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved