Αθηνά (Pallas) στον Υδροχόο: Πώς λειτουργεί και τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου

Η μαχητική φύση του της Αθηνάς στον Υδροχόο μπορεί να δώσει μεταξύ άλλων αντίληψη, ευφυία και ευστροφία

Άννα Ζαμάνη
Αθηνά (Pallas) στον Υδροχόο: Πώς λειτουργεί και τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου

Η Αθήνα (Pallas) είναι από τους πρώτους αστεροειδείς που ανακαλύφθηκαν. Την ανακάλυψε το Olbers της Γερμανίας το 1802 και η μέση διάμετρός της είναι 533km.

Υπάρχει επίσης και μια «οικογένεια αστεροειδών, η «οικογένεια της Παλλάδας», στην οποία οικογένεια η Αθηνά αποτελεί το βασικότερο μέλος.

Αν η αντίληψη του ατόμου είναι σφαιρική ή αποσπασματική, λεπτομερειακή ή επιφανειακή, ορθή ή εσφαλμένη μας δείχνει η Αθηνά σε έναν αστρολογικό χάρτη και είναι, μαζί με τον Ερμή, ο βασικότερος αστρολογικός δείκτης της αντίληψης.

Γι’ αυτό θα εξετάσουμε όσο γίνεται πιο διεξοδικά τον τρόπο λειτουργίας της στο κάθε ζώδιο.

Πώς λειτουργεί, λοιπόν, η Αθηνά όταν βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου;

Επαναλαμβάνουμε, για να εμπεδωθεί πλήρως, πως οι λέξεις-κλειδιά της Αθηνάς είναι: αντίληψη, διανοητικά ενδιαφέροντα, μαχητικότητα, στρατηγική, αυτοέλεγχος, φρόνηση. Ας δούμε, λοιπόν, πως όλα αυτά εκφράζονται στο διανοητικό-απρόβλεπτο ζώδιο της συλλογικότητας, τον εκκεντρικό-ιδιόρρυθμο-επαναστάτη Υδροχόο.

Ο Υδροχόος, όπως και όλα άλλωστε τα ζώδια του αέρα, συνδέεται ιδιαίτερα με τις νοητικές λειτουργίες (μνήμη, κρίση, αντίληψη, ευστροφία, ευφυΐα κ.ά.), περισσότερο όμως από τα άλλα δύο ζώδια του αέρα (Ζυγό, Διδύμους), γιατί ως σταθερό ζώδιο οι λειτουργίες αυτές έχουν πιο «δομημένη» μορφή σε αυτόν (τον Υδροχόο). Άλλωστε, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, ο Υδροχόος είναι το πιο εγκεφαλικό, «θεωρητικό» ζώδιο του ζωδιακού.

Άρα στο ζώδιο αυτό η Παλλάδα μπορεί να δώσει:

α. πολύ καλή αντίληψη.

β. έξυπνα (εύκολα να αντιλαμβάνεται κάτι).

γ. ευστροφία (να μπορεί να επεξεργάζεται αυτά που υπέπεσαν στο αντιληπτικό του πεδίο).

δ. ευφυΐα (να μπορεί να δημιουργεί καινούργια πράγματα, να «γεννά» το μυαλό του).

στ. Ευρηματικότητα, ικανότητα ανακάλυψης, μπορεί να δώσει ακόμα και «εφευρετικό» νου.

ζ. Ικανότητα κατανόησης αφηρημένων εννοιών (φιλοσοφικές, μαθηματικές έννοιες).

η. ιδιαίτερη αντίληψη στους τομείς της πληροφορικής, της Αστρολογίας και, γενικότερα, στον τομέα της τεχνολογίας.

θ. γενικά, όπως και ο Ερμής - άλλος δείκτης διανοητικότητας - στον Υδροχόο μπορεί να δώσει αυτόν που αντιλαμβάνεται πολύ εύκολα δύσκολα θεωρητικά θέματα αλλά μπορεί και να «μπλοκάρει» σε καθημερινά πρακτικά προβλήματα, να μπορεί να κατανοεί π.χ. δύσκολα φιλοσοφικά θέματα και να του φαίνεται ...βουνό να επιδιορθώσει ένα χαλασμένο τραπέζι. Ίσως αυτό να οφείλεται και στον ιδιότυπο «διανοητικό σνομπισμό» του Υδροχόου, που αρνείται να ασχοληθεί με... «ποταπά» μικροπροβλήματα.

Η μαχητική φύση του της Αθηνάς στον Υδροχόο μπορεί να δώσει:

  • τον ιδεολόγο μαχητή, τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • το δυναμικό συνδικαλιστή και πολιτικό (άριστη θέση και για τις δυο κατηγορίες) που υπερασπίζεται δυναμικά τις απόψεις του.
  • τον μαχητικό ερευνητή - επιστήμονα που εν ονόματι της επιστημονικής αλήθειας μπορεί να φτάσει και σε σύγκρουση με κάθε εξουσία.
  • τον ακτιβιστή-εκφραστή συλλογικών αιτημάτων, ακόμη και με τρόπο εκρηκτικό ή προκλητικό κάποιες φορές.

Τα διανοητικά ενδιαφέροντα θα έχουν κυρίως να κάνουν με το χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας, με κάθε τι πρωτοποριακό, με την πολιτική και, γενικά, με τους διάφορους τομείς της συλλογικότητας.

Επειδή, όπως γράψαμε η Παλλάδα συνδέεται με τη στρατηγική, στον Υδροχόο μπορεί να δώσει τον τύπο του ανθρώπου που ξέρει να διοικεί ομάδες, εταιρίες, συνεταιρισμούς, κόμματα, που ξέρει να εφαρμόζει στρατηγικές για να υλοποιεί τους στόχους του, μιας και ο Υδροχόος είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο που συνδέεται με στόχους, σκοπούς και ελπίδες.

Γρήγορη αντίληψη, σπιρτάδα, πνεύματος.

Επειδή, όπως είχαμε αναφέρει στα πρώτα κείμενά μας για την Παλλάδα, αυτή συνδέεται ακόμα και με «θεραπείες» (θυμίζουμε πως ο ορφικός ύμνος της ονομάζει «λύτειρα κακών»), η θέση αυτή της Παλλάδας μπορεί να δώσει τύπο ανθρώπου που ασχολείται με κάθε μορφή εναλλακτικής θεραπείας, είτε σε απλό θεωρητικό επίπεδο είτε και σε επίπεδο πρακτικό, να τις χρησιμοποιεί δηλαδή για αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υγείας.

Επειδή ο Υδροχόος είναι και Κρόνιο ζώδιο, η φρόνηση και η αυτοκυριαρχία, βασικά χαρακτηριστικά της Παλλάδας, μπορούν να εκδηλωθούν ικανοποιητικά εδώ, κυρίως όταν το άτομο δρα σε επίπεδο συλλογικό και, πολύ περισσότερο, όταν έχει σε αυτό το επίπεδο στρατηγική θέση. Φυσικά, όπως έχουμε γράψει, τις ιδιότητες της φρόνησης και της σύνεσης η Αθηνά τις εκδηλώνει κατ’ εξοχήν στο ζώδιο της έξαρσής της, τον Αιγόκερω.

*Η φωτογραφία είναι φτιαγμένη με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved