Ο Χείρωνας στον Καρκίνο στον γενέθλιο χάρτη

Τι σημαίνει το να έχεις στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου τον Χείρωνα σε αυτό το ζώδιο;

Ο Χείρωνας στον Καρκίνο στον γενέθλιο χάρτη

Ο Χείρωνας είναι κάτι μεταξύ πλανητοειδούς και κομήτη και η τροχιά του είναι ανάμεσα από εκείνες του Κρόνου και του Ουρανού. Η πλήρης περιφορά του γύρω από τον Ήλιο είναι 50,73 χρόνια. Εξ αιτίας της μεγάλης εκκεντρότητας της τροχιάς του, η παραμονή του στα 12 ζώδια δεν είναι ισομερής, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Πλούτωνα ή την Έριδα.

Είναι ένας δείκτης σημαντικών εξελίξεων σε σχέση με την οικογένεια και το σπίτι. Αυτό μπορεί να σημαίνει και την χειραφέτηση του ατόμου από δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, είτε με ήπιο τρόπο (αλλαγή ψυχολογίας), είτε μέσα από έντονες καταστάσεις, που είτε θα δώσουν το έναυσμα για μια πιο αυτόνομη πορεία, είτε θα καθηλώσουν ψυχολογικά το άτομο.

Αυτή η χειραφέτηση αναφέρεται πρωτίστως στα «θηλυκά» στοιχεία, είτε επί προσωπικού, είτε σε σχέση με την κοινωνία. Η μητέρα, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα αλλά και οτιδήποτε αναφέρεται στις ρίζες του ατόμου, μπαίνουν σε μια φάση αναδιαπραγμάτευσης, ορίζοντας ίσως μια αφετηρία ενεργητικής συμμετοχής στα κοινά (ιδίως τη λαογραφία και την τοπική αυτοδιοίκηση).

Το Γενέθλιο Ωροσκόπιο είναι μοναδικό σε κάθε άνθρωπο και εξηγεί γιατί και πως σκεφτόμαστε και πράττουμε με τον τρόπο που το πράττουμε. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους. Παράγγειλέ το ΕΔΩ!

Τι σημαίνει όμως το να έχει κάποιος τον γενέθλιο Χείρωνα σε ένα συγκεκριμένο ζώδιο; Ας δούμε, τον Χείρωνα στον Καρκίνο!

ΧΕΙΡΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ο Χείρωνας στον Καρκίνο θέτει θέμα ασφάλειας του σπιτιού. Στην εποχή των πρώτων χρόνων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου η θέση αυτή σε συνδυασμό με τις θέσεις Κρόνου και Ουρανού στον Ταύρο είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια πολλών σπιτιών και οικογενειών και πολύ ορφάνια. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν με αυτή τη θέση είχαν πάντα σαν ζήτημα το να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους. Επίσης, ενισχύεται ο εθνικισμός, στον οποίο αναζητούν ασφάλεια οι πολίτες. Χείρωνα στον Καρκίνο είχαμε όμως στον 20ο αιώνα και μεταξύ 1988 και 1991 (πόλεμοι σε Ιράκ και Γιουγκοσλαβία).

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved