Είσαι ευέλικτος και ευμετάβλητος; Δες πού οφείλεται

Πιθανόν να ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των ζωδίων

Είσαι ευέλικτος και ευμετάβλητος; Δες πού οφείλεται


Χτες είδαμε τα σταθερά ζώδια, ενώ μια ημέρα πιο πριν, τα παρορμητικά! Σήμερα, θα αναλύσουμε τα μεταβλητά!

3ο ΜΕΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΖΩΔΙΑ

Εκτός από το στοιχείο (φωτιά, γη, νερό, αέρα), το κάθε ζώδιο ανήκει σε μια ακόμα ομάδα, που διακρίνεται για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Στην Αστρολογία, με τον όρο «ποιότητα» εννοούμε ότι τα 4 ζώδια, που ανήκουν σε μια ομάδα, μοιράζονται ένα συγκεκριμένο στοιχείο, ενδεικτικό του χαρακτήρα τους.

Οι ομάδες των ζωδίων με βάση την Ποιότητα είναι 3:

α) Τα Παρορμητικά Ζώδια που είναι ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Ζυγός και ο Αιγόκερως

β) Τα Σταθερά Ζώδια που είναι ο Ταύρος, ο Λέων, ο Σκορπιός και ο Υδροχόος

γ) Τα Μεταβλητά Ζώδια που είναι οι Δίδυμοι, η Παρθένος, ο Τοξότης κι οι Ιχθύες

Όπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχει ένα ζώδιο της Γης, ένα της Φωτιάς, ένα του Νερού και ένα του Αέρα κι αυτό βοηθά ώστε κάθε ομάδα να έχει μια ισορροπημένη ροή ενέργειας, αλληλεπίδραση και αλληλοσυμπλήρωση των «μελών» της, όπου καθένα, βάζοντας το δικό του λιθαράκι, το συναίσθημα, το σκοπό, την τακτική ή τη γνώση, συμβάλλει στο να επιτευχθεί ο απώτερος σκοπός.

Ποιότητα: Μεταβλητά ζώδια

Ο άνθρωπος που ανήκει σε ένα από τα τέσσερα ζώδια της συγκεκριμένης ομάδας είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητος στις διάφορες συνθήκες. Διακρίνεται από προσαρμοστικότητα, κινητικότητα, ευελιξία και αναζητά συνεχώς την αλλαγή. Πηγαίνει με τη ροή των πραγμάτων και προσπαθεί να ισορροπήσει. Είναι ανοιχτόμυαλος, φιλομαθής και πρόθυμος να γνωρίσει και να δοκιμάσει καινούργια πράγματα και να βιώσει διαφορετικές καταστάσεις. Αποφεύγει ρήξεις, κόντρες και συγκρούσεις, πηγαίνοντας από την πλάγια οδό ή αλλάζοντας τελείως πορεία, μόλις «πέσει» πάνω τους.

Το κακό είναι ότι συχνά επηρεάζεται από το περιβάλλον του, κάτι που μπορεί να τον οδηγήσει στην υιοθέτηση σκέψεων και απόψεων που δεν είναι δικές του ή να έχει τάσεις μιμητισμού. Επίσης, καταβάλλεται από άγχος και νευρικότητα, παρουσιάζει αστάθεια, καθώς αλλάζει γνώμη συχνά, ενώ όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων του, «μόλις δει τα σκούρα» υποχωρεί ή εφαρμόζει άλλες τακτικές για να τα καταφέρει.

Διάβασε επίσης:

Θέλεις να υπάρχει σταθερότητα στην ζωή σου; Δες πού οφείλεται

Έχεις κι εσύ έντονες παρορμήσεις; Δες πού οφείλεται

Εσύ ξέρεις από πού πήρε ο κάθε μήνας το όνομά του;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved