Όψεις στο ωροσκόπιό σου: Πώς σε επηρεάζουν και τι δείχνουν για σένα (Μέρος Β')

Οι όψεις στον αστρολογικό σου χάρτη παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο

Όψεις στο ωροσκόπιό σου: Πώς σε επηρεάζουν και τι δείχνουν για σένα (Μέρος Β')


Χτες είδαμε τι σημαίνουν η σύνοδος και το τρίγωνο. Σήμερα προχωρούμε σε τρεις ακόμα όψεις: το τετράγωνο, το εξάγωνο και την αντίθεση.

Το τετράγωνο είναι η όψη 90° μεταξύ δυο πλανητών. Δεν είναι αυτό που λέμε θετική όψη, αντιθέτως είναι μια όψη που απαιτεί προσοχή, εστιασμένη ενέργεια και δράση, κάματο για να ξεπεραστεί η πρόκληση που θέτει στην ζωή ενός ατόμου. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να μένει στο μυαλό μας ως μια κακή όψη: το τετράγωνο μας κινητοποιεί, μας αναγκάζει να αναλάβουμε δράση ώστε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, αλλά και να ανδρειωθούμε από αυτά, να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε να γίνουμε!

Το εξάγωνο είναι όψη 60° μεταξύ δύο πλανητών. Είναι στην ουσία μισό τρίγωνο, άρα όψη με θετική επίδραση. Δείχνει που υπάρχει δυναμικό, περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη και καλή συνεργασία μεταξύ των πλανητών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που θέτει το άτομο. Πάλι όμως υπενθυμίζουμε ότι ως μια όψη θετική, τείνει να εφησυχάζει, ενώ στην πραγματικότητα το ζητούμενο είναι η δράση και η καλλιέργεια των ευκαιριών που αυτή η όψη προικίζει!

Η αντίθεση από πολλούς θεωρείται η πιο δύσκολη όψη. Είναι η όψη των 180° μεταξύ 2 πλανητών. Τι θέλουν; Εντελώς αντίθετα πράγματα. Πως βιώνει το άτομο αυτή την σύγκρουση συμφερόντων; Ως μια κατάσταση εκρηκτική, για την οποία δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Στην ουσία η αντίθεση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση όλων των όψεων: το εγώ και οι άλλοι, έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι το μόνο που θα εισπράξει κανείς είναι η εσωτερική σύγκρουση. Με σωστή δουλειά κι επιμονή, η αντίθεση μπορεί να πάψει να γίνεται αιτία στρες και πάλης.

Θέλεις να μάθεις στο δικό σου ωροσκόπιο ποιες όψεις σχηματίζονται και τι σημαίνουν; Απλό! Κάνε κλικ εδώ!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved