Όψεις στο ωροσκόπιό σου: Πώς σε επηρεάζουν και τι δείχνουν για σένα (Μέρος Α')

Οι όψεις στον αστρολογικό σου χάρτη παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο

Όψεις στο ωροσκόπιό σου: Πώς σε επηρεάζουν και τι δείχνουν για σένα (Μέρος Α')


Τι είναι το τρίγωνο, το τετράγωνο, η αντίθεση και το εξάγωνο; Ναι, γεωμετρικά σχήματα! Αλλά τι σημαίνουν στην αστρολογία;

Τι είναι η όψη; Στην αστρολογία, μελετάμε όχι μόνο το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ένας πλανήτης, αλλά και τον τρόπο που ο πλανήτης αυτός, σχετίζεται με τους υπόλοιπους πλανήτες στον αστρολογικό μας χάρτη. Κοιτάζουμε μεταξύ άλλων και τις όψεις που τυχόν σχηματίζει. Θα μάθουμε λίγα πράγματα για 5 από αυτές: τη σύνοδο, το τρίγωνο, το εξάγωνο, το τετράγωνο και την αντίθεση.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις 2 πρώτες: τη σύνοδο και το τρίγωνο.

Η σύνοδος είναι η όψη 0-10° μοιρών, είναι σαν να λέμε πλανήτες που βρίσκονται όχι μόνο στο ίδιο ζώδιο, αλλά και πολύ κοντά μεταξύ τους. Εάν όμως η όψη αυτή δεν περιλαμβάνει τον Ήλιο ή τη Σελήνη, τότε η ανοχή (η απόσταση) που μπορούν να έχουν αυτοί οι πλανήτες για να βρίσκονται σε σύνοδο δεν μπορεί να ξεπερνά τις 8° μοίρες.

Η σύνοδος εκφράζει την συνδυαστική ενέργεια των πλανητών που συμμετέχουν σε αυτήν. Εάν είναι θετική ή αρνητική, εξαρτάται από το ποιοι είναι οι πλανήτες που σχηματίζουν τη σύνοδο. Ο Ήλιος, η Αφροδίτη, ο Δίας, δημιουργούν θετική ενέργεια, ενώ ο Κρόνος, Άρης, Σελήνη ή Ουρανός, μπορεί να επιφέρουν αρνητικό φορτίο στο άτομο.

Το τρίγωνο είναι η όψη 120° μοιρών μεταξύ 2 πλανητών και είναι η πιο τυχερή όψη. Εκφράζει την τύχη, εύνοια, αρμονία, την δυνατότητα εκδήλωσης θετικών εξελίξεων. Εύκολα εντοπίζεται το τρίγωνο, αφού αφορά την όψη που κάνουν πλανήτες που βρίσκονται στο ίδιο στοιχείο: π.χ. 2 πλανήτες που βρίσκονται σε ζώδια της Φωτιάς, την Γης κ.ο.κ. Λογική συνέπεια αυτού, η μεταξύ τους όμορφη συνεργασία και εξαιρετική συνεργεία. Το μόνο κακό με αυτή την όψη είναι ότι εξαιτίας της τόσο ομαλής κι αβίαστης ροής, μπορεί να κάνει το άτομο τεμπέλικο σε όποιον τομέα αφορά!

Θέλεις να βρεις ποιες όψεις έχεις στο ωροσκόπιο σου; Κάνε κλικ εδώ και μάθε το εντελώς δωρεάν!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved