Ο Άρης (Μέρος Β΄)

Ο Άρης και τι δείχνει μέσα σε κάθε ωροσκόπιο

Παπασταύρου Λίντα
Ο Άρης (Μέρος Β΄)

Άρες υπερμενέτα, βρισάρματε, χρυσεοπήληξ, ομβριμόθυμε, φέρασπι, πολίσσοε χαλκορυστά.

(Ω Άρη κραταιότατε, συ που παίζεις με τα άρματα και με την χρυσή περικεφαλαία, άριστε που σώζεις τας πόλεις)

Ο Άρης και τι δείχνει μέσα σε κάθε ωροσκόπιο

Αν ανιχνεύουμε ένα ωροσκόπιο σε σχέση με τον Άρη, μπορούμε να δούμε τις αυθόρμητες εκδηλώσεις του ατόμου. Το θάρρος, δηλαδή η δύναμη να εκφράσει κάποιος τον εαυτόν του, ακόμη και αν είναι εντός λογικής ή συστήματος, φαίνεται από τον Άρη του. Το ίδιο και η ειλικρίνεια του. Κι άμεση είναι η σχέση του θάρρους με την φιλαλήθεια. Ο άνθρωπος που έχει το κουράγιο να «βγάζει» τα απωθημένα του, δεν ενοχές. Ο Άρης είναι ο δείκτης για την ειλικρίνεια, την ψυχική υγεία, και τις νευρώσεις στις οποίες μπορεί να έχει προδιάθεση ο άνθρωπος.

Η θέση του οίκου στο ωροσκόπιο δείχνει την σφαίρα ενδιαφερόντων που το άτομο απευθύνεται με την κύρια ώθηση της ενέργειάς του και την φιλοδοξία του.

Ο Άρης σχετίζεται με τα εξαίρετα χρόνια της ζωής, τα παραγωγικά χρόνια από ηλικίας 34 έως 45, όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Ο Άρης κυβερνά το κεφάλι, το γενικό μυϊκό σύστημα, τα σεξουαλικά όργανα και με τον Πλούτωνα την αρσενική γεννητικότητα, ιδιαίτερα τον πρωκτό, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και την αιμογλοβίνη ενώ έχει μερική κυριαρχία στα επινεφρίδια.

Πυρετοί, φλεγμονές, αιμορραγίες, ατυχήματα σχετικά με την φωτιά, πυροβόλα, εκρήξεις, μαχαίρια, μηχανές και αυτοκίνητα αποδίδονται στον Άρη.

Ο Άρης υποδηλώνει αρρενωπότητα, αποφασιστικότητα, πρόκληση, τόλμη, θάρρος, κίνδυνο, λαγνεία, αγώνα, χειρουργική και αρσενικούς συγγενείς.

Κυβερνά την φωτιά, πυροβόλα, μαχαίρια, όπλα γενικώς, όργανα εγχείρησης, τον πόλεμο, το στρατό, το σίδερο, το ατσάλι, την ημέρα Τρίτη και τον αριθμό 9.

Ο σαρκασμός, το μίσος, ο πόνος και όλα αυτά που είναι αιχμηρά, έντονα ή οξεία και μεταφορικά και πραγματικά, αποδίδονται στον Άρη.

Οι φυσικοί οίκοι του Άρη είναι ο πρώτος και ο όγδοος.

Ο Άρης κυβερνά τον Κριό και τον Σκορπιό (παραδοσιακά), βρίσκεται σε έξαρση στον Αιγόκερω, και σε εξορία στον Ζυγό και στον Ταύρο και τέλος σε πτώση στον Καρκίνο.

Η μοίρα έξαρσης είναι η 28η μοίρα του Αιγόκερω και η μοίρα πτώσης είναι η 28η μοίρα του Καρκίνου.

Ο Άρης και τι συμβολίζει στο ψυχοδυναμικό πεδίο του ατόμου

Αληθινό νόημα

Δραστήριος, πρωτοπόρος, αγωνιστικός, δημιουργικός, τολμηρός, ευθύς στην ομιλία, ενεργητικός, δυναμικός, καλός αρχηγός, παρορμητικός, δίκαιη αγανάκτηση, παθιασμένος, γρήγορος, σεξουαλικός

Υπερβολή ή κακή χρήση

Επιθετικός, οργίλος, σκληρός, καταστροφικός, παράτολμος, ανυπόμονος, εριστικός, θέλει να είναι πρώτος, θορυβώδης, ανήσυχος, άξεστος, απερίσκεπτος, αισθησιακός.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved