Ο Ερμής στον Τοξότη Μέρος Α΄

Το μυαλό σας δεν χρειάζεται ακόνισμα μόνο ξεσκόνισμα.

Παπασταύρου Λίντα
Ο Ερμής στον Τοξότη Μέρος Α΄

Ο Ανεξάρτητος αλλά και αφηρημένος

Είσαστε ειλικρινείς και έχετε πολύ χιούμορ. Είσαστε παρορμητικοί και αφελείς γιατί σας έρχονται εκλάμψεις αλήθειας τις οποίες μπορεί και να τις ξεφουρνίσετε ξαφνικά. Έχετε πληθώρα ενδιαφερόντων αλλά δεν συγκεντρώνεστε πουθενά και μάλλον θα διασκορπίσετε τις πνευματικές σας δυνάμεις. Το μυαλό σας δεν χρειάζεται ακόνισμα μόνο ξεσκόνισμα.

Η ανάγκη του Ζωδίου για επέκταση κάνει τον Ερμή να ενδιαφέρεται κυρίως για την μετάδοση παρά για την συλλογή της πληροφορίας για αυτό ανάλογα με το ωροσκόπιο μπορεί να εκφραστεί σαν μειονέκτημα.

Θέλοντας ο Ερμής να διδάσκει παρά να μαθητεύει, συνηθίζει να μιλάει χωρίς να ακούει ή καταπιάνεται να εξηγήσει στους άλλους πράγματα που δεν γνωρίζει, αυτοσχεδιάζοντας με μια σχετική επιπόλαια και ανεύθυνη αισιοδοξία ότι δεν μπορεί να είναι διαφορετικά, αφού έτσι του φαίνονται καλύτερα.

Άλλοτε αρνείται να σταματήσει να μιλάει ενώ δεν έχει τι να πει, γίνεται αντιρρησίας μόνο και μόνο για να ζωηρέψει η συζήτηση και επιμένει μέχρι να γίνει παράλογος και να αποδιοργανώσει πρώτα από όλα τον εαυτόν του και μετά τους άλλους.

Συχνά του διαφεύγουν σημαντικές λεπτομέρειες από απροσεξία, αφηρημάδα ή βιασύνη και έτσι γίνονται λάθη ασυγχώρητα τα οποία μετά τα πληρώνεται χρυσά.

Όταν ο Ερμής έχει καλές όψεις δίνει στον άνθρωπο έντονα την ανάγκη να μεταδώσει τους άλλους τις γνώσεις του. Αλλά χρειάζεται να το κάνετε όσο μπορεί με μεθοδικότητα γιατί μπορεί να εξαντληθεί και να παραμελήσει τις ζωτικές του ανάγκες.

Είσαστε γεννημένοι για δάσκαλοι που όμως δεν θα μπορείτε να βάλετε μέτρο σε αυτό που θεωρείτε ανάγκη και καθήκον.

Γενναιόδωροι, προοδευτικοί και τίμιοι δεν θέλετε να εξαπατήσετε κανένα. Αλλά επειδή είσαστε αφελείς μπορεί να μπλεχτείτε και να βρεθείτε τελικά με χρέη ή υποχρεώσεις και βάρη που δεν είναι δικά σας. Πάντως για να προστατευτείτε από τα διάφορα που μπορεί να σας συμβούν, χρειάζεται να ζητάτε έμπρακτες αποδείξεις από τα υπερβολικά ταξίματα των άλλων παρά να βασίζεστε στα λόγια τους.

Επειδή σας απασχολούν περισσότερο οι συμπεριφορές παρά τα γεγονότα, σας ενδιαφέρει η ανώτερη εκπαίδευση, η φιλοσοφία και η θρησκεία. Απολαμβάνετε το διανοητικό στάτους και λατρεύετε τα ταξίδια κάθε είδους.

Καλόπιστοι και τυχεροί γίνεστε το επίκεντρο με το χιούμορ σας. Είστε αγαπητοί σε όλες τις παρέες και σας αρέσουν τα ανέκδοτα και οι πικάντικες ιστορίες.

Είναι καλό να μάθετε να μην ξοδεύετε την ενέργεια σας σε πολλά συγχρόνως πράγματα για να αποδώσετε καλύτερα και να μην κουράζεστε ψυχικά ή πνευματικά.

Πρέπει να μάθετε να οργανώνετε τον χρόνο σας και συγχρόνως να ξεχωρίζετε τις πληροφορίες, τις άχρηστες από τις χρήσιμες. Οι δραστηριότητές σας θα πηγαίνουν καλύτερα και δεν θα κουράζεστε ψυχικά ή σωματικά.

Όταν οδηγείτε, χρειάζεστε να είστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε γιατί μερικές φορές οι κινήσεις σας είναι βιαστικές. Αποφύγετε επίσης τις υπερβολές και τις βιασύνες γιατί μπορεί να μην προστατεύεστε σωματικά.

Γενικά για να πετύχετε τον στόχο σας, αφοσιωθείτε περισσότερο σε αυτό που θέλετε να κάνετε και η τύχη θα σας έρθει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved