Ο Ερμής στον Λέοντα

Σκέφτεστε με δραματικότητα και πάντα με την καρδιά σας.

Παπασταύρου Λίντα
Ο Ερμής στον Λέοντα

Ο υποκειμενικός

Σκέφτεστε με δραματικότητα και πάντα με την καρδιά σας. Επειδή είσαστε οραματιστές και ιδεαλιστές, οι ρομαντικές προσκολλήσεις τρώνε ένα μεγάλο κομμάτι από την προσήλωσή σας. Εκδηλώνετε αξιοπρέπεια, μια αίσθηση έμφυτου εκλεπτυσμού και σας αρέσει να κάνετε καλή εντύπωση στους άλλους. Θέλετε να σας θεωρούν αυθεντία στον κλάδο που έχετε διαλέξει και παρόλο που είσαστε ικανοί να λύνετε προβλήματα, μερικές φορές αγνοείτε τις λεπτομέρειες. Είσαστε φιλόδοξοι και έχετε καλή διοικητική ικανότητα. Μπορεί να γίνεται εξαίρετοι δάσκαλοι και θα μπορούσατε να πετύχετε στο θέατρο, στις καλές τέχνες, στην εκπαίδευση η στο χρηματιστήριο.

Επειδή ο Ερμής είναι ο πλανήτης που από την φύση του είναι μηχανικός και πρακτικός, λίγο ενδιαφέρεται για συναισθηματικά πράγματα και υψηλούς στόχους. Για αυτό εδώ ο Ερμής μπλοκάρεται αρκετά στο να λειτουργήσει αντικειμενικά.

Επειδή έχετε πληθωρική και επίμονη προσωπικότητα και τα σχέδια σας είναι μεγαλεπήβολα πολλές φορές νοιώθετε ότι η ζωή σας υποχρεώνει να λειτουργήσετε σε πλαίσια που δεν έχετε διαλέξει. Γι' αυτό η προσπάθεια που κάνετε για την προσαρμογή σας πολλές φορές αλλοιώνει την φύση του Ερμή.

Ο πλανήτης εδώ χάνει μπορεί να χάσει αρκετή από την κινητικότητά του και να γίνει περιοριστεί αρκετά, επειδή το άτομο διακατέχεται από εμμονές.

Επειδή αρνείστε να πάρετε πληροφορίες τονίζετε την έμφαση και μπορεί να παρουσιάζεστε ξεροκέφαλοι, αυτάρεσκοι, η δοκησίσοφοι.

Επειδή έχετε ανάγκη να προβληθείτε γίνεστε αρκετές φορές υποκειμενικοί και απόλυτοι. Ίσως επαναλαμβάνετε το ίδιο πράγμα συχνά η κάνετε απέραντες συζητήσεις με ανούσιες παρεμβολές που κουράζουν τους άλλους αλλά δίνουν σε εσάς την χαρά της μηχανικής επανάληψης από το ήχο της φωνής σας η των νοημάτων που κάνετε και το απολαμβάνετε προσωπικά.

Έχετε μεγάλη επικοινωνιακή ικανότητα την οποία όμως την εκδηλώνετε μέσα από ένα υποκειμενικό φίλτρο εξυπηρέτησης του προσωπικού σας συναισθήματος.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείτε εύκολα να δεχτείτε τις απόψεις των άλλων και να δεχτείτε αντικειμενικά τις αντιδράσεις των άλλων. Επειδή λοιπόν δεν δέχεστε εύκολα τις απόψεις των άλλων και αν τυχαίνει να είστε και ευαίσθητοι μπορεί να πληγώνεστε εύκολα και να μην μπορείτε να δείτε με ακρίβεια την πραγματικότητα των άλλων ή να παρεξηγήσετε τα κίνητρα και τις προθέσεις τους.

Η αδυναμία του Ερμή να εκτιμήσει την κατάσταση δεν σημαίνει ότι υστερείτε σε εξυπνάδα αντίθετα είστε γεμάτοι φωτιά με οξύτητα. Για αυτό είστε πολύ ρομαντικοί αλλά και τόσο άκαμπτοι που μερικές φορές γίνεστε «κουφοί». Με αυτό τον τρόπο κλείνεστε στον δικό σας κόσμο και προσπαθήσετε να πείσετε και τους άλλους να λειτουργήσουν με τα δικά σας κριτήρια.

Είναι φυσικό έτσι να λειτουργείτε πολύ ουτοπιστικά και αν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία στο ωροσκόπιο σας που να φαίνεται ότι μπορείτε να μεταμορφωθείτε θα παραμείνετε να ζείτε σε ένα περιβάλλον σύμφωνα με τα όνειρά σας. Η φράση «εγώ ζω στον κόσμο τον δικό μου» σίγουρα σας ταιριάζει γάντι.

Ο Ερμής στον Λέοντα δημιουργεί εγωιστές παρά τις καλές προθέσεις σας.

Υπάρχει όμως και η καλή πλευρά σε αυτή την θέση του Πλανήτη. Όταν θα χρειαστεί να κοντραριστείτε με την πραγματικότητα εκεί τελικά δεν θα πάθετε σύγχυση αλλά θα τα καταφέρετε να βρείτε την αλήθεια.

Επειδή μέσα σας πάντα αναζητάτε την αίσθηση του δικαίου με έναν εγωιστικό τρόπο, αποφύγετε να κλείνεστε στον εαυτόν σας, θυμίζοντάς του συνέχεια πόσο δίκιο έχετε εσείς και πόσο άδικο οι άλλοι, γιατί μπορεί να βρεθείτε εκτός παιχνιδιού.

Το θέατρο είναι μια καλή εκτόνωση για τον Ερμή σας, καθώς επίσης ότι έχει σχέση με ψυχαγωγία και παιδιά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved