Η επιρροή της Σελήνης - B' Μέρος

Η Σελήνη είναι παθητική, ευμετάβλητη και περισσότερο κυμαινόμενη από κάθε άλλον πλανήτη.

Η επιρροή της Σελήνης - B' Μέρος

H Σελήνη σχετίζεται με τις κληρονομικές τάσεις του ατόμου, το background του και την παιδική ανάπτυξη. Συμβολίζει τον κόσμο του υποσυνειδήτου και όλα αυτά που έχουμε κληρονομήσει από την κοιλιά της μητέρας μας είτε ψυχικά είτε σαν βιολογική επίδραση. Σχετίζεται πολύ με την μνήμη, αν και δεν κυβερνά ούτε το αφηρημένο ούτε το συγκεκριμένο μυαλό.

Η Σελήνη είναι παθητική, ευμετάβλητη και περισσότερο κυμαινόμενη από κάθε άλλον πλανήτη.

Η Σελήνη ως αποδέκτης της ενέργειας

Αφήνει να εκδηλωθεί ο χαρακτήρας του ζωδίου στο οποίο είναι και τους πλανήτες με τους οποίους κάνει όψεις στο ωροσκόπιο.

Το στομάχι, το στήθος, οι μαστικοί αδένες, η μήτρα, η σύλληψη, τα ρευστά του σώματος γενικά και η αριστερή πλευρά του σώματος κυβερνώνται από την Σελήνη.

Η Σελήνη έχει να κάνει με την μακροζωία μας δηλ. με το πόσο γερή κράση έχουμε για να ανταπεξέλθουμε στις αρρώστιες. Δεν μας πληροφορεί για το πόσες ασθένειες θα περάσουμε αλλά το βαθμό που μπορούμε να αντιδράσουμε σαν οργανισμοί.

Η θέση λοιπόν της Σελήνης στο Ζωδιακό μας δείχνει, αν η βιολογική ιδιοσυστασία (ο ενστικτώδης άνθρωπος) μπορεί να λειτουργήσει αυτοσυντηρητικά για αυτό παίζει ρόλο και στην διαιώνιση του είδους: ο κύκλος εμμήνου ρύσης της γυναίκας, της γονιμότητας όπως επίσης και ο βαθμός που αντεπεξέρχεται στα προβλήματα ή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Η Σελήνη έχει άμεση σχέση με τον υποθάλαμο. Ο υποθάλαμος είναι το σημείο εκείνου του εγκεφάλου που ρυθμίζει το νευροφυτικό σύστημα. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από τα νευροφυτικά τους έχουν μια «βεβαρυμμένη Σελήνη».

Κυβερνά το σπίτι, το νερό, τις διακυμάνσεις, το ασήμι, την νύχτα, την ημέρα Δευτέρα και τον αριθμό 2.

Κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου βρίσκεται σε έξαρση στον Ταύρο, σε εξορία στον Αιγόκερω και πτώση στον Σκορπιό.

Τι συμβολίζει στο ψυχοδυναμικό πεδίο του ανθρώπου

Αληθινό νόημα

Ευμετάβλητος, καλή μνήμη, φαντασία, εσωστρεφής, μητρικός, προστατευτικός, δεκτικός, ευαίσθητος, ανθεκτικός

Υπερβολή ή κακή χρήση

Σφάλματα λογικής, μικρολόγος, κλείσιμο στον εαυτό, υπερβολικά εσωστρεφής, ευεπηρέαστος, συσσωρεύει πολλά και εύκολα, θυμάται ασήμαντες λεπτομέρειες, υπερευαίσθητος, ανεύθυνος

Διάβασε επίσης: Η επιρροή της Σελήνης Α' Μέρος

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved